1. Provocari

Complexitatea fluxurilor logistice, tehnologice sau financiare ale fiecarei companii duce la cresterea numarului indicatorilor de business ce trebuie monitorizati si ingreuneaza obtinerea unei viziuni de ansamblu asupra performantei obtinute.

Fara posibilitatea de a crea analize amanuntite a situatiei actuale atat la nivelul fiecarui centru de profit in parte cat si la nivel de organizatie, managerii intampina dificultati in prognozarea indicatorilor si adaptarea companiei la schimbarile rapide din piata.

Aplicatiile open source si Excel sunt cel mai des folosite in cazul operatiunilor precum intocmirea rapoartelor, planificarea si prognoza financiara sau managementul bugetelor.

Insa, bazarea activitatii pe astfel de solutii, de multe ori nesincronizate, presupune mult mai mult timp alocat procesarii datelor in defavoarea celui dedicat analizei, identificarii de solutii si luarii deciziilor de management.

Cu astfel de provocari se confruntau si managerii Secom, Prodal’94 – producatorul Stalinskaya sau Caussade Semences Est Europa:

Studiu de caz – Solutia CPM ajuta Porsche, Secom, Romcarbon si multi altii

„Era necesar ca aceasta (solutie) sa permita preluarea datelor din alte sisteme informatice utilizate in companie si eliminarea tranzactiilor intercompany, astfel incat sa putem obtine o viziune realista a profitabilitatii companiei si filialelor.”

Monica Crivatu

Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa

„Fiecare departament al companiei – productie, logistica, vanzari, HR, IT – are cate un director, iar in principiu ei faceau bugetarea cheltuielilor pe baza unui istoric pe care il primeau de la mine pe anul anterior si mai departe eu centralizam datele si realizam bugetul final in Excel. Era periculos deoarece exista riscul sa modifici ceva in Excel, iar la final sa apara o alta cifra la bugetare.”

Cristian Nastase

CFO Prodal ’94 - producatorul Stalinskaya

„Eram intr-un punct in care ne doream o aplicatie care sa ne permita o eficientizare a exercitiilor bugetare, o mai buna capacitate de analiza si alinierea eficienta la nivel interdepartamental.”

Lucia Costea

Managing Partner Secom®

2. Solutii

Pentru a depasi aceste provocari, Porsche Romania, Prodal’94 – producatorul Stalinskaya, Secom, Cramele Halewood, Phoenix Contact, Caussade Semences Europa si multi altii au ales solutia CPM de la Senior Software.

Cu acest sistem, companiile au putut centraliza automat datele din sistemele interne intr-o singura platforma, imbunatatind capacitatea de a vizualiza, prognoza si analiza KPI de interes.

Mai mult, solutia le-a permis managerilor sa aduca ajustari in orice faza intermediara a procesului de bugetare, fara riscul deteriorarii datelor, astfel incat intregul buget sa fie echilibrat si in concordanta cu obiectivele companiei.

Toate acestea se traduc in mai mult timp pentru imbunatatirea indicatorilor si mai putin pentru prelucrarea datelor.

Studiu de caz – Solutia CPM ajuta Porsche, Secom, Romcarbon si multi altii

“Exista un cuvant cheie care trebuie combinat cu solutiile BI sau CPM, dincolo de aria KPI si a dashboard-urilor, si acest cuvant este ‘colaborare’. Solutia CPM de la Senior Software cu functionalitati integrate de BI reprezinta combinatia perfecta pentru a determina comportamentele dorite in companie.”

Javier de Jerónimo

Corporate Controller @ Eldon

“Ne-am dorit sa avem acces la informatie in timp real si sa putem gestiona atat rapoartele cat si bugetele intr-o singura solutie, iar aplicatia CPM a raspuns acestor nevoi. La fel de importanta a fost si posibilitatea introducerii datelor direct in aplicatia CPM, ceea ce nu am regasit in alte solutii de raportare.

Cristian Nastase

CFO Prodal ’94

“Am ales sistemul CPM deoarece era necesar sa optimizam procesul de bugetare interna. Solutia de la Senior Software ne ofera atat acces in timp real la informatie cat si posibilitatea de a o modifica oricand, iar prezentarea bugetelor se realizeaza intr-un mod mult mai prietenos decat intr-un simplu Excel.”

Daniela Vasile

Director Financiar Porsche Romania

3. Rezultate

“Fiind extrem de usor de utilizat, implementarea solutiei CPM de la Senior Software s-a tradus prin simplificarea procesului de bugetare si reducerea timpilor alocati. Toate acestea au fost posibile datorita platformei pe care este dezvoltat sistemul, aceasta permitand:

  • introducerea cu usurinta a unor date estimative preliminare
  • realizarea de analize si estimari ale veniturilor si marjelor de profit intr-un timp foarte scurt
  • posibilitatea de vizualizare a datelor din perspective diferite si realizarea ajustarilor si iteratiilor intr-un mod foarte simplu.”

Silviu Toma

Director General Phoenix Contact Romania

Studiu de caz – Solutia CPM ajuta Porsche, Secom, Romcarbon si multi altii

“In prezent, cu ajutorul solutiei CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot sa obtina foarte repede orice informatie dorita. Timpul economisit si faptul ca tabloul de bord poate fi vazut de oriunde sunt principalele avantaje ale solutiei.

Cristian Nastase

CFO Prodal ’94

„Solutia CPM ne ofera functionalitati de bugetare si raportare in aceeasi aplicatie, astfel incat acum putem accesa date comerciale si financiare, atat la nivel de centru de profit, cat si pe toata compania. Mai mult, informatiile necesare analizei de management sunt prezentate in rapoarte comparative pe perioade diferite, tabelar, dar si in grafice sugestive.”

Viorica Zainescu

Director Financiar Romcarbon

“Solutia CPM imbunatateste vizibil modul de lucru, creste eficienta, reduce erorile, reduce timpul alocat bugetarii si cel mai important, permite afisarea datelor intr-un format usor de interpretat, prin urmare recomand oricarui manager o astfel de solutie.”

Monica Crivatu

Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa

Vrei sa vezi cum te-ar putea ajuta si pe tine solutia CPM? Iti oferim o demonstratie personalizata!

Meniu

Afla Gratuit cum te poate ajuta Solutia CPM
Completeaza formularul si in maxim 24 de ore unul din expertii nostri te va contacta pentru a programa o sesiune de consultanta gratuita!

close-link
close-link
close-link
close-link
close-link