Spy Shop a automatizat intregul flux de vanzare si a redus cu 80% timpii de picking, folosind sistemele Senior Software

Spy Shop, lider al pietei online din Romania in distributia de sisteme de securitate, a conectat toate fluxurile de lucru si a optimizat operatiunile logistice si de vanzari cu sisteme perfect integrate de la Senior Software. Automatizarea proceselor din companie, cu softuri de management flexibile si customizabile, i-a adus distribuitorului o gestionare eficienta a stocului si a comenzilor, economii majore de timp, strategii de vanzare profitabile si clienti multumiti.

Distribuitorul de sisteme de securitate, monitorizare si supraveghere, Spy Shop, si-a asigurat pozitia de jucator de top pe acest segment de piata online din Romania, utilizand tehnologii de ultima generatie puse la dispozitie de Senior Software. De cand a inceput sa utilizeze programe performante pentru automatizarea si conectarea proceselor, compania a accelerat dezvoltarea si a triplat cifra de afaceri, ajungand in prezent la 20 de milioane de euro.

Pentru zona de logistica, compania din Timisoara foloseste sistemul WMS de la Senior Software, cu ajutorul caruia si-a optimizat operatiunile din cele 4 depozite si gestioneaza cu acuratete un stoc in valoare de peste 5 milioane de euro. Astfel, distribuitorul a obtinut rezultate notabile, precum:

Optimizarea spatiului si a traseelor din depozite

Scaderea timpilor de picking cu pana la 80%

Reducerea cu 40% a timpului de procesare comenzi

Imbunatatirea cu 60% a acuratetei stocurilor

Instruirea noilor angajati in 5 zile, fata de cateva luni

Scaderea ratei de retur cu aproximativ 40%

Inainte de implementarea sistemului WMS se pierdea foarte mult timp cu cautarea produselor in depozite si, astfel, nefiind eficienti, comenzile nu reuseau sa plece toate catre clienti in aceeasi zi, iar acestia, de cele mai multe ori, ajungeau sa fie nemultumiti. In plus, plecarea din depozit a unui picker cu experienta avea un impact negativ asupra noastra, deoarece angajarea unui nou om presupunea o perioada de acomodare de cateva luni pentru ca acesta sa poata invata logica dupa care noi aranjam produsele.

Dupa implementarea sistemului WMS de la Senior Software, toate aceste probleme cu care ne confruntam au ajuns sa se rezolve, iar lista de beneficii obtinute este una foarte lunga. Softul ne-a ajutat la scurtarea traseelor din depozit cu 40%, la identificarea rapida a produselor, la scaderea considerabila a erorilor umane si la multe alte aspecte. In secolul in care o companie digitalizata este una orientata spre viitor, nu ai cum sa nu vezi valoarea unui sistem de warehouse management.

Florin Maritescu
CEO - Spy Shop

Multilingv, scalabil si customizabil, sistemul WMS utilizat de Spy Shop este perfect integrat cu SeniorERP, soft de gestionare resurse, 100% romanesc, implementat anterior in companie si conectat cu magazinul online al distribuitorului.

”Solutia ne-a ajutat sa devenim numarul 1 in Romania”

Datorita capabilitatilor sistemelor si a conectarii proceselor, distribuitorul a reusit sa rezolve provocarile de business care impiedicau dezvoltarea afacerii si sa eficientizeze intregul proces de vanzare, de la plasarea comenzii si pana la livrarea produselor catre client (VIDEO). Totodata, prin instrumentele de raportare si analiza date din ERP, Spy Shop a putut valorifica simplu si rapid informatii relevante de business. Astfel, retailerul din Timisoara poate anticipa oricand cu usurinta anumite situatii din piata, poate genera previziuni cat mai exacte si concepe strategii mai eficiente in vanzari pentru a descoperi noi oportunitati de crestere a afacerii.

Inainte de implementarea sistemului SeniorERP, nu aveam o imagine foarte clara a profilului de client, a marjelor pe anumite grupe si categorii de produse si nu puteam controla 100% evolutia noastra. Provocarea cea mai mare era pentru noi faptul ca foloseam multe aplicatii care nu erau integrate, aspect ce ducea la intarzierea comenzilor si diferente intre contabilitate si ceea ce noi aveam in procesul operational. Dupa implementare, lucrurile au devenit mult mai clare, ceea ce ne-a ajutat sa stabilim obiective strategice viitoare. Stim fiecare segment de clienti ce anume cumpara, stim unde suntem profitabili si putem sa stabilim categoriile de produse si produsele cheie in care sa investim pentru viitor.

Privind in urma, am ajuns la concluzia ca solutia pusa la dispozitie de Senior Software a fost cea mai buna optiune si ne-a ajutat sa devenim numarul 1 in Romania pe segmentul de security.

Florin Maritescu, CEO – Spy Shop

La alegerea furnizorului de programe informatice, pentru Spy Shop cel mai mult a contat feedbackul din piata dat de companiile care utilizau deja sistemele Senior Software. De asemenea, prin acest parteneriat, Senior Software si-a consolidat pozitia pe piata din Timisoara.

Despre Spy Shop

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, Spy Shop este distribuitor de echipamente de securitate, supraveghere si monitorizare. Compania din Timisoara dispune de o gama variata de produse, de la peste 40 de branduri, pe care le comercializeaza prin intermediul magazinului spy-shop.ro. Distribuitorul are o echipa formata din 75 de angajati, o retea de distributie de peste 2000 de instalatori si detine spatii logistice cu o suprafata totala de 5000 de metri patrati.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link