WMS - Soft pentru gestiune si optimizare depozit

PROCESARE COMENZI | GESTIUNE STOCURI | OPTIMIZARE SPATIU | TRASABILITATE END-TO-END


Managementul depozitelor

Fa primul pas catre un depozit MODERN!

Potrivita pentru orice industrie, solutia WMS de la Senior Software permite gestionarea eficienta a marfurilor, de la receptia acestora si pana la pregatirea comenzilor si livrarea lor catre client.

WMS automatizeaza activitatile din depozit si optimizeaza spatiul de stocare, oferind functionalitati multiple menite sa creasca performanta zilnica a angajatilor.

Sistemul transforma si organizeaza modul de lucru din depozit, asigurand trasabilitate completa si adaptare rapida la schimbarile regulilor de business.

wms warehouse management system Automatizare de la intrarea marfurilor in depozit si pana la livrarea comenzilor

De ce sa alegi sistemul WMS de la Senior Software?

WMS – Warehouse Management System este dezvoltat pe o platforma recunoscuta la nivel international, care incorporeaza bunele practici din domeniul sistemelor de management al depozitelor. Functionalitatile pe care le ofera acopera cu succes nevoile companiilor, in ceea ce priveste gestionarea si optimizarea spatiilor de stocare si a fluxurilor de marfa.

gestioneaza marfurile din depozit cu cea mai moderna solutie WMS servicii logistica program stocuri gestiune

software depozit

Functionalitati cheie ale solutiei pentru managementul depozitelor:

Scanare marfa la receptie

Descarcare FIFO / FEFO

Sisteme de picking handsfree, pe baza de lumina, voce, unde radio

Trasabilitate loturi

Tiparire si scanare coduri de bare

Etichetare si impachetare comenzi

Inventariere automata

Cross Docking

Notificari si alerte

Raportare si urmarire KPI

Principalele activitati pe care le acopera sistemul WMS:

Receptie marfuri

WMS automatizeaza activitatile ce vizeaza achizitiile, receptiile si retururile de marfa. Totodata, sistemul gestioneaza operatiunile de cross-docking.

Management stocuri

Solutia permite gestionarea operatiunilor referitoare la miscarea marfurilor si ambalajelor in interiorul depozitului sau centrelor de depozitare. In acest mod, WMS asigura trasabilitate completa.

Organizare si urmarire taskuri

Prin centrul de control al depozitelor, WMS urmareste activitatea tuturor operatorilor din depozit, realizand totodata managementul taskurilor intr-un mod eficient. Sistemul permite inclusiv urmarirea miscarilor de marfa.

Procesare, colectare si livrare comenzi

Procesarea comenzilor de client impreuna cu alocarile de stoc, gestionarea activitatilor de picking, dar si operatiunile de sortare, impachetare, consolidare si incarcare – toate pot fi realizate cu sistemul WMS.

Conectare si integrare

Integrarea cu firmele de curierat permite generarea automata a AWB-ului. De asemenea, softul pentru gestiune depozit se poate integra cu sisteme de cantarire si conveioare, precum si cu sisteme de tip ERP, platforme Ecommerce / magazine online etc.

Reaprovizionare si gestiune coduri de bare

In cadrul sistemului pot fi generate scenarii de alocare stocuri sau reaprovizionare prin intermediul unor functionalitati extinse. In plus, in WMS se poate realiza gestiunea etichetelor, a codurilor de bare si a kiturilor.

Putem sti oricand ce produse s-au livrat, ora si minutul cand au fost pregatite comenzile. Identificarea produselor se face mult mai usor, am redus timpii de picking si am crescut numarul de comenzi procesate si productivitatea. Poti sa vezi in timp real cate linii sunt procesate de fiecare angajat in parte si, in maxim 1-2 zile, angajatii se obisnuiesc cu sistemul.

Adrian Buica, IT Manager Sano Vita

Principalele beneficii obtinute cu softul WMS pentru depozit logistica marfurilor

software depozit

Alegerea unui soft WMS pentru depozit le aduce companiilor beneficii precum:

Costuri reduse si economii majore de timp

Optimizarea capacitatii de stocare prin depozitare inteligenta

Scurtarea timpilor de picking prin identificarea rapida a produselor

Eliminarea activitatilor manuale repetitive si reducerea erorilor umane

Reducerea retururilor prin cresterea acuratetii datelor

Cresterea productivitatii prin simplificarea taskurilor

Control deplin prin vizibilitate sporita asupra tuturor operatiunilor

Trasabilitate loturi si inventariere rapida

Imbunatatirea comunicarii interne si a relatiilor cu clientii / partenerii

Fluidizarea fluxului de date prin integrare cu alte sisteme

Cum te ajuta sistemul pentru gestiunea depozitului sa cresti profitabilitatea afacerii?

Profitabilitatea unei companii este strans legata de folosirea inteligenta a resurselor, activitati eficiente, informatii corecte, clienti multumiti si, nu in ultimul rand de monitorizarea atenta si constanta a situatiei din depozit. Asadar, iata cateva moduri prin care solutia WMS te ajuta sa cresti profitabilitatea companiei:

01.

Numar de erori aproape
de zero

Cu sistemul WMS o buna parte din activitatile din depozit sunt automatizate, fapt ce reduce riscul de producere a erorilor de natura umana. Folosind terminale mobile, personalul din depozit pregateste corect marfa, respectand cantitatea si celelalte specificatii ale produselor solicitate.

02.

Resurse valorificate la maxim

Sunt eliminate activitatile manuale repetitive care consuma timp si resurse. Cu WMS toate operatiunile din depozit (intrari / iesiri marfuri, picking etc.) se desfasoara intr-un timp mai scurt. Totodata, datorita simplificarii taskurilor, personalul este mai productiv, iar compania poate prelua un numar mai mare de comenzi cu acelasi numar de angajati.

03.

Comenzi procesate si livrate rapid

Realizarea pickingului cu ajutorul terminalelor mobile, impreuna cu optimizarea traseelor de picking permit identificarea rapida a marfurilor la raft, crescand implicit operativitatea in depozit. Atat procesarea, cat si livrarea comenzilor se va desfasura intr-un timp mai scurt. Sistemul a fost conceput astfel incat sa se poata realiza organizarea si urmarirea activitatilor in toate etapele de pregatire a comenzilor.

04.

Cresterea satisfactiei clientilor

Livrarea rapida si corecta a comenzilor determina cresterea satisfactiei clientilor care vor reveni cu noi achizitii si vor recomanda serviciile mai departe. In acelasi timp, numarul de retururi se va reduce considerabil prin procesarea comenzilor fara erori, ceea ce va contribui nu doar la fidelizarea clientilor, ci si la reducerea costurilor pe care le-ar fi inclus procesul de retur.


soft gestiune depozit

Rezultate obtinute de companiile care folosesc WMS

Delaco, Ocean Fish, Herlitz, Croco, Libris.ro, Sano Vita, Alexandrion Grup, Dinamic 92, Royal Computers si multi altii au ales solutia WMS (Warehouse Management System) de la Senior Software si au obtinut urmatoarele rezultate:

60% scadere a retururilor

98% livrari corecte

99% acuratete a stocului

100% trasabilitate

30% optimizare a spatiului

50% reducere a timpului de inventariere

25% – 35% crestere a productivitatii angajatilor

35% crestere a numarului de livrari

Rezultate obtinute de companiile care folosesc WMS program stocuri soft depozit logistica

Digitalizarea in logistica: descopera functionalitatile specifice depozitelor complet automatizate!

Sistemul WMS permite un grad ridicat de automatizare in depozite. Solutia incorporeaza cele mai noi tehnologii cu ajutorul carora operatiunile din depozit (ridicare, sortare, stocare, recuperare etc.) sunt simplificate, timpii de picking sunt imbunatatiti, iar erorile umane sunt reduse considerabil. Astfel, datele si comenzile sunt procesate corect, iar angajatii devin mai productivi.

Afla mai multe detalii de la unul din expertii nostri in logistica. Solicita o demonstratie personalizata!

Vezi cum se potriveste solutia WMS modelului tau de business!

WMS – sistem potrivit pentru orice afacere

Descopera ce poti face cu WMS in functie de tipul de activitate:

WMS Warehouse Management System – studii de caz & Articole utile

Ai nevoie de mai multe informatii?

Descarca prezentarea completa a Solutiei WMS!
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link