Interviu Pro Activ: Control si vizibilitate in distributie, cu softuri implementate de la distanta

Interviu cu Alin Ionescu, Director Executiv Pro Activ – Distribuitor de materiale de constructii, solutii & sisteme profesioniste

Pro Activ este prima companie din portofoliul Senior Software care a beneficiat de o implementare de soft 100% de la distanta, respectand astfel restrictiile impuse de autoritati.

proactiv-logo-comunicat-2020

Cu o cifra de afaceri de 13 milioane de euro si peste 400 de clienti, Pro Activ este un distribuitor de materiale de constructii care acopera nevoile dezvoltatorilor imobiliari si ale firmelor de constructii din zona de Sud-Est cu relevanta regionala pe teritoriul Romaniei. Compania a implementat urmatoarele sisteme pentru automatizarea si managementul proceselor de business:

Mai multe detalii despre cum a decurs implementarea de la distanta si despre beneficiile automatizarii ne relateaza Alin Ionescu, Directorul Executiv al S.C. Pro Activ.

1. Ce provocari ati intampinat in companie care au dus la nevoia unor sisteme de gestiune a afacerii?

Alin Ionescu: Consider ca nu poti sa faci saltul calitativ, in special in zona de dezvoltare capabilitati la nivel de individ, daca nu ai armele necesare, daca nu ai cu ce sa construiesti sustenabil. Motiv pentru care, in momentul in care m-am alaturat echipei Pro Activ am inceput sa ma axez mai mult pe partea calitativa.

Pana sa rulam programul de la Senior Software nu aveam vizibilitate in actiunile pe care le intreprindeam. Nu aveam instrumente performante care sa ne spuna unde suntem cu exactitate si ce e de calibrat ca sa ne putem indrepta spre obiectivul pe care ni l-am stabilit. Mai exact, vorbesc aici din punct de vedere KPI, de monitorizare la nivel de functie, de individ, de departament.

2. Cum ati ajuns la decizia de a colabora cu Senior Software si de ce ati ales sistemele ERP, BI si HR?

Alin Ionescu: Am avut intalniri cu 6 provideri de soft si, in final, am ales sa colaboram cu Senior Software. La decizia noastra a contribuit foarte mult implicarea, disponibilitatea si know-kow-ul de care a dat dovada echipa Senior Software. A avut oferta completa care a raspuns asteptarilor pe care noi le-am avut de la un provider de soft si se pliaza perfect dupa nevoile noastre de business.

3. Cum a decurs implementarea remote si colaborarea cu echipa Senior Software?

Alin Ionescu: Oamenii din echipa Senior Software ne-au oferit incredere, echilibru. Au inteles si au identificat nevoile fiecarui departament si fiecarui individ. Am dialogat si am gasit cele mai bune solutii si putem spune ca ii consideram parte din echipa Pro Activ.

E clar ca Senior Software are toate toolurile necesare pentru a realiza o implementare de la distanta, inclusiv know-how-ul, o echipa de oameni profesionisti si dedicati, foarte bine pregatiti, care fac diferenta.

Suntem extrem de incantati de alegerea facuta, iar faptul ca implementarea s-a realizat remote nu a ingreunat sub nicio forma comunicarea dintre Pro Activ si Senior Software. Sigur, prezenta fizica poate ca ajuta la nivel de confort, sa stii ca te poti baza fizic pe cineva. Dar, chiar daca echipa Senior Software nu este prezenta fizic, e ca si cum ar fi aici, ne putem sprijini fara nicio problema pe ei. Nu avem niciun fel de bariera sau de sincopa si imi doresc sa mentinem aceasta linie.

4. Ati utilizat resurse interne suplimentare pentru aceasta implementare?

Alin Ionescu: Am alocat resurse suplimentare, dar nu foarte multe, iar acest lucru nu are legatura cu metoda remote de implementare. Aici am tinut cont de eventualitatea unor factori externi pe care nu ii poti anticipa. A trebuit cumva sa ne reaorganizam intern, astfel incat daca o echipa devine indisponibila sa putem interveni oricand cu alta echipa care sa fie pregatita sa reia activitatea.

5. Ce schimbari ati observat si ce rezultate va asteptati sa obtineti in urma acestei implementari?

Alin Ionescu: Zona de control este esentiala si softul ne ajuta sa avem control de la A la Z. Nu mai avem vulnerabilitatile pe care le aveam inainte cu vechiul soft si, pentru mine, asta este fabulos pentru ca ma pot concentra 100% pe agenda de business. Am gasit toolul care imi ofera linistea aceasta din punct de vedere al controlului. Alte rezultate obtinute pe care le-am observat tin de trasabilitate si securizarea businessului. Clar este o solutie foarte buna.

In continuare, ma astept sa castigam din punct de vedere al profitabilitatii. Referitor la impactul solutiilor implementate pentru resursa umana si pentru conectarea operatiunilor din cele 6 departamente, ma astept la cresterea profesionala a angajatilor, randament net superior si o profitabilitate mai mare.

Spun aceste lucruri deoarece softurile pe care le implementam ne vor ajuta sa gandim mai eficient si sa facem o analiza de date mai buna, cu integrarea tuturor informatiilor. Astfel, vom avea foarte multe raspunsuri pe care in trecut nu le aveam, ci doar le puteam presupune uneori sau le interpretam in mod diferit in functie de unghiul din care privea fiecare. Vom avea date clare care vor imbunatati deciziile de business.

ERP BI

6. Cum va adaptati la schimbarile din piata si cat de importante considerati ca sunt solutiile de automatizare in contextul actual din mediul economic?

Alin Ionescu: Solutiile sunt vitale pentru adaptarea la dinamica pietei. Pe langa vanzarile din zona de B2B, noi deservim si categoria de clienti persoane fizice prin intermediul magazinului nostru online – www.proactiv.ro. Ca o consecinta, dorim sa integram cat mai repede si partea de site, pentru a obtine o vizibilitate buna si in comunicarea solutiilor de profesionistii Pro Activ si in canalul de vanzare online, bineinteles, ”profitand” de solutiile oferite de partenerul Senior Software.

E clar ca solutiile de automatizare au un cuvant important de spus in tot acest proces. Nu poti sa faci saltul calitativ in business daca nu ai armele necesare, iar Senior Software pentru Pro Activ este arma de care aveam nevoie pentru a face diferenta intre noi si ceilalti jucatori de pe piata. Este toolul complet si se identifica cu “ADN-ul” nostru. Go Live-ul, pentru noi, a fost ziua in care am intrat intr-o alta etapa, intr-un alt nivel.

7. Recomandati acest mod de implementare si altor companii?

Alin Ionescu: Recomand, fara niciun fel de retinere, acest tip de implementare software de la distanta. Singurul amendament pe care doresc sa il subliniez e ca acest proces este conditionat de urmatoarele criterii importante: deschiderea partenerului, mesajul ferm catre organizatie pe care il transmite partenerul prin managementul propriu. Cu un management motivational calitativ rezulta dorinta organizatiei de a implementa, folosind aceasta metoda de implementare la distanta.

Din acest motiv, chiar daca Senior Software are know-how-ul si toate toolurile necesare pentru a implementa de la distanta si sa faca o treaba extraordinara, in tot acest proces este esentiala si deschiderea partenerului. Eu si colegii din jurul meu suntem la cateva zile de la Go Live si pot sa spun ca nu avem niciun fel de bariera sau de sincopa in comunicarea si respectarea agendei de implementare.

Despre Pro Activ

Pro Activ are sediul companiei in Dambovita si o experienta de 19 ani pe piata. Distribuitorul de materiale de constructii are 6 departamente cu 57 de angajati si un numar de 400 de clienti deserviti lunar prin propria flota de distributie. Cu o cifra de afaceri de 13 milioane de euro, compania acopera atat cererile dezvoltatorilor si ale firmelor de constructii din zona de Sud-Est cu relevanta Regionala pe teritoriul Romaniei, dar si cererile persoanelor fizice, prin intermediul magazinului online www.proactiv.ro.

close-link
close-link
close-link
close-link