Libris.ro gestioneaza cel mai mare depozit de carte din tara cu WMS de la Senior Software

Libris.ro a deschis cel mai mare depozit de carte din tara. Compania a ales sa foloseasca solutia WMS de la Senior Software pentru a gestiona noul depozit cu o suprafata de peste 5.000 de metri patrati.

Libris.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online de carte din Romania, a decis sa deschida anul acesta cel mai mare depozit de carte din tara, pentru a raspunde trendului crescator estimat al vanzarilor de carte. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-si automatiza operatiunile din noul spatiu de stocare, mai mare de trei ori fata de cel precedent.

“Activitatea Libris.ro a crescut organic in ultimii ani si, ca o dezvoltare fireasca, am construit cel mai mare depozit de carte din tara, cu o suprafata totala de 5.000 de metri patrati. Odata cu investitia in infrastructura, am ales sa implementam sistemul WMS de la Senior Software pentru a creste rapiditatea si calitatea livrarilor. Astfel, noile fluxuri logistice ne vor permite ca toate promisiunile librariei noastre online sa fie tinute, dar si sa facem loc pentru noi angajamente”

a declarat Laura Teposu, General Manager Libris.ro.

Odata cu extinderea spatiului de depozitare si a investitiilor in sisteme software, retailerul de carte isi creste semnificativ capacitatea de livrare si acuratetea datelor. Pentru un plus de beneficii, Libris.ro a completat solutia WMS cu o serie de echipamente hardware de la trada, precum cititor de coduri de bare, imprimanta termica, cartuse imprimanta si toner imprimanta.

Sistemul pentru managementul depozitului din portofoliul Senior Software este o solutie flexibila si intuitiva care sprijina echipa Libris.ro sa-si eficientizeze activitatea prin automatizare. Cu ajutorul acestui soft, managerii companiei pot gestiona un numar nelimitat de produse si angajati, fiind prevazut cu functionalitati de scanare marfa la receptie, pick-by-light/by-voice, inventariere automata, raportare, urmarire KPI si nu numai.

Datorita utilizarii solutiei, productivitatea angajatilor Libris va creste prin eliminarea activitatilor manuale repetitive, iar optimizarea spatiului de stocare si a rutelor de deplasare in depozit vor determina identificarea rapida a articolelor.

In plus, utilizatorii obtin un control deplin asupra stocurilor prin vizibilitate end-to-end si trasabiliate completa, la care se adauga reducerea considerabila a erorilor umane si un timp mult mai scurt de procesare a comenzilor.

Cu o cifra de afaceri pe anul 2017 de aproape 6,7 milioane de euro, Libris.ro pune la dispozitia clientilor sai un portofoliu cu o gama larga de carti, filme, jocuri, muzica si eBook-uri.

Solutia WMS de la Senior Software este dezvoltata pe platforma Mantis, lider in domeniul furnizarii de sisteme informatice si consultanta pentru logistica din sud-estul Europei. Sistemul incorporeaza bune practici testate si validate de catre peste 600 de companii din intreaga lume. In plus, datorita structurii modulare, solutia poate fi implementata treptat si personalizata dupa nevoile fiecarui business in parte. Flexibilitatea sistemului permite astfel adaptarea acestuia cu usurinta la orice schimbare aparuta in dinamica volumului de activitate.

close-link
close-link
close-link
close-link