MES - Managementul Calitatii in Productie

Asigura calitatea MATERIALELOR din fabrica, dupa principiile Industry 4.0!

managementul calitatii productie - gestionezi operatiunile esentiale

Managementul Calitatii

Sistem MES – Managementul Calitatii. Gestionezi eficient operatiunile pentru calitate in productie

Solutia MES, prin Modulul Managementul Calitatii, garanteaza conformitatea loturilor in raport cu normele de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca. Cu sistemul software MES, definesti testele de calitate si gestionezi procesele de productie, impreuna cu parametrii care influenteaza calitatea in productie.

Modulul Managementul Calitatii din programul MES genereaza automat si transmite electronic comenzile de testare, iar datele despre calitate sunt colectate si monitorizate in timp real. Sistemul MES asigura respectarea calitatii in toate etapele din productie. Prin functionalitatile moderne ale Modulului Managementul Calitatii, elimini blocajele, pierderile de timp, materiale si bani, si, nu in ultimul rand, intaresti parteneriatele de business si pozitia companiei in piata.


Controlul calitatii

Ce este, cum functioneaza si cum te ajuta:

Modulul Managementul Calitatii Productiei din softul MES iti permite sa definesti teste de calitate pentru materiile prime, semifabricatele si produsele finite intrate in sistem. De asemenea, in cadrul modulului pentru calitatea productiei are loc transmiterea electronica a comenzilor de testare generate automat de sistem. Datele ce tin de calitatea produselor sunt extrase si monitorizate in timp real, astfel incat sa se poata interveni in cel mai scurt timp in cazurile in care se inregistreaza neconformitati.

Managementul Calitatii – tipuri de verificari:

Verificarile asupra calitatii productiei pot fi vizuale sau instrumentale, iar rezultatele acestor teste pot fi inregistrate de catre utilizatori sau pot fi preluate in mod automat, datorita conectarii sistemului MES cu dispozitivele si instrumentele de masurare.

Interfatare cu alte sisteme:

Modulul Managementul Calitatii Productiei poate fi interfatat cu alte sisteme externe de management al calitatii pentru a prelua planul de control si alte informatii esentiale, precum si pentru a transmite valori cu privire la activitatile desfasurate si rezultatul testelor efectuate.

Modulul MES de management al calitatii productiei iti permite sa:


Definesti informatiile esentiale in determinarea calitatii productiei (planuri de testare, instrumente de masurare, grad de toleranta etc.)

Definesti testele de calitate asupra materiilor prime, semifabricatelor si produselor finite

Identifici si gestionezi rezultatele testelor de calitate in procesul de productie

beneficii sistem managementul calitatii productiei

Gestionezi testele de calitate in functie de variabile (stabilite cu ajutorul instrumentelor) si/sau in functie de atributele acestora (stabilite vizual)

Generezi comenzile de testare si realizezi managementul acestora (online / dupa finalizarea productiei)

Cu modulul Managementul Calitatii Productiei monitorizezi statusul numerelor de lot / serie si a rezultatelor testelor

Managementul Calitatii Productiei – functionalitati complete

Modulul Managementul Calitatii din sistemul MES acopera trei zone principale:

Controlul
Calitatii


Componenta de Quality Control din modulul Managementul Calitatii Productiei vizeaza realizarea de verificari de calitate asupra produselor, materiilor prime si materialelor, pentru a putea garanta conformarea acestora la standardele de calitate cerute. Controalele de calitate sunt efectuate pe loturi, prin selectarea unor esantioane de produse pentru testare, la verificari tinandu-se cont de standardele setate pentru fiecare categorie de produs in parte (materie prima, semifabricate, produse finite).

Controlul
Proceselor


Controlul statistic al proceselor (SPC – Statistical Process Control) reprezinta un mod de masurare si control al aspectelor ce tin de calitatea produselor, prin monitorizarea proceselor de fabricatie. Informatiile sunt colectate direct de la utilajele din fabrica. Apoi sunt valorificate pentru a contribui la evaluarea, monitorizarea si controlul proceselor de fabricatie, in programul MES pentru managementul calitatii. In acest mod, se asigura functionarea utilajelor la cel mai inalt nivel, contribuind totodata la imbunatatirea continua a productiei.

Trasabilitatea &
Genealogia


Functionalitatile de trasabilitate si genealogie se concentreaza pe procesele de transformare a materialelor in semifabricate si produse finite. Modulul Managementul Calitatii Productiei este strans conectat cu cel de Management al Materialelor (al carui focus este miscarea fizica a materialelor din productie), avand o performanta mai crescuta impreuna, datorita interconectarii si fluxului continuu de informatii care se produce intre acestea. Afla detalii!

Managementul Calitatii Productiei – beneficii:

Cu modulul de managementul calitatii colectezi rapid datele necesare pentru asigurarea calitatii productiei si gestionezi ciclurile de testare.

Digitalizezi toate procesele de productie care se refera la controlul calitatii, elimini erorile umane si activitatile manuale repetitive.

Optimizezi operatiunile de verificare a calitatii, avand in permanenta acces la istoricul acestor activitati.

Monitorizezi procesele si informatiile ce tin de controlul calitatii si detectezi neconformitatile in timp real pentru o solutionare rapida.

Cu modulul de managementul calitatii din sistemul MES cresti calitatea productiei, elimini rebuturile si economisesti timp si resurse.

Previi pierderile de bani si utilizarea neprofitabila de resurse, eliminand productia defectuoasa si calitatea slaba a produselor.

Imbunatatesti relatiile cu partenerii / clientii, fiind consecvent in livrarea produselor la calitatea stabilita cu acestia.

Sistemul de managementul calitatii te ajuta sa realizezi rapoarte si analize pentru masurarea cauzelor care afecteaza calitatea si sa implementezi actiuni corective.

Monitorizarea & Analiza datelor

Odata ce datele sunt expediate si colectate, sistemul MES – modulul Managementul Calitatii Productiei permite monitorizarea datelor despre calitate in timp real, dar si realizarea de analize bazate pe istoricul informatiilor.

Functionalitati cheie:

Generarea de analize web cu privire la planul de productie

Realizarea de analize detaliate prin intermediul unor rapoarte dinamice

Posibilitatea de a interfata aplicatia cu sisteme externe de Business Intelligence

modul program productie - monitorizare proces productie

Controlul proceselor


Odata ce valorile si parametrii din procesul de productie sunt colectate in timp real, aceasta componenta a modulului de managementul calitatii permite detectarea rapida a valorilor care pot deveni critice pentru calitatea produsului sau pentru starea de functionare a masinii. Astfel de situatii sunt identificate prin combinarea functionalitatilor de Control al Proceselor cu cele de Management al Materialelor.

Scopul final este reactia prompta si identificarea directiilor de actiune potrivite pentru prevenirea sau evitarea degenerarii situatiei.

Industry 4.0

Procese de productie interconectate si controlate in modulul de managementul calitatii

In mediile industriale unde operatiunile se desfasoara cu ajutorul unor utilaje complexe, controlul si interconectarea proceselor de productie, sunt absolut necesare pentru managementul calitatii, mai ales pentru afacerile care functioneaza dupa principiile Industry 4.0 – Industrializarea 4.0. Componenta pentru controlul proceselor in programul pentru managementul productiei reprezinta, asadar, o functionalitate cheie pentru Smart Factory 4.0 (fabrica inteligenta care functioneaza dupa principiile industrializarii 4.0), deoarece aceasta tine in permanenta sub control conditiile procesului de fabricatie.

In acest sens, conectarea dispozitivelor din fabrica este un element esential pentru implementarea componentei de Control al Proceselor, in sistemul MES pentru productie. Astfel, sistemul va fi interconectat cu dispozitivele si va putea trimite parametrii procesului, va putea colecta valori si va permite reactii prompte prin notificarile trimise catre masini cu scopul de a ajusta / regla procesul in cauza.

Industry 4.0 controlul si managementul calitatii productiei MES

Descopera solutia software MES si gama intreaga de functionalitati ale modulului pentru managementul calitatii productiei!

Afla cum poti controla calitatea produselor si a proceselor de fabricatie, cu ajutorul modulului Managementul Calitatii.

close-link
close-link
close-link
close-link