Delaco a crescut cu 25% productivitatea angajatilor

Delaco Distribution – unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata branzeturilor din Romania – a implementat un soft performant pentru automatizarea si optimizarea celor 11 depozite ale companiei. Cresterea cu 25% a productivitatii, trasabilitatea completa si instruirea rapida a noilor angajati sunt doar cateva din beneficiile obtinute de catre distribuitor cu solutia pentru managementul depozitelor, oferita de Senior Software.

WMS la Delaco

Distribuitorul renumitelor branzeturi Delaco, unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata de produse lactate din Romania, a automatizat si optimizat cele 11 depozite, obtinand 100% trasabilitate, iar rata erorilor de procesare a datelor este acum aproape de zero. Datorita depozitarii inteligente si a optimizarii traseelor de picking, compania are cu 15% mai mult spatiu, o productivitate cu 25% mai mare in randul angajatilor si livreaza produsele in 24 de ore, oriunde in tara.

Cu o cifra de afaceri de peste 90 de milioane de euro, Delaco si-a imbunatatit considerabil activitatea dupa implementarea solutiei WMS – pentru managementul depozitelor, de la Senior Software. Printre rezultatele obtinute se numara:

100% trasabilitate, de la receptie si pana la livrare

Rata erorilor umane in procesarea datelor este aproape de zero

Cresterea cu 25% a productivitatii angajatilor

Greselile de colectare in procesul de picking au ajuns la un procent de sub 1%

Marirea cu 15% a spatiului pentru depozitare

Cresterea vitezei de procesare a datelor/comenzilor – livrare in 24 h

Scurtarea traseelor si a timpilor de picking

Instruirea rapida a noilor angajati

“Stabilitatea solutiei, cel mai mare beneficiu”

Stabilitatea, intuitivitatea, dar si interfata user-friendly sunt cateva dintre caracteristicile softului WMS apreciate de echipa Delaco, beneficiile remarcandu-se la scurt timp dupa implementare.

Dupa implementarea sistemului WMS de la Senior Software, cel mai mare beneficiu pe care l-am remarcat a fost stabilitatea solutiei. Nu sunt necesare interventii zilnice sau saptamanale pe sistem, acuratetea datelor este mult mai mare si numarul de erori a fost considerabil redus. In plus, interfata prietenoasa a solutiei WMS a condus la reducerea timpilor de training pentru angajatii noi si cei existenti.

- a declarat Marius Istrate, IT Manager - Delaco.

Delaco WMS terminal mobil
“Avem 100% trasabilitate de la intrare si pana la livrare”

Prin reorganizarea zonelor si a modului de depozitare, precum si prin asezarea inteligenta a marfurilor pe categorii, echipa Delaco a economisit timp, spatiu si a crescut acuratetea proceselor si productivitatea in depozit.

In ceea ce priveste optimizarea layoutului din depozit, in urma discutiilor cu echipa Senior Software, am renuntat la niste rafturi gravitationale, in favoarea unor rafturi verticale si astfel am reusit sa crestem viteza de deplasare a pickerilor.

Printre beneficiile masurate, putem enumera cresterea spatiului de depozitare cu 15% si a productivitatii angajatilor cu 25%. De asemenea, a crescut viteza de prelucrare si transmitere a datelor si a scazut procentul datorat erorilor umane aproape de zero. Toate procesele din depozit sunt definite in WMS si avem 100% trasabilitate de la intrare si pana la livrarea la clientul final. Acuratetea pickingului s-a imbunatatit foarte mult, iar greselile din timpul colectarii produselor au scazut sub 1%.

- a mentionat Ildiko Uzoni, Logistics Manager - Delaco.

Echipa Delaco a ales sa utilizeze in depozite si o serie de echipamente Zebra, furnizate prin platforma trada, solutiile hardware venind in completarea softului WMS.

close-link
close-link
close-link
close-link