Producatorul pastelor Monte Banato: “Am castigat cateva ore bune intr-o zi de lucru”

Producatorul pastelor Monte Banato foloseste pachetul Senior Software de solutii integrate pentru automatizarea afacerii. Liderul national in productia pastelor cu ou a economisit cel putin 2-3 ore / zi in procesul de urmarire a planului de productie. In plus, compania controleaza vanzarile din teritoriu de la distanta si acceseaza oricand si de oriunde datele de care are nevoie.

Cu o cifra de afaceri de circa 9 milioane euro si o capacitate de productie de 37 tone / zi, Pangram si-a automatizat operatiunile folosind sistemele Senior Software: SeniorERP – pentru gestionarea resurselor, SeniorSFA – pentru managementul vanzarilor de pe teren si SeniorVisualBI – pentru analize detaliate si rapoarte complexe.

Producatorul pastelor Monte Banato a optimizat gestionarea resurselor si a scazut circa o treime din timpul dedicat urmaririi productiei. In plus, inlocuirea Excel-ului a dus la reducerea timpilor de lucru de la cateva zile la cateva ore, iar in prezent comenzile de clienti sunt preluate automat dupa un stoc real si procentul de produse nelivrate este in scadere.

Cu ERP, am castigat cateva ore bune intr-o zi de lucru. Urmarim mult mai rapid ce se produce deoarece avem o viteza mai buna in a controla daca s-a indeplinit ceea ce s-a programat. Discutam de cel putin o treime din zi castig. Urmarim totul dimineata, la prima ora, iar inainte de implementare, abia la ora pranzului reuseam sa avem o viziune exacta asupra zilei precedente si a stocurilor.

- a declarat Liviu Semenescu, Director General Pangram - Monte Banato

Printre rezultatele inregistrate in urma utilizarii solutiilor Senior Software se numara:

Viteza mai mare in urmarirea productiei – cel putin 2-3 ore pe zi economisite

Reducerea timpilor de raportare de la cateva zile la cateva ore

Acces rapid la informatii esentiale si acuratete crescuta in procesarea datelor

Reducerea considerabila a erorilor umane

Reducerea activitatilor manuale iterative

Rapiditate in transmiterea si procesarea comenzilor

Monitorizarea si organizarea la distanta a vanzarilor de pe teren

Vizibilitate asupra stocurilor si urmarirea eficienta a executiei promotiilor

Urmarirea performantei produsului in teritoriu

Analize detaliate si rezultate clare, corecte si in timp real

Asigurarea trasabilitatii produselor (descarcare FIFO)

O prima schimbare a fost modul mai flexibil de a obtine informatiile, vorbim de un proces simplificat, in special prin BI (Business Intelligence). Cu BI poti sa urmaresti foarte rapid si sa compari tot timpul ceea ce ti-ai bugetat, e un mare plus. Putem sa directionam bugetul exact acolo unde avem nevoie si sa urmarim executia lui, pentru ca avem mai multe tipologii de promotii acordate. Informatia e disponibila si putem sa o extragem, ceea ce inainte era foarte dificil spre imposibil. Noi, in momentul de fata, stim ce efect a avut fiecare promotie.
Un alt plus e ca solutiile ERP si SFA sunt din aceeasi familie. Stocul poate fi vizualizat in timp real si se pot face rezervari de stoc pe baza comenzilor, lucruri pe care agentii nostri nu puteau sa le faca cu vechiul soft. Astfel, pot sa micsorez numarul comenzilor neonorate, sa gestionez mai bine volumul de nelivrate.

- a adaugat conducerea companiei Pangram SA.

solutii-software-binal-mob
”Softurile sunt dezvoltate local, au o flexibilitate mai crescuta
si nu necesita foarte multe modificari ulterioare”

Resursele limitate ale vechiului furnizor de softuri si completarea manuala a rapoartelor determinau pierderi de timp si erori umane. Aceste lucruri afectau exactitatea cifrelor obtinute si, mai mult, informatiile esentiale nu se puteau obtine in timp real, aspecte ce au impus schimbarea furnizorului.

Ne doream sa trecem la sisteme evoluate, pentru o gestionare optima a productiei. In alegerea facuta am tinut cont si de faptul ca range-ul de solutii oferit de Senior Software este unul complet. Mai mult, softurile sunt dezvoltate local, au o flexibilitate mai crescuta si nu necesita foarte multe modificari ulterioare. Ne-a suras ideea ca ERP-ul este adaptat la specificul pietei romanesti si ca este mai usor de personalizat pe nevoile noastre, comparativ cu alte solutii.
Implementarea acestor softuri are o importanta strategica. Acum, suntem pe drumul pe care ne doream sa fim de mult timp – cel al automatizarii, un drum deschis de colaborarea cu o firma puternica si stabila cum e Senior Software. Pentru noi, cele mai importante beneficii sunt eliminarea pierderilor de timp si a erorilor umane. Am redus timpul la cateva ore, fata de cateva zile cat era inainte cand se lucra in Excel.

- a completat Liviu Semenescu.

close-link
close-link
close-link
close-link