Manager TeraSteel: ”Softul de planificare a productiei ne-a dus din Liga Nationala de Fotbal in Campionatul European”

TeraSteel – liderul pe Europa Centrala si de Est in productia de panouri termoizolante – a implementat un soft cu ajutorul caruia isi coordoneaza productia din cele 3 fabrici din Romania si Serbia. De cand foloseste solutia de planificare de la Senior Software, compania a crescut productia cu 10%, colaborarea cu clientii s-a imbunatatit si orice modificare se produce in timp real, fara intarzierea comenzilor in curs.

TeraSteel – lider european intre producatorii de panouri termoizolante si structuri zincate – a obtinut o crestere de peste 10% a productiei, folosind solutia APS de la Senior Software. Prin automatizare, sistemul a contribuit atat la optimizarea productiei din cele 3 fabrici aflate in Romania si Serbia, cat si la imbunatatirea relatiilor cu clientii.

TeraSteel – subsidiara Grupului TeraPlast cu o cifra de afaceri de 65 milioane de euro – a ajuns la o capacitate de productie anuala de panouri sandwich de peste 3,7 milioane metri patrati, iar productia de panouri zincate se ridica la peste 7.000 de tone. Acestea sunt doar cateva dintre rezultatele obtinute dupa implementarea softului dedicat planificarii.

Printre beneficiile inregistrate de producator cu solutia APS, se numara:

Atingerea unei capacitati de productie de: 7000mp/zi in Romania si 8000mp/zi in Serbia

Posibilitatea de replanificare a cca. 400-500 de comenzi in 10-15 sec.

Flexibilitate in planificarea operatiunilor de zi cu zi si trasabilitate in relatia cu clientii

Posibilitatea de planificare de la distanta a productiei din Serbia

Aplicarea de modificari in timp real si obtinerea unui control deplin asupra businessului

Eliminarea timpilor morti si a pierderilor de bani

”Implementarea APS a adus o crestere de peste 10% a productiei”

Potrivit conducerii TeraSteel, dupa implementarea solutiei APS, productia de panouri din Romania a crescut de la 1,5 milioane mp la 2,2 milioane mp pe an.

Inainte sa implementam solutia oferita de Senior Software, produceam 1,5 milioane mp, iar anul acesta, cu fabrica din Romania, vom produce 2,2 milioane mp. Pentru TeraSteel, implementarea acestui soft a adus o crestere de peste 10% a productiei totale, insa, din punctul meu de vedere, cele mai importante lucruri sunt flexibilitatea pe care ne-o ofera solutia si trasabilitatea obtinuta in relatia cu clientii nostri.

Orice modificare pe care o facem pe linia de productie sau la livrare poate fi anuntata foarte repede si in timp util clientilor nostri, astfel incat ei sa-si poata realiza organizarile de santier. Toate acestea se transforma intr-un castig financiar mult mai mare pentru clientii nostri, iar pe noi, ca business, ne pozitioneaza ca o firma foarte serioasa.

- a declarat Cosmin Patroiu, General Manager TeraSteel

Fie ca este vorba de introducerea de noi comenzi de la clienti, ajustarea comenzilor curente sau planificarea aprovizionarii, reprezentantii companiei sustin ca, in prezent, astfel de modificari se pot realiza doar din cateva clickuri. Mai mult, potrivit echipei manageriale, in cazul in care se intampla ceva cu o linie de productie, in maxim 15 secunde producatorul reuseste sa replanifice chiar si 500 de comenzi. Toate aceste sunt posibile datorita functionalitatilor avansate ale sistemului APS, oferit de Senior Software.

Daca se intampla ceva cu furnizarea materiei prime sau daca un santier, un client este in intarziere, noi putem sa replanificam totul, astfel incat sa fim perfect optimizati in orice moment. Faptul ca putem schimba planificarea productiei de 3, 7, 10 ori pe zi fara sa pierdem bani este lucrul cel mai important si asta ne da control, adica noi suntem stapani pe situatia de la noi din curte.

Din punctul meu de vedere, implementarea acestui soft ne-a dus din Liga Nationala de Fotbal in Campionatul European si il recomand cu foarte multa tarie si incredere altor companii romanesti care au curajul sa mearga si in strainatate. Folosind sisteme la zi in toata lumea, pot sa spun tuturor ca nu e greu.

- a completat managerul general al companiei TeraSteel.

close-link
close-link
close-link
close-link