Studiu de caz VIDEO

Distribuitorul Vitacom poate procesa cu pana la 10 ori mai multe comenzi, cu ajutorul sistemului WMS pentru managementul depozitului

Vezi video si afla ce beneficii a obtinut Vitacom, distribuitor de top de produse si accesorii electronice din Romania, cu solutia WMS

Vitacom, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si accesorii electronice din Romania, isi gestioneaza toate activitatile logistice cu ajutorul sistemului software WMS, prin intermediul caruia a obtinut control sporit si precizie mare in toate aspectele legate de miscarea marfurilor si are posibilitatea sa prelucreze cu pana la 10 ori mai multe comenzi.


Tehnologii moderne

Automatizarea noului centru logistic Vitacom

Vitacom a facut trecerea de la un depozit de 2.200 de metri patrati la o locatie noua, iar in prezent isi desfasoara activitatea intr-un depozit de 5.000 de metri patrati si are in gestiune 12.000 de articole. Noul centru logistic este complet automatizat cu echipamente si tehnologii moderne care se inscriu in directia industry 4.0.

Noul centru logistic este complet automatizat cu echipamente si tehnologii moderne care se inscriu in directia Industry 4.0. Sistemul WMS controleaza sistemele si robotii din depozit, iar prin integrarea softului pentru managementul depozitului cu solutiile de automatizare (Conveior, AutoStore, VNA) distribuitorul si-a optimizat activitatile logistice si spatiul de depozitare. Astfel, compania a reusit sa obtina control si vizibilitate crescuta asupra tuturor operatiunilor din spatiul logistic si, totodata, sa imbunatateasca viteza de lucru si acuratetea proceselor.

automatizare depozit wms vitacom electronics

Sistemul este integrat cu programul AutoStore, care este partea cea mai importanta din depozit. Acesta eficientizeaza foarte mult activitatea colegilor nostri si la ora actuala este calibrat pentru picking. In prezent, un singur operator poate sa faca picking pentru 150 de comenzi pe ora, ceea ce inseamna foarte mult.

Vasile Andrei Vita, Manager General – Vitacom Electronics.

Ce beneficii a obtinut distribuitorul?

Un singur angajat poate sa pregateasca pana la 150 de comenzi/ora

Vizibilitate si control sporit asupra stocurilor

Precizie mare in ceea ce priveste miscarea de marfuri

Identificarea si posibilitatea de remediere rapida in cazul aparitiei erorilor

Capacitatea de prelucrare a comenzilor de pana la 10 ori mai mare

Eficienta si precizia operatorilor a fost imbunatatita

11 angajati pot realiza sarcini care in trecut implicau aproximativ 28 de angajati

Procesul de colectare si plasare marfuri a fost automatizat

Spatiul de depozitare si distanta dintre rafturi au fost optimizate

Activitatile de plasare si ridicare a paletilor din zona de depozitare sunt realizate fara erori

WMS este un sistem care este utilizat in toate activitatile logistice, cu ajutorul caruia avem un control si o precizie mare in toate aspectele legate de miscarea marfurilor, iar in cazul aparitiei unor erori acestea pot fi identificate rapid. Pot spune ca avem un control total.

Sistemul este integrat cu programul AutoStore, care este partea cea mai importanta din depozit. Acesta eficientizeaza foarte mult activitatea colegilor nostri si la ora actuala este calibrat pentru picking. In prezent, un singur operator poate sa faca picking pentru 150 de comenzi pe ora, ceea ce inseamna foarte mult.

De asemenea, capacitatea noastra de depozitare a crescut mult mai mult decat suprafata depozitului, iar datorita stivuitorului de tip VNA (Very Narrow Aisle) integrat cu WMS, putem sa avem intre rafturi o distanta de 1,80 – 1,85 metri, fata de trei metri si jumate cum aveam in vechiul depozit. Acest utilaj functioneaza pe un sistem iGo pilot care primeste comenzi in mod automat de la WMS si, astfel, operatorul nu poate sa greseasca. In urma comenzii primite de la WMS, stivuitorul de tip VNA se opreste exact la locatia de unde trebuie sa ridice sau sa plaseze un palet.

Vasile Andrei Vita, Manager General – Vitacom Electronics.

WMS integrat cu SeniorXRP – pentru managementul integrat al afacerii

Sistemul WMS a fost perfect integrat cu SeniorXRP – platforma de dezvoltare de tip ERP de la Senior Software. Astfel, compania a obtinut control si vizibilitate mai mare asupra afacerii, prin conectarea proceselor si gestionarea integrata a fluxurilor de business. Comenzile de la clienti sunt transmise din SeniorXRP catre WMS, spre a fi pregatite pentru livrare, iar orice informatie despre produse si stoc, stadiul pregatirii comenzilor din depozit si nu numai, este vizualizata usor in ERP.

Beneficiile pe care le obtinem cu SeniorXRP sunt foarte multe. Am redefinit procesele, le-am simplificat si le-am eficientizat, acestea fiind in prezent stabile si foarte accesibile.

Vasile Andrei Vita, Manager General – Vitacom Electronics.

vitacom implementare sistem software erp integrat cu wms

Afla mai multe detalii despre solutia pentru logistica. Vezi cum se potriveste sistemul WMS modelului tau de business!

Descopera functionalitatile specifice depozitelor complet automatizate.

Vezi si alte studii de caz VIDEO – Companii care au ales solutia WMS

Afla ce beneficii au obtinut in depozit, direct de la managerii companiilor

close-link
close-link
close-link
close-link