ASIGURA FUNCTIONAREA CONTINUA A UTILAJELOR

MES - Managementul Mentenantei

Mentenanta PREDICTIVA a echipamentelor, masinilor si utilajelor din fabrica


Managementul mentenantei

Asigura buna functionare a utilajelor si continuitatea proceselor de productie

Solutia MES, prin Modulul Managementul Mentenantei, te ajuta sa exploatezi inteligent masinile si utilajele din unitatile de productie, sa coordonezi operatiunile de intretinere / mentenanta fara afectarea activitatilor din linia de productie si sa anticipezi eventualele intreruperi care ar putea sa apara in fabrica.

Sistemul iti permite sa eviti eventualele defectiuni sau blocaje ce pot afecta performanta proceselor din productie, resursele fiind utilizate in cel mai eficient mod posibil si la costuri de intretinere cat mai reduse.

Managementul Mentenantei mes productie sistem software manufacturing

Beneficiile MES pentru mentenanta:


Scade numarul defectiunilor produse la masini / echipamente / utilaje

Creste productivitatea angajatilor, imbunatateste comunicarea si elimina
timpii morti

Reduce sau chiar elimina stationarile si blocajele, prin actiuni preventive si predictive

Reduce costurile de mentenanta, birocratia este eliminata, iar datele au o acuratete crescuta

Beneficiile MES pentru mentenanta mrp manufacturing execution system indicatori performanta productie

Identifica rapid cauzele defectiunilor si solutiile corespunzatoare

Reduce timpul de solutionare a cazurilor critice si a accidentelor cu privire la utilaje

Permite atragerea de noi contracte prin dovedirea eficientei in productie

Creste satisfactia clientilor, asigurand finalizarea comenzilor de productie in termenii solicitati


MODUL Mentenanta

Avantajele utilizarii modulului de Mentenanta:

Monitorizare in timp real a starii utilajelor

Raportare automata a eficientei echipamentelor

Vizibilitate asupra costurilor de intretinere

Acces direct al operatorilor la informatii

Transparenta asupra operatiunilor de mentenanta

Sistem de alerte si notificari pentru situatiile care necesita atentie

grafic2 sistem mes Definirea si gestionarea datelor de productie Statiile de lucru web

VIDEO MENTENANTA UTILAJE

VIDEO: Cum functioneaza modulul de Mentenanta?

Afla din urmatorul video cum se poate realiza efectiv mentenanta in cadrul fabricii cu ajutorul solutiei MES, cum se definesc activitatile de reparatie si intretinere, respectiv cum se creeaza si executa comenzile de mentenanta.


VIDEO MENTENANTA UTILAJE

Vezi VIDEO si afla cum poti sa imbunatatesti calitatea proceselor de fabricatie

MES, softul informatic dedicat fabricilor, prin Modulul Managementul Mentenantei, contribuie la utilizarea inteligenta a utilajelor din unitatile de productie. Functionalitatile acestuia permit coordonarea operatiunilor de mentenanta / intretinere, fara ca activitatile din linia de productie sa fie afectate si anticipeaza posibilele intreruperi care pot aparea in fabrica.

ALEGE tipurile de mentenanta potrivite afacerii tale

Solutia MES pune la dispozitia producatorilor 4 tipuri distincte de mentenanta la care operatorii din fabrica pot apela pentru a creste randamentul utilajelor si a micsora perioadele de inactivitate.

01.

Preventiva

Previne aparitia potentialelor probleme din fabrica, prin efectuarea periodica a lucrarilor de intretinere asupra utilajelor.

02.

Corectiva

Gestioneaza si aloca activitatile de reparatie a utilajelor si masinilor din unitatea de productie, atunci cand au loc defectiuni.

03.

Autonoma

Este mentenanta efectuata de operatori prin inspectii vizuale sau senzoriale si vizeaza operatiuni simple de intretinere.

04.

Predictiva

Prin monitorizarea in timp real a utilajelor, se pot anticipa anumite defectiuni si astfel preintampina eventualele intreruperi.

Fa primul pas catre digitalizarea fabricii!

Pentru companiile care isi doresc sa faca primul pas spre digitalizarea fabricii si Industry 4.0, echipa Senior Software ofera un serviciu de audit pentru a determina nevoile specifice de preluare a datelor de la utilaje.

1. Mentenanta preventiva

Permite programarea planului operatiunilor de intretinere pentru a reduce cat mai mult numarul de situatii in care pot aparea probleme la utilaje, astfel incat sa se tinda spre o zona cu zero defectiuni. Pentru fiecare utilaj / echipament este posibila stabilirea unui plan specific de mentenanta. Prin intermediul unor evaluari periodice de detectate a potentialelor probleme se pot programa imediat interventii cu scopul de a preveni degradarea conditiilor de functionare.

Acest tip de mentenanta se poate programa in functie de:

Cantitatea produsa

Anumite date specifice

Timpul de executie al masinii

Alte criterii (configurabil)

2. Mentenanta corectiva

Acest tip de mentenanta se refera la interventiile asupra utilajelor ce erau functionale pana la oprirea accidentala (breakdown) a acestora, situatie ce poate fi determinata de uzura sau de o serie de defectiuni produse din varii cauze.

Astfel, mentenanta corectiva vizeaza reparatii, inlocuiri si revizii ale echipamentelor / utilajelor in cauza, ca urmare a aparitiei unor astfel de situatii. Actiunea in sine este, asadar, dependenta de aparitia unor defectiuni.

Managementul Mentenantei – descopera solutia MES si gama intreaga de functionalitati ale modulului!

Afla cum poti reduce costurile si blocajele din productie.

3. Mentenanta autonoma

Mentenanta autonoma este realizata de catre operatorii din productie, fiind unul dintre pilonii pe care s-a fondat Mentenanta Productiva Totala (TPM – Total Productive Maintenance). Acest tip de mentenanta vizeaza operatiuni simple de intretinere, precum inspectii vizuale sau senzoriale pe care operatorii de productie le efectueaza in mod independent.

Scopul mentenantei autonome consta in dezvoltarea de relatii stranse intre departamentele de productie si mentenanta, unde infomatia este transmisa in timp util pentru a evita stationarile.

4. Mentenanta predictiva

Mentenanta predictiva este un tip de activitate ce se bazeaza pe prezicerea momentului in care un bun (utilaj / echipament) s-ar putea defecta, astfel incat sa se poate interveni inainte de a se produce situatia in cauza. Starea bunurilor este monitorizata in timp real, putandu-se stabili viitorul comportament al acestora.

In acest mod se pot anticipa defectiuni posibile si se pot seta actiuni proactive de mentenanta cu scopul de a maximiza timpul de functionare a bunurilor si de a creste eficienta acestora.

Meniu
close-link
close-link
close-link
close-link