Modulul de baza al solutiei

MES: Managementul operatiunilor de productie

CE SE PRODUCE in fabrica ta?

Solutia MES te ajuta sa preiei controlul productiei si sa obtii vizibilitate asupra intregii fabrici, astfel incat sa poti lua deciziile cele mai profitabile pentru afacerea ta.

Functionalitatile cheie ale modulului pot fi grupate in 4 arii:

schema MES modul Managementul operatiunilor de productie

Beneficii modul productie:

Gestionarea eficienta a datelor din fabrica

Digitalizarea tuturor proceselor de productie, cu ajutorul statiilor de lucru web care ajuta operatorii sa realizeze optim operatiunile

Interconectarea in timp real cu resursele: oameni si utilaje

Controlul in timp real al starii resurselor, productiei, rebuturilor, timpilor de lucru, timpilor de pregatire, timpilor indirecti, indisponibilitatii utilajelor si al materialelor consumate in productie

Reducerea risipei prin: evitarea pierderilor de disponibilitate, utilizarea mai eficienta a resurselor de productie si cresterea calitatii produselor finite

Scaderea costurilor de productie si imbunatatirea eficientei totale (OEE)

Modul productie – ofera informatii in timp real din fabrica, despre:

CINE

realizeaza activitatea

CE

activitate realizeaza

UNDE

realizeaza activitatea

1. Definirea si gestionarea datelor de productie

Softul de management al productiei poate fi integrat cu orice sistem de management al afacerii (ERP), de unde importa datele cu privire la modul de lucru al companiei si produsele realizate (comenzi de productie, retetele si etapele de executie). Toate aceste informatii vor fi utilizate de catre sistemul de management al productiei pentru a fi transmise in fabrica, in vederea executiei operatiunilor.

Pot fi adaugate cu usurinta detalii suplimentare informatiilor importate din ERP, pentru a defini corect ciclurile de productie si pentru a transmite date utilajelor (operatiuni, instructiuni, retete, etape de productie).

In absenta integrarii cu un sistem ERP, toate datele cu privire la produse si procese de fabricatie pot fi definite direct in sistemul MES.

2. Transmiterea si colectarea datelor

Sistemul de gestionare a productiei asigura comunicarea in timp real, bidirectionala, cu:

OPERATORII

Prin intermediul statiilor de lucru utilizate atat pentru vizualizarea operatiunilor care trebuie realizate, cat si pentru interactionarea cu sistemul, in vederea adaugarii datelor cu privire la activitatile realizate.

UTILAJELE

Prin intermediul protocoalelor standard si a logicii de comunicare, trimitand instructiunile aferente proceselor si colectand date cu privire la productia utilajului.

Fa primul pas catre digitalizarea fabricii!

Pentru companiile care isi doresc sa faca primul pas spre digitalizarea fabricii si Industry 5.0, echipa Senior Software ofera un serviciu de audit pentru a determina nevoile specifice de preluare a datelor de la utilaje.

Statiile de lucru web


Sunt utilizate de catre operatori pentru a vizualiza ce au de realizat, adauga date care nu sunt colectate automat si pentru a monitoriza in timp real informatiile cu privire la productie / procese / utilaje.

Gestionarea fluxurilor de lucru

Tehnologie web

Fluxurile de lucru pot fi personalizate, sau pot fi adaugate unele noi, in functie de procesele si cerintele clientilor

Fiecare statie de lucru va utiliza exclusiv un set de fluxuri de lucru specific configuratiei respective, pe baza procedurilor care trebuie executate in acea statie de lucru

grafic2 sistem mes Definirea si gestionarea datelor de productie Statiile de lucru web

Interfata grafica, digitala si usor de utilizat

Complet personalizabile

Statiile de lucru web includ un set de fluxuri de lucru care il ajuta pe operator sa introduca informatii si sa interactioneze cu sistemul

O statie de lucru poate fi configurata in doua modalitati: multi-resursa – cand este folosita de mai multi operatori pe un grup de utilaje; mono-resursa – dedicata unei singure resurse: operator sau utilaj

3. Transmiterea electronica a documentelor

Solutia MES permite afisarea in format digital a intregii documentatii necesare in fabrica.

Video, manuale, note, instructiuni, desene, specificatii de produs

In orice format: pdf, jpeg, png, MP4 etc.

Nu este necesara incarcarea niciunui document, ci doar indicarea caii de acces catre locatia unde este stocat

Documentatia poate fi asociata la orice resursa: operator, utilaj, produs

Pot fi incarcate fisiere inclusiv din fabrica: precum imagini cu produsele realizate, care asteapta aprobarea managerului

4. Monitorizarea si analiza productiei

Odata ce informatiile au fost transmise si colectate, sistemul permite monitorizarea in timp real a datelor de productie, precum si realizarea analizelor asupra datelor istorice.

Functionalitati principale de monitorizare si analiza a datelor:

Analiza web / dashboard al fabricii

Analiza detaliata prin intermediul gridurilor, graficelor si rapoartelor dinamice

Posibilitatea de interfatare a sistemului MES cu solutii BI / CPM externe

Descopera solutia de management al operatiunilor din productie de la Senior Software!

Afla cum poti avea control total asupra operatiunilor din fabrica.

Dashboarduri modul productie

Sistemul de management al productiei ofera o serie de dashboarduri standard, complet personalizabile, pentru monitorizarea si supervizarea productiei. Acestea pot fi modificate si, de asemenea, pot fi adaugate unele noi. Tehnologia web permite accesul la dashboarduri de pe orice dispozitiv cu browser html5, permitand astfel monitorizarea productiei din fabrica, oricand si de oriunde.

Dashboard utilaj: afiseaza in timp real productia pe utilaj / utilaje (activitate in derulare, viteza curenta, cantitate produsa, cantitate ramasa, timp ramas etc.)

Dashboard OEE: afiseaza principalele motive de defectiuni ale utilajelor, OEE si Top 5 pierderi (pe luna curenta, luna anterioara, interval de timp predefinit etc.)

Dashboard operator: afiseaza in timp real informatii despre operator / operatori (taskuri in derulare si productie)

Dashboard comenzi de lucru: afiseaza informatii in timp real cu privire la progresul productiei, rebuturi cu motive, loturi utilizate si produse

Meniu
close-link
close-link
close-link
close-link