Garanteaza conformitatea produselor

MES - Managementul
Calitatii

Asigura calitatea MATERIALELOR din fabrica, dupa principiile Industry 4.0!

Gestionezi simplu si eficient toate operatiunile esentiale pentru asigurarea calitatii in productie

Managementul Calitatii

Gestionezi simplu si eficient toate operatiunile esentiale pentru asigurarea calitatii in productie

Solutia MES, prin Modulul Managementul Calitatii, garanteaza conformitatea loturilor in raport cu normele de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca, definind testele de calitate si gestionand procesele aferente, impreuna cu paramentrii care influenteaza calitatea in productie.

MES genereaza automat si transmite electronic comenzile de testare, iar datele despre calitate sunt colectate si monitorizate in timp real. Sistemul asigura respectarea calitatii in toate etapele din productie. Prin functionalitatile moderne ale Modulului Managementul Calitatii, elimini blocajele, pierderile de timp, materiale si bani, si, nu in ultimul rand, intaresti parteneriatele de business si pozitia companiei in piata.


Controlul calitatii

Ce este, cum functioneaza si cum te ajuta:

Modulul iti permite sa definesti teste de calitate pentru materiile prime, semifabricatele si produsele finite intrate in sistem. De asemenea, in cadrul modulului are loc transmiterea electronica a comenzilor de testare generate automat de sistem. Datele ce tin de calitatea produselor sunt extrase si monitorizate in timp real, astfel incat sa se poata interveni in cel mai scurt timp in cazurile in care se inregistreaza neconformitati.

Tipuri de verificari:

Verificarile asupra calitatii pot fi vizuale sau instrumentale, iar rezultatele acestor teste pot fi inregistrate de catre utilizatori sau pot fi preluate in mod automat, datorita conectarii sistemului cu dispozitivele si instrumentele de masurare.

Interfatare cu alte sisteme:

Modulul poate fi interfatat cu alte sisteme externe de management al calitatii pentru a prelua planul de control si alte informatii esentiale, precum si pentru a transmite valori cu privire la activitatile desfasurate si rezultatul testelor efectuate.

Modulul de management al calitatii iti permite sa:


Definesti informatiile esentiale in determinarea calitatii (planuri de testare, instrumente de masurare, grad de toleranta etc.)

Definesti testele de calitate asupra materiilor prime, semifabricatelor si produselor finite

Identifici si gestionezi rezultatele testelor de calitate

Functionalitati beneficii aplicatie sistem software productie management calitate

Gestionezi testele de calitate in functie de variabile (stabilite cu ajutorul instrumentelor) si/sau in functie de atributele acestora (stabilite vizual)

Generezi comenzile de testare si realizezi managementul acestora (online / dupa finalizarea productiei)

Monitorizezi statusul numerelor de lot / serie si a rezultatelor testelor

Functionalitati complete pentru Managementul Calitatii

Modulul de management al calitatii acopera trei zone principale:

Controlul
Calitatii


Componenta de Quality Control vizeaza realizarea de verificari de calitate asupra produselor, materiilor prime si materialelor, pentru a putea garanta conformarea acestora la standardele de calitate cerute. Controalele de calitate sunt efectuate pe loturi, prin selectarea unor esantioane de produse pentru testare, la verificari tinandu-se cont de standardele setate pentru fiecare categorie de produs in parte (materie prima, semifabricate, produse finite).

Controlul
Proceselor


Controlul statistic al proceselor (SPC – Statistical Process Control) reprezinta un mod de masurare si control al aspectelor ce tin de calitatea produselor, prin monitorizarea proceselor de fabricatie. Informatiile sunt colectate direct de la utilajele din fabrica, iar apoi sunt valorificate pentru a contribui la evaluarea, monitorizarea si controlul proceselor de fabricatie. In acest mod, se asigura functionarea utilajelor la cel mai inalt nivel, contribuind totodata la imbunatatirea continua a productiei.

Trasabilitatea &
Genealogia


Functionalitatile de trasabilitate si genealogie se concentreaza pe procesele de transformare a materialelor in semifabricate si produse finite. Acest modul este strans conectat cu cel de Management al Materialelor (al carui focus este miscarea fizica a materialelor din productie), avand o performanta mai crescuta impreuna, datorita interconectarii si fluxului continuu de informatii care se produce intre acestea. Afla detalii!

Beneficii modul Managementul Calitatii:

Identifici si colectezi rapid datele necesare pentru asigurarea calitatii in productie. Gestionezi usor ciclurile de testare.

Digitalizezi toate procesele care se refera la controlul calitatii, elimini erorile umane si activitatile manuale repetitive.

Optimizezi operatiunile de verificare a calitatii, avand in permanenta acces la istoricul acestor activitati.

Monitorizezi procesele si informatiile ce tin de controlul calitatii si detectezi neconformitatile in timp real pentru o solutionare rapida.

Cresti calitatea productiei, elimini rebuturile si economisesti timp si resurse.

Previi pierderile de bani si utilizarea neprofitabila de resurse, eliminand productia defectuoasa si calitatea slaba a produselor.

Imbunatatesti relatiile cu partenerii / clientii, fiind consecvent in livrarea produselor la calitatea stabilita cu acestia.

Realizezi rapoarte si analize pe baza istoricului de date, pentru masurarea principalelor cauze care afecteaza calitatea si implementezi actiuni corective.

Monitorizarea & Analiza datelor

Odata ce datele sunt expediate si colectate, sistemul permite monitorizarea datelor despre calitate in timp real, dar si realizarea de analize bazate pe istoricul informatiilor.

Functionalitati cheie:

Generarea de analize web cu privire la planul de productie

Realizarea de analize detaliate prin intermediul unor rapoarte dinamice

Posibilitatea de a interfata aplicatia cu sisteme externe de Business Intelligence

Controlul proceselor


Odata ce valorile si parametrii din procesul de productie sunt colectate in timp real, aceasta componenta permite detectarea rapida a valorilor care pot deveni critice pentru calitatea produsului sau pentru starea de functionare a masinii. Astfel de situatii sunt identificate prin combinarea functionalitatilor de Control al Proceselor cu cele de Management al Materialelor.

Scopul final este reactia prompta si identificarea directiilor de actiune potrivite pentru prevenirea sau evitarea degenerarii situatiei.

Industry 4.0

Procese de productie interconectate si controlate

In mediile industriale unde operatiunile se desfasoara cu ajutorul unor utilaje complexe, controlul si interconectarea proceselor de productie, sunt absolut necesare, mai ales pentru afacerile care functioneaza dupa principiile Industry 4.0 – Industrializarea 4.0. Componenta pentru controlul proceselor reprezinta, asadar, o functionalitate cheie pentru Smart Factory 4.0 (fabrica inteligenta care functioneaza dupa principiile industrializarii 4.0), deoarece aceasta tine in permanenta sub control conditiile procesului de fabricatie.

In acest sens, conectarea dispozitivelor din fabrica este un element esential pentru implementarea componentei de Control al Proceselor. Astfel, sistemul va fi interconectat cu dispozitivele si va putea trimite parametrii procesului, va putea colecta valori si va permite reactii prompte prin notificarile trimise catre masini cu scopul de a ajusta / regla procesul in cauza.

Industry 4.0 controlul productiei mes procesul de productie

Descopera solutia MES si gama intreaga de functionalitati ale modulului pentru managementul calitatii!

Afla cum poti controla calitatea produselor si a proceselor de fabricatie.

Meniu
close-link
close-link
close-link
close-link