Marvel, distribuitor de masti si echipamente de protectie: “Am castigat timp. Prin urmare, am castigat bani”

Distribuitorul de echipamente de protectie Marvel a optimizat cu 30% spatiul de depozitare, a crescut viteza de procesare a comenzilor si a redus timpii de inventariere cu mai mult de jumatate. Aceste rezultate au fost obtinute dupa utilizarea sistemului Senior Software pentru managementul depozitelor.

Marvel, distribuitorul sucevean de masti si echipamente de protectie a scurtat timpii de procesare a comenzilor si a optimizat cu 30% spatiul pentru depozitare. Mai mult, timpul de inventariere a fost redus cu peste 50%, iar instruirea noilor angajati se desfasoara in doar cateva zile. Toate aceste rezultate si multe altele au fost obtinute cu sistemul WMS pentru managementul depozitului, de la Senior Software.

Printre schimbarile obtinute de Marvel cu softul WMS se numara:

  • Peste 50% reducere a timpilor de inventariere
  • 30% optimizare a spatiului de depozitare
  • Instruirea noilor angajati in doar cateva zile, fata de 3-4 luni
  • Automatizarea operatiunilor – generare documente de transport, AWB-uri, transferuri intre gestiuni etc.
  • Scurtarea traseelor de picking si a timpilor de pregatire a comenzilor
  • Inventarieri pe zone & categorii produs
  • Identificarea rapida a produselor
  • Cresterea productivitatii angajatilor

Echipa Marvel a inceput colaborarea cu furnizorul Senior Software din dorinta de a elimina problemele din zona de logistica si provocarile privind miscarea marfurilor din depozit. Potrivit distribuitorului, angajatilor le era aproape imposibil sa memoreze locatia produselor si sa pregateasca comenzile in timp util. Investitia in automatizare a dus la imbunatatirea considerabila a businessului, rezultatele fiind observate chiar din primele zile de dupa Go Live.

Beneficiul pe care l-am resimtit imediat dupa Go Live a fost usurinta cu care oamenii din depozit identifica produsele. Acest lucru, combinat cu rutele prestabilite impreuna cu echipa Senior Software, au dus la eficientizarea timpilor de pregatire a comenzilor si cresterea productivitatii angajatilor. Timpii de inventariere au scazut cu cel putin 50%, iar prin reorganizarea depozitului s-a obtinut optimizarea spatiului cu cel putin 30%.

Anumite operatiuni cum ar fi generarea de documente de transport, generarea AWB-urilor, transferuri intre gestiuni si multe altele au fost automatizate, scutind astfel persoanele responsabile de acele lucruri. Am castigat timp, prin urmare, am castigat bani

- a declarat Bogdan Spatariu, Manager Operatiuni - Marvel.

Reorganizarea depozitului a inclus structurarea acestuia pe randuri, nivele si celule, astfel obtinandu-se optimizarea spatiului. Un alt avantaj important inregistrat de catre distribuitor a fost reducerea considerabila a timpilor de instruire pentru noii angajati.

Am putut concasa locatii, fara riscul de a pierde urma produselor. In orice moment, la orice ora, stim exact ce se afla intr-o anumita locatie si, mai ales, avem un istoric al miscarii stocurilor in depozit. Angajatii sunt mult mai relaxati prin simplul fapt ca nu mai sunt nevoiti sa memoreze aceste aspecte, lucru ce a ajutat si la acuratetea livrarilor si in relatia cu partenerii. In trecut, unui angajat nou ii erau necesare 3-4 luni pentru a se obisnui cu locatia si a deveni eficient. Acum, in maxim o saptamana, acesta este capabil sa se descurce singur. Trebuie doar sa se obisnuiasca cu meniul terminaluluiun meniu intuitiv si usor de folosit

- a adaugat Bogdan Spatariu.

Datorita rezultatelor inregistrate cu softul WMS si a bunei colaborari cu furnizorul de sisteme Senior Software, distribuitorul a decis sa extinda colaborarea, investind in doua solutii noi pentru automatizarea afacerii: SeniorERP – pentru gestionarea resurselor si SeniorVisualBI – pentru analize detaliate si rapoarte complexe.

Experienta placuta pe care am avut-o in urma implementarii sistemului WMS ne-a condus spre o noua decizie: de a lucra in continuare si pe partea de ERP si BI cu echipa Senior Software. Acest lucru ne va ajuta in scalabilitatea afacerii si obtinerea unei imagini cat mai precise asupra cerintelor din piata. Recomandam cu caldura solutiile Senior Software si altor companii

- a completat Managerul de Operatiuni al Marvel.

Despre Marvel

Infiintat in 2001, Marvel este un distribuitor de echipamente de protectie a muncii si PSI, din Suceava. Compania detine un depozit de aproape 500 metri patrati si un magazin online, comercializarea produselor realizandu-se atat prin agentii de vanzari, cat si prin intermediul protectstore.ro.

Printre tipurile de produse comercializate de Marvel se numara: masca de protectie, manusi, incaltaminte si imbracaminte de protectie, viziere, produse de igiena si curatenie, scule si unelte. Cu o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane euro, Marvel are in portofoliu articole de la producatori precum: 3M, Ansell, Moldex, Cofra, Sir Safety, Uvex, Lee Cooper etc.

close-link
close-link
close-link
close-link