MES – Trasabilitatea Produselor si a Marfii

Softul de trasabilitate a produselor si a marfii asigura conformitatea productiei

sistem MES – trasabilitate productie si marfuri

TRASABILITATEA PRODUSELOR

Soft Trasabilitate Produse si Marfuri – calitate si control in productie

Solutia software MES, prin Modulul Trasabilitatea Produselor si a Marfii, permite identificarea loturilor de produse si a relatiei acestora cu loturile de materii prime, de ambalaje sau alte materiale care au legatura directa cu produsele finite. Pe baza numerelor de lot, sistemul MES pentru managementul si controlul productiei identifica tot traseul produselor, oferind totodata date relevante, precum materiile prime folosite in realizarea acestora, informatii despre furnizori etc.

Sistemul de management al productiei acopera cu succes operatiunile de tracking & tracing de produse. In MES, trasabilitatea loturilor de produse poate fi realizata in mod bidirectional, prin forward & backward traceability (trasabilitate inainte si trasabilitate inapoi). Cu ajutorul softului de trasabilitate a produselor si a marfii, utilizatorii pot gestiona intr-un mod optimizat solicitarile de materiale, cererile de transfer si cele de retur.

Soft control si trasabilitate produse – functionalitati

Datorita functionalitatilor performante de care dispune Modulul Trasabilitate Produse si Marfa din softul MES pentru controlul proceselor de productie, poti gestiona eficient numerele de lot si serie.

Managementul si generarea numerelor de lot & serie

Urmarirea si monitorizarea numerelor de lot & serie

Genealogia
numerelor de lot & serie

Identificarea in mod automat a numerelor de lot & serie

Software de Trasabilitate & Genealogie Produse – beneficii

Gestionezi si emiti rapid numerele de lot / serie ale produselor pe parcursul proceselor de productie

Obtii transparenta totala asupra datelor produselor si a traseului materialelor & bunurilor

Trasabilitatea materialelor – vizibilitatea intrarilor si iesirilor de materiale in procesele de productie

Ai o evidenta clara a consumului de materiale si a progresului fiecarei masini si locatii

Monitorizezi nivelurile stocurilor si gestionezi rapid necesarul pentru productie

Optimizarea proceselor de productie – reduci blocajele si risipa de materiale, costuri mai mici

trasabilitatea in productie – software MES program control productie

Identifici si preiei rapid informatii referitoare la materii prime si semifabricate

Inregistrezi date corecte, cu minim de erori in trasabilitatea produselor

Solutionezi in timp real situatiile care intervin pe parcursul procesului de productie

Gestionezi cererile de materiale si comenzile de transfer intr-un timp foarte scurt

Realizezi imediat retururile de materiale nefolosite si actualizezi stocul din depozit

Softul de Trasabilitate Produse te ajuta sa garantezi calitatea produselor, standardele si certificarile necesare in productie

Program MES, controlul productiei in fabrica – trasabilitatea produselor


Pentru fiecare faza a procesului de productie, functionalitatile Modulului Trasabilitate & Genealogie Produse, din programul MES pentru controlul productiei in fabrica, te ajuta sa urmaresti lotul de intrare a materialelor si sa generezi lotul de iesire, pana la punctul in care se incheie fabricarea de produse finite ce urmeaza sa fie livrate clientului.

De asemenea, cu softul de trasabilitate a produselor si a marfii, ai acces atat la informatii contabile si despre conformitate, cat si la date despre operatiunile desfasurate asupra produselor si despre stationarile pe care le-au avut bunurile pe parcurs. Astfel, modulul integrat in sistemul software MES face posibila trasabilitatea totala in productie.

Tipuri de trasabilitate a produselor acoperite de sistemul MES:


TRASABILITATEA PRODUSELOR

Fluxuri de lucru cheie

Descopera care sunt etapele integrate in softul de trasabilitate a produselor si cum decurg fluxurile de lucru din exemplele urmatoare.

Colectarea datelor de la statiile de lucru pentru executarea fluxului de activitati

Configurare multi / mono-resursa si afisarea fluxurilor de lucru disponibile in MES

Optiuni de modificare a fluxurilor de lucru standard și de a crea noi fluxuri de lucru

Odata ce loturile de materii prime sunt identificate si puse in depozit, cu ajutorul Modulului Trasabilitate & Genealogie Produse, le poti folosi in productie pentru a genera urmatoarea transa de produse semifabricate / produse finite.

Utilizatorul poate aloca pe masina acel lot ce urmeaza sa fie folosit in procesarea comenzii. Combinand capabilitatile cu cele ale Modulului Managementul Materialelor din programul MES, se poate genera (fie manual, fie automat) o comanda de transfer, astfel incat materialele sa fie aduse la masina in cauza, in linia de productie.

De la statia de lucru, operatorul vizualizeaza ce materiale sunt necesare pentru comanda de lucru, avand in permanenta acces la date actualizate despre cantitatile disponibile / necesare, in sistemul MES pentru managementul proceselor de productie.

Mai departe, operatorul aloca materialele disponibile pe masini, iar daca acestea nu sunt disponibile, se va genera din sistem o cerere pentru materialele necesare, MES afisand doar codurile din BoM ce corespund comenzii.

In continuare are loc generarea comenzii de transfer si transportul materialelor de la depozit la masina. Acelasi flux de lucru e valabil si la solicitarile de materiale desfasurate manual, urmarind consumurile si progresul proceselor de productie, in softul de trasabilitate a produselor. Odata alocate loturile pe masina, in dashboardul statiei de lucru se poate urmari cantitatea din lot alocata pe masina, in timp real.

In timpul productiei, sistemul consuma automat loturile de materiale alocate pe masini si genereaza numere de identificare pentru loturile produse, informatiile fiind monitorizate in timp real in MES. Prin implementarea pe masina a unui Sistem Electronic Kanban (cu performante ce sunt amplificate de integrarea cu Modulul Trasabilitate Produse), se poate observa consumul loturilor alocate pe masina pentru producerea noilor loturi.

Informatiile despre ce s-a folosit si ce s-a produs, sunt urmarite intr-un dashboard, direct de la statia de lucru, lista loturilor fiind afisata pe categorii. Astfel, datele despre cantitatea necesara de materiale pentru finalizarea unei comenzi de lucru si cantitatea de pe masina sunt in permanenta actualizate in functie de progresul productiei.

De asemenea, pentru a preveni oprirea masinii din cauza lipsei de materiale se pot genera: alerte & notificari; cereri de materiale / comenzi de transfer (fie catre lucratorii din depozit, fie catre sistemele de management pentru depozite).

Sistemul software de trasabilitate a produselor are posibilitatea de a monitoriza toate informatiile relevante pentru productie. Softul pentru linii de productie automatizate asigura trasabilitatea originii si a loturilor intr-un mod optimizat pentru a creste performantele in productie. Cand vine vorba despre alocarea materialelor pe masinile si utilajele din fabrica si realizarea unui anume lot, sistemul poate monitoriza si gestiona urmatoarele categorii de informatii:

Facut din – toate numerele de identificare ale loturilor care au fost folosite pentru a produce lotul respectiv

Folosit in – toate numerele de identificare ale loturilor, produse cu acel lot

Genealogia lotului – expusa intr-o reprezentare grafica intuitiva care ofera o modalitate user-friendly de acces si o vizualizarea usoara a datelor

Genealogia comenzilor de lucru – in cazul unei comenzi de lucru, se ofera acces la o reprezentare grafica in care sunt afisate toate loturile folosite si produse pe acea comanda de lucru

Sistemul de monitorizare a traseului produselor, in procesul de productie, permite returnarea materialului neutilizat de la masina catre depozit si actualizarea nivelurilor de stoc. In cadrul modulului de trasabilitate a produselor se regaseste un flux de lucru dedicat acestei operatiuni pentru returul materialelor.

Dupa activarea acestui flux, materialele nefolosite in procesul de productie sunt returnate in depozit, in locatia de unde au provenit initial, iar nivelul de stoc din depozit creste cu acea cantitate specificata in operatiunea de retur, actualizarea stocului producandu-se imediat.

Trasabilitatea produselor in orice industrie

Fie ca vorbim de trasabilitatea produselor alimentare, trasabilitatea medicamentelor, ori trasabilitatea materialelor pentru constructii sau a pieselor auto, Modulul software MES pentru trasabilitatea produselor acopera cu succes procese ale producatorilor din orice industrie. De la compozitia produselor si traseul urmat de bunuri si materii prime, pana la date cheie precum informatii despre furnizori, operatiuni, toate acestea si nu numai, sunt gestionate in cadrul Modulului Trasabilitate & Genealogie a produselor si a marfii.

Industria
Alimentara

Industria
Auto

Industria
Farmaceutica

Industria Constructoare

Combina si obtii mai mult!

Beneficiile date de functionalitatile acestui modul de trasabilitate a produselor si a marfii sunt amplificate prin interconectarea acestuia cu alte module ale sistemului MES:

Managementul Materialelor

Face posibila atat gestionarea simpla a miscarii materialelor si trasformarii acestora in semifabricate sau bunuri, cat si monitorizarea in timp real a consumului de materiale si a nivelului de stoc pe masini sau locatii.

Afla mai multe! →

Controlul Proceselor

Permite pastrarea controlului asupra proceselor de productie si previne aparitia de loturi cu probleme si a neconformitatilor in momentul in care acestea sunt supuse controalelor de calitate.

Afla mai multe! →

Controlul calitatii

Ofera asigurarea faptului ca loturile produse sunt in concordanta cu specificatiile inaintate de catre clientii / partenerii companiei.

Afla mai multe! →

Descopera solutia MES si gama intreaga de functionalitati ale modulului pentru conectarea dispozitivelor si linii de productie automatizate!

Afla cum poti controla si conecta dispozitivele din fabrica.

close-link
close-link
close-link
close-link