Schimbari majore in depozitul RPW Logistics din Timis - de la pix si hartie la fluxuri automatizate, cu WMS de la Senior Software

Managerii RPW Logistics au eficientizat operatiunile din depozit, gestionand rapid si simplu fluxul de ambalaje cu ajutorul solutiei WMS de la Senior Software. Furnizorul de servicii logistice a obtinut vizibilitate asupra stocului si operatiunilor din depozit, a imbunatatit acuratetea proceselor si productivitatea angajatilor, avand ca rezultat cresterea satisfactiei clientilor.


RPW Logistics

Digitalizare in depozit cu WMS

RPW Logistics, compania din Timis specializata in managementul ambalajelor, a eliminat neregulile determinate de lipsa automatizarii si isi desfasoara activitatea intr-un mod mult mai organizat, cu solutia WMS de la Senior Software.

Sistemul conceput pentru managementul performant al depozitului i-a permis furnizorului de servicii logistice sa treaca rapid de la pix si hartie la fluxuri automatizate, descoperind o gama larga de beneficii. Cu sistemul WMS, managerii RPW Logistics au reusit sa simplifice operatiunile din spatiul de depozitare, sa creasca acuratetea si vizibilitatea asupra stocurilor si, totodata, sa imbunatateasca semnificativ satisfactia clientilor.

RPW Logistics desfasoara activitati complexe ce imbina logistica si productia, pe o suprafata de peste 20.000 mp, iar capacitatea de procesare a ambalajelor este de 1.500 de repere pe ora. Inainte de implementarea sistemului de automatizare a depozitului, businessul se confrunta cu multiple provocari.

depozitul RPW Logistics digitalizare si automatizare cu sistemul wms system

Inainte de implementarea WMS as putea spune ca lucram intr-un mare haos. Livrarile se luau de catre colegi telefonic, iar pregatirile se faceau pe baza de pix si hartie. Prin urmare, lucram destul de ineficient si feedbackul clientului era destul de prost. Diversitatea mare de ambalaje ne producea foarte multe nereguli si nu eram convingatori fata de clienti referitor la cum livram, cum le stocam ambalajul, drept pentru care ne-am indreptat spre un WMS.

Activitatea desfasurata de RPW Logistics reprezinta o imbinare intre logistica si productie si presupune un grad crescut de dificultate. Ne-am dorit un soft care sa consolideze toate tranzactiile si operatiunile din depozit si am ales sistemul WMS de la Senior Software deoarece imbina foarte bine nevoile noastre de gestiune.

Marcel Crepcia
Operations Manager - RPW Logistics

”Avem acuratete ridicata si un mod de lucru mult mai disciplinat”

Principalele beneficii si avantaje obtinute de RPW Logistics datorita utilizarii solutiei WMS de la Senior Software sunt:

Vizibilitate asupra stocului si asupra operatiunilor din depozit

Eliminarea activitatilor deficitare si imbunatatirea eficientei operationale

Feedbackul bun si foarte bun inregistrat de la clienti

Optimizarea spatiului de depozitare si simplificarea proceselor din depozit

Acuratetea stocului si a operatiunilor din depozit

Urmarirea detaliata a activitatii angajatilor si stimularea productivitatii

sistem software wms Romania gestiune depozitul RPW Logistics

“Datorita implementarii sistemului WMS, astazi avem acuratete ridicata la receptii, la vizualizarea stocurilor, la pregatiri. Acest sistem ne ajuta sa ne optimizam spatiul in depozit. Am reusit sa cream locatii fixe, unde stim exact ce tip de ambalaj trebuie pus sau luat. Reusim sa urmarim cate ambalaje spalam pe ora sau pe zi, cine le spala, putem urmari inclusiv traseul ambalajelor. Astazi avem un mod de lucru mult mai disciplinat, oamenii lucreaza mult mai ordonat si au reusit sa isi imbunatateasca competentele operationale.”

– a mentionat Marcel Crepcia.

Asadar, cu ajutorul solutiei software WMS, compania a crescut rapid productivitatea, la finalul fiecarei zile managerii avand acces la informatii importante, precum cati paleti a reusit un angajat sa realizeze sau sa livreze in timpul programului.

Totodata, in urma parteneriatului cu Senior Software, furnizorul de servicii logistice din Timis beneficiaza si de un portal web, adica o interfata personalizata a sistemului WMS care ofera clientilor vizibilitate asupra unor date de interes. Acest portal dispune de un meniu specific unde apar informatii despre receptie, livrare, stoc etc. Astfel, clientii pot urmari toate tranzactiile din depozit si pot vedea exact stocurile de ambalaj curat / murdar, aceste date ajutandu-i sa ia cele mai bune decizii.

Planul de viitor al companiei RPW Logistics vizeaza atragerea unui numar mai mare de proiecte, obiectiv pe care furnizorul de servicii logistice urmareste sa il realizeze cu suportul unor solutii customizate de la Senior Software.

Despre RPW Logistics

RPW Logistics este un furnizor de servicii logistice si servicii de 3PL, din Timis, specializat in managementul ambalajelor. Activitatile acoperite de companie cuprind: receptie si sortare ambalaje, spalare ambalaje cu utilaje speciale, paletizare si stocare, impachetare ambalaje, livrari. Clientii RPW Logistics sunt firme producatoare de componente pentru industria auto, atat din Romania, cat si din alte tari din Europa. Compania inregistreaza o cifra de afaceri care depaseste 3 milioane de euro si are peste 120 de angajati.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link