Un producator international de acoperisuri investeste in solutii software pentru managementul afacerii din Romania

Reprezentantul din Romania al principalului producator european de acoperisuri a implementat solutii software pentru managementul fluxurilor de lucru si al proceselor de analiza si raportare. Este vorba despre filiala din Cluj a companiei Bauder, un producator german cu o experienta de 160 de ani in industria constructiilor, care a implementat sistemele ERP si Business Intelligence de la Senior Software.

implementare erp bauderCu o cifra de afaceri de peste 4,3 milioane de euro, Bauder Romania este filiala producatorului german Bauder de sisteme pentru acoperis. Compania include sase fabrici in Germania si Austria, 13 filiale in Europa si peste 850 de angajati,  situandu-se in top trei producatori de membrane bituminoase la nivel european. Filiala Bauder din Romania si-a inceput activitatea in 2005 si principalele produse din portofoliul companiei sunt acoperisurile pentru terasa, acoperisurile verzi si cele sarpanta.

Dezvoltarea din ultimii ani a afacerii a determinat cresterea volumului de vanzari si, implicit, a volumului de date generat de Bauder Romania. Astfel, compania intampina dificultati in emiterea de rapoarte si analize de business la timp, iar managementul operatiunilor a devenit o adevarata provocare. Pentru a rezolva aceste probleme, conducerea companiei a decis sa implementeze solutiile integrate SeniorERP – pentru managementul resurselor si SeniorVisualBI – pentru raportare si analiza avansata.

“Odata cu cresterea volumului de vanzari, implementarea unei solutii de tip ERP a devenit o necesitate. Programele pe care le foloseam nu mai faceau fata cerintelor noastre. Aveam nevoie de rapoarte emise intr-un timp mult mai scurt, cu informatii la zi si cu date relevante si la obiect. Experienta pe piata si validarea data de alte companii ne-au convins sa colaboram cu Senior Software. Totodata, am apreciat know-how-ul si profesionalismul echipei care ne-a ajutat sa intelegem cum se poate adapta sistemul in functie de necesitatile companiei Bauder”, a declarat Abram Arpad, Director General Bauder Romania.

Cu ajutorul sistemului ERP de la Senior Software, compania urmareste mai usor situatia incasarilor si a altor parametri financiari. Solutia ofera echipei de management posibilitatea de a optimiza permanent fluxurile de documente si procesele din cadrul Bauder Romania prin accesul la date in timp real, asigurand o imagine completa si corecta asupra business-ului.

In acelasi timp, furnizorul de acoperisuri de la Cluj utilizeaza cu succes si sistemul Business Intelligence de la Senior Software cu ajutorul caruia reuseste sa creeze analize de business complexe si astfel, sa ia decizii mai rapide si informate. Mai mult, filiala din Romania si-a imbunatatit comunicarea cu Bauder International, reusind sa intocmeasca si sa trimita la timp rapoartele si bugetele de business.

“Aveam nevoie de un sistem de raportare si analiza intuitiv care sa ne permita sa trimitem producatorului din Germania rapoarte cu date relevante si precise, in timp real. Cel mai important beneficiu pe care ni-l ofera solutiile este cel de a avea o situatie la zi in privinta raportarilor si a bugetarii, ceea ce ne ajuta sa eliminam problema intarzierilor. In industria in care noi activam, implementarea solutiilor ERP si BI sunt, fara indoiala, investitii necesare”, a adaugat directorul general Bauder Romania.

close-link
close-link
close-link
close-link