MES – Managementul Materialelor - Soft Gestiune Depozit

Gestioneaza si automatizeaza miscarea marfurilor:

DINSPRE DEPOZIT SPRE UNITATEA DE PRODUCTIE

Softul MES pentru productie ce integreaza modulul de Managementul Materialelor ofera functionalitati complete de identificare automata a materialelor necesare in procesele de productie (materii prime, semifabricate, produse finite) si urmareste intreaga miscare a acestora.

Soft de gestiune materiale si depozite – functionalitati cheie:


Managementul depozitelor / locatiilor / unitatilor de manipulare

Gestionarea intrarilor si iesirilor de materiale; gestionarea comenzilor de transfer

Transferuri de materiale in depozite / locatii

Sistem electronic Kanban (imbunatatit prin integrarea cu modulul de Trasabilitate)

management productie materiale - soft gestiune depozit

Identificarea automata a materialelor necesare in procesul de productie

Transferuri de materiale dinspre / catre depozit si din timpul productiei

Monitorizarea si analizarea nivelurilor de stoc – gestionarea depozitelor

Interfatare cu sistemele de automatizare a depozitelor (sisteme de tip WMS)

Sistem MES pentru productie – beneficiile modulului de gestionare materiale:

Monitorizarea in timp real a disponibilitatii materialelor pentru productie

Optimizarea si organizarea fizica a depozitelor / locatiilor

Digitalizarea procedurilor de transfer materiale si gestionarea unui depozit

Integrarea usoara cu ERP si fluidizarea fluxurilor de informatii

Managementul si urmarirea in timp real a transferurilor de materiale dinspre si catre depozit si in productie

Reducerea pierderilor inregistrate in productie rezultate din cauza lipsurilor de materiale in anumite locatii / pe anumite utilaje

Optimizarea transferurilor de materiale, reducand timpul si costurile aferente acestora

Combina functionalitatile softului MES pentru productie si obtii mai multe avantaje!

Amplifica capabilitatile modulului de gestionare a materialelor din softul pentru controlul productiei in fabrica, prin utilizarea acestuia impreuna cu:

Trasabilitatea Produselor & Genealogia


Modulul de gestionare a depozitelor de materiale, din softul MES pentru productie, permite, printre altele, realizarea operatiunilor de tracking & tracing de produse si asigurarea unei trasabilitati bidirectionale (forward & backward). Impreuna cu Modulul Managementul Materialelor va fi posibila gestionarea depozitelor si a miscarii materialelor si transformarii acestora in semifabricate sau bunuri / produse finite, cat si monitorizarea in timp real a consumului de materiale si nivelului de stoc pe masini / locatii.

Conectarea
Dispozitivelor


Cand transferul materialelor din fabrica se desfasoara cu ajutorul unei solutii de automatizare a depozitului (WMS), integrarea modulului de management al materialelor din programul MES pentru procesul de productie cu cel de Conectare Dispozitive va permite transmiterea automata catre WMS a solicitarilor de materiale precum si a comenzilor de reaprovizionare sau transfer. Acest lucru se va realiza in functie de consumurile reale de materiale din fabrica.

Controlul
Calitatii


Functionalitatile Modulului Controlul Calitatii, in combinatie cu capabilitatile Modulului Managementul Materialelor, permit identificarea automata si managementul loturilor de produse ce vor fi supuse testelor de calitate. In acest mod se va realiza urmarirea si controlul productiei in fabrica cu ajutorul softulul MES, dar si garantarea conformarii bunurilor livrate clientilor la standardele de calitate solicitate de catre acestia.

Definirea structurii depozitului

Solutia MES pentru managementul productiei, a operatiunilor si a materialelor ofera informatii detaliate, actualizate in timp real, cu privire la stocurile din depozit (produs, descriere, numarul unitatii de manipulare, cantitatea initiala vs. cantitatea ramasa etc.). Structura ierarhica a depozitelor in cadrul MES este urmatoarea:

Depozite

Alcatuite din mai multe locatii

Locatii

Alcatuite din mai multe unitati de manipulare

Unitati de manipulare

Unitati fizice (baxuri, paleti bucati) care contin marfuri omogene, apartinand aceluiasi lot

Loturi

Marfuri cu aceleasi caracteristici, care pot fi formate din una sau mai multe unitati de manipulare

modul program controlul productiei, dashboard comenzi de lucru

Extinde capabilitatile cu WMS!

Amplifica rezultatele automatizarii si extinde capabilitatile solutiei de management al productiei cu WMS. In acest mod, ai vizibilitate completa asupra stocurilor si miscarilor de materiale din depozit, accesezi informatiile care te intereseaza in timp real si optimizezi fluxurile de lucru de la A la Z.

Primirea si expedierea marfurilor

Modulul de gestionare a materialelor include fluxuri de lucru specifice pentru receptia si expedierea materialelor. Acestea pot fi utilizate atunci cand sistemul ERP din organizatie nu sustine astfel de functionalitati. Dupa sosirea materialelor, pe baza comenzii de achizitie, sistemul software de gestionare a materialelor si a productiei verifica conformitatea acestora si poate desfasura teste pentru a verifica daca sunt indeplinite standardele de calitate. In continuare, sunt generate unitatile de manipulare care vor fi stocate in locatii specifice din depozit.

In timpul expedierii materialelor, pe baza comenzilor de vanzare si a celor de expediere, softul MES pentru managementul productiei va afisa lista cu unitatile de manipulare care trebuie colectate, in vederea actualizarii cantitatii efectiv disponibile in depozit. Aceasta informatie va fi apoi trimisa in ERP pentru a servi zonelor de administrare si contabilitate.

Managementul Materialelor – fluxuri de lucru in MES, programul de gestiune productie:

close-link
close-link
close-link
close-link