Schimbare majora in softul de bugetare
al Retelei de sanatate Regina Maria

regina maria sistem software bugetare si raportare

Cu o singura solutie software, compania de servicii medicale private isi gestioneaza mai usor si mai rapid bugetele si rapoartele financiare. Este vorba despre sistemul CPM de la Senior Software, implementat de Reteaua de sanatate Regina Maria, solutie care integreaza functionalitati de bugetare, planificare si Business Intelligence intr-o singura platforma.

Regina Maria este o companie specializata in acordarea de servicii medicale private, ce deserveste peste 2,2 milioane de pacienti. Aparuta sub forma unui cabinet de cardiologie in 1995, Reteaua Regina Maria este astazi recunoscuta ca fiind lider pe piata serviciilor medicale private din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 91 milioane euro in 2016. Fiind vorba de o companie cu multiple linii de business, aflata intr-o continua extindere, conducerea Regina Maria a decis sa implementeze solutia CPM cu Business Intelligence integrat, de la Senior Software, pentru eficientizarea intregului exercitiu bugetar si a procesului de consolidare financiara.

Am ales Senior Software deoarece ne-a convins ca poate livra specificul bugetar al organizatiei noastre intr-un sistem stabil. Flexibilitatea solutiei ne-a permis sa implementam particularitatile organizatiei noastre in termeni de buget si, totodata, sa definim reguli clare de validare.

Primul lucru pe care l-am observat dupa implementarea solutiei CPM a fost interfata web intuitiva, dar si o mai mare coerenta in date, validari formale si consolidare a informatiilor. Totodata, procesul de bugetare s-a simplificat considerabil datorita capacitatii de initializare a bugetului companiei pe baza istoricului din anul anterior.

Daniela Petra
CFO

Cu noua solutie CPM, toti managerii de buget lucreaza in aceeasi aplicatie si au posibilitatea sa creeze bugete de tipul bottom-up de la nivel de vizita, teste de laborator, segmente de imagistica etc. Sistemul asigura inclusiv monitorizarea in timp real a progresului privind constructia bugetului pentru fiecare responsabil in parte.

Solutia permite reprezentantilor Regina Maria sa realizeze calculul automat, repartizarea si reconcilierea veniturilor si costurilor din divizia principala catre celelalte divizii operationale. In plus, variatiile de tip “PreviousYear vs. BudgetYear” pentru incasari, cheltuieli si profit pot fi vizualizate grafic si analizate in timp real.

Sistemul CPM de la Senior Software acopera si nevoia business-ului de consolidare a bugetelor de venituri, costuri, CAPEX si EBITDA la nivel de divizie, campus si companie. De asemenea, echipa Regina Maria poate urmari incadrarea in ipotezele de bugetare impuse de management: valoare vanzare pe categorii de venituri, EBITDA etc.

calcul automat, repartizarea si reconcilierea veniturilor si costurilor

CARE SUNT BENEFICIILE OBTINUTE?

Accesibilitate de pe orice device mobil

Flexibilitate in definirea si administrarea fluxurilor de bugetare si raportare

Agregare informatii in timp real

Urmarire in timp real a variatiilor fata de obiectivele de buget setate

Colaborare usoara intre managerii aflati in regiuni geografice diferite

Reducere timp alocat procesului bugetar

Nu in ultimul rand, functionalitatile de simulare si analizele de tip “What-if” din solutia CPM ii asigura operatorului capacitatea de a observa in timp real ce impact ar putea avea pe plan global deciziile din cadrul companiei.

In prezent, Reteaua de sanatate Regina Maria detine 43 de locatii proprii, 5 spitale, 4 centre de spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistica si 20 de laboratoare de analiza. De asemenea, operatorul are parteneriate incheiate cu peste 180 de policlinici din tara si detine propria banca de celule stem.

Printre companiile care folosesc cu succes solutia de management al performantei de la Senior Software se mai numara: Porsche Romania, Romcarbon, Volvo, Alliance Healthcare, Grupul Eldon Enclosures, Macro International, Parmafood, Marelvi, Randler, Uniprest Install, Herlitz Romania, Faist Mekatronic, Phoenix Contact si multi altii.

close-link
close-link
close-link
close-link