Senior Software participa alaturi de Electroarges, Dacia si Universitatea din Pitesti la crearea unui ventilator care ar putea ajuta pacientii Spitalelor COVID

Programatorii Senior Software lucreaza in aceasta perioada, alaturi de o echipa mixta de specialisti, la dezvoltarea unui produs inovator destinat pacientilor cu probleme respiratorii grave – un prototip de ventilator mecanic. Proiectul este o premiera pentru Romania si a fost initiat de Electroarges SA.

senior software logoO echipa de programatori de la Senior Software contribuie, alaturi de Electroarges, profesori de la Universitatea din Pitesti si ingineri ai companiei Dacia, la dezvoltarea unui prototip de ventilatoare mecanice, proiect de cercetare-dezvoltare initiat si demarat de Electroarges SA. Producatorul de electrocasnice Electroarges a decis sa inceapa acest proiect in contextul in care o buna parte din spitale se confrunta cu lipsuri de echipamente medicale, iar producerea locala a unor astfel de ventilatoare mecanice ar putea rezolva partial aceasta situatie.

Aparatul a fost conceput in asa fel incat sa indeplineasca conditiile minime pentru un ventilator mecanic folosit in ventilatia intubata, urmand ca pe parcurs sa se adauge, din software, si alti parametri. Echipamentul electronic de ventilare mecanica a intrat deja in etapa de testare, urmand sa se realizeze productia in serie dupa ce acesta va fi avizat de MapN.

Odata cu decretarea starii de urgenta generata de pandemia SARS COV 2, am realizat ca putem utiliza capabilitatile si experienta de peste 40 de ani spre sprijinirea comunitatii, asa ca am decis sa producem ventilatoare mecanice. In acest sens, am construit o echipa inedita, formata din profesori universitari, ingineri, manageri si programatori.

Alaturi de Dacia si Universitatea din Pitesti, Senior Software si-a aratat interesul de a deveni parteneri in acest proiect. Ii stiam de mult ca un jucator important in piata de solutii software inovatoare si vreau sa le multumesc pe aceasta cale pentru implicarea, profesionalismul si dedicarea de care dau dovada. Sunt convins ca impreuna vom avea si alte proiecte de succes, 100% dezvoltate in Romania, din care sa rezulte produse inteligente, de ultima generatie

- a precizat Alexandru Sarghe, Consilier Dezvoltare Presedinte CA Electroarges.

poza grup comunicat ventilatoare

Senior Software are o experienta de 17 ani in dezvoltarea de solutii software adaptate necesitatilor specifice mediului romanesc. Cu peste 400 de implementari de succes la activ, furnizorul de sisteme Senior Software se bazeaza pe tehnologii moderne, adaptate nevoilor din piata, si know-how-ul unei echipe de profesionisti. Cu sedii in Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi si o preocupare constanta pentru imbunatatirea si extinderea solutiilor oferite, compania ofera o gama completa de sisteme software pentru managementul integrat al afacerilor.

close-link
close-link
close-link
close-link