Gestioneaza in timp real operatiunile din fabrica: din momentul lansarii comenzii de client, pana la obtinerea produsului final!

Solutia MES acopera urmatoarele activitati cheie din activitatea de productie:

Trasabilitate materii prime

Identificarea automata a materialelor, monitorizarea in timp real a stocului si a locatiilor, gestionarea si urmarirea materialelor[…]

Mentenanta si piese de schimb

Gestionarea activitatilor si a cererilor de mentenanta, setarea de alarme si analiza performantei programului de mentenanta[…]

Managementul calitatii

Stabilirea procedurilor privind calitatea, controlul calitatii prin intermediul sistemelor de colectare automata a datelor[…]

Urmarire indicatori cheie

Productie planificata vs realizata, eficienta utilajelor/ a personalului, rata de rebut, calitatea produselor, motive stationare productie[…]

Ce spun clientii MES:

Ne straduim permanent sa avem un control cat mai mare asupra activitatilor de productie, iar in Senior Software am gasit un suport extraordinar pentru a avansa in acest sens. Solutia de management al productiei ne-a convins prin compatibilitatea cu modul nostru de lucru, iar dupa analiza facuta impreuna, am putut identifica oportunitati noi. O vom utiliza pentru a reduce costurile de productie, printr-o exploatare mai bine organizata si pentru a furniza cu usurinta informatii utile si mai precise clientilor si partenerilor.

antares logo transparentaA declarat domnul Laczko Hunor – Director de productie Antares Romania, cel mai mare producator autohton de scaune ergonomice de birou si spatii publice

Companiile de productie care au decis sa utilizeze solutia MES au inregistrat rezultate vizibile inca din primele luni de la implementarea acesteia. Cu ajutorul solutiei poti obtine pana la:

20%
Crestere a productivitatii din fabrica
45%
Reducere a duratei ciclului de productie
50%
Reducere a volumului de documentatie
75%
Reducere a timpului dedicat introducerii datelor
18%
Reducere a defectelor de fabricatie
27%
Reducere a timpului de pregatire a comenzilor

VIDEO: MES gestioneaza, controleaza si optimizeaza toate activitatile si resursele din procesul de productie!

MES include toate functionalitatile necesare gestionarii si monitorizarii operatiunilor de productie, din momentul lansarii comenzii si pana la obtinerea produsului final. Sistemul ofera utilizatorilor informatii precise si in timp real cu privire la evolutia activitatilor din fabrica.

Descopera solutia de management al productiei de la Senior Software!

Afla cum poti avea control total asupra operatiunilor din fabrica!

MES este o solutie completa pentru managementul productiei, care le permite companiilor:

Monitorizarea trasabilitatii si genealogiei loturilor

Trasabilitatea si genealogia sunt doua modalitati prin care sunt depasite problemele legate de inregistarea loturilor si a materialelor folosite in timpul operatiunilor de productie. Pentru fiecare lot fabricat, solutia MES poate sa inregistreze o varietate mare de informatii: ingrediente utilizate, tipuri de ambalaje, operatiuni efectuate, operatori implicati, abilitati de munca, timp consumat, date procesate, activitati de prelucrare si randamentul productiei. In plus, pentru fiecare materie prima, produs semifabricat sau finit, poate urmari procesul invers, pana la furnizorul si producatorul acestora.

Monitorizarea trasabilitatii si genealogiei loturilor - managementul productiei

Gestionarea eficienta a activitatilor de mentenanta

MES gestioneaza si controleaza toate activitatile de intretinere efectuate de catre operatori, atat pe cele preventive de mentenanta cat si pe cele de rezolvare a defectiunilor. Actiunile preventive de mentenanta implica planificarea si gestionarea activitatilor recurente de intretinere a utilajelor, prevenind astfel eventualele disfunctionalitati, pe cand cele de rezolvare a deficientelor implica managementul activitatilor de reparare a bunurilor, dupa ce acestea au suferit defectiuni.

Efectuarea testelor care sa asigure calitatea produselor realizate

MES ofera functionalitati dedicate pentru efectuarea de teste de calitate pe materii prime, semifabricate si produse finite. Aceste teste sunt executate in timp real pentru a permite o reactie imediata in cazul in care apar probleme in procesul de productie. Prin intermediul acestor analize de calitate, companiile pot determina principalele cauze de neconformitate si pot lua astfel masuri corective pentru a creste calitatea produselor.

Efectuarea testelor care sa asigure calitatea produselor realizate - managementul productiei

Urmarirea indicatorilor de performanta ai fabricii - managementul productiei

Urmarirea indicatorilor de performanta ai fabricii

MES este instrumentul perfect pentru a masura, analiza si controla eficienta, productivitatea, costurile si defectele din activitatea de productie. Sistemul permite calculul si analiza principalilor indicatori de performanta ai productiei, printre care se numara si: eficienta per operator/masina/centru de lucru, raportul intre timpul planificat si cel urmarit, trasabilitatea si genealogia loturilor de materiale, controlul calitatii si mentenanta bunurilor, planificarea capacitatii finite.

Monitorizarea in timp real a productiei, de oriunde

Monitorizarea in timp real a productiei este posibila atat automat, prin instrumente speciale de achizitie a datelor, precum carduri I/O, PLC, cat si manual, prin introducerea datelor direct in aplicatie de catre angajati. Acest lucru le permite managerilor companiei sa fie conectati si avertizati in permanenta despre statusul comenzilor de productie si pot monitoriza eficienta fiecarui angajat, utilaj sau centru de lucru de la orice calculator, tableta sau telefon conectat la sistem.

Monitorizarea in timp real a productiei, de oriunde - managementul productiei

Descopera solutia de management al productiei de la Senior Software!

Afla cum poti avea control total asupra operatiunilor din fabrica!

Meniu

Ai nevoie de mai multe informatii?

Descarca prezentarea completa a Solutiei MES!
* Politica de confidentialitate
close-link

Ai nevoie de mai multe informatii?

Descarca prezentarea completa a Solutiei MES!
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link