Distribuitorul Top Market livreaza cu 20% mai multe comenzi cu un soft de planificare a transportului

Top Market, distribuitor de bauturi din Romania, a crescut rata de conversie comenzi – livrari cu peste 20%, iar nivelul de acuratete al acestor operatiuni a trecut pragul de 99%. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile inregistrate de companie in urma utilizarii solutiei TMS – sistem dedicat optimizarii livrarilor, de la Senior Software.

Distribuitorul de bauturi Top Market din Cluj a redus costurile cu logistica, a optimizat rutele de transport si a crescut rata de conversie a comenzilor in livrari cu peste 20% de cand foloseste solutia TMS (Transport Management System) de la Senior Software. In plus, a scazut considerabil numarul de erori, iar relatiile cu clientii au fost imbunatatite.

Cu o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro si o experienta de peste 25 de ani in distributia de bauturi, Top Market deserveste judetele Maramures si Satu Mare, compania fiind un distribuitor de top pe piata de FMCG din Romania. Top Market opereaza 3 depozite logistice si o flota formata din 43 de autovehicule de transport marfa cu sarcina utila intre 1,3 si 11 tone.

Printre primele rezultate observate de Top Market dupa utilizarea sistemului TMS de la Senior Software se numara:

Acuratete de peste 99% in conversia comenzi-livrari, fata de 80% cat era inainte

Cresterea de peste 20% a ratei de conversie comenzi-livrari

Planificarea automata a comenzilor, customizata dupa diverse criterii / restrictii

Optimizarea rutelor de transport

Transmiterea de infomatii in timp real

Transparenta in activitatile de zi cu zi si optimizarea livrarilor

Reducerea costurilor totale privind livrarea marfurilor

Reducerea timpilor de planificare rute si de livrare

Imbunatatirea relatiilor cu clientii si a comunicarii interne

“Armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor”

Echipa Top Market a vorbit atat despre beneficiile obtinute, cat si despre cum decurge activitatea de zi cu zi de cand compania foloseste softul pentru optimizare livrari de la Senior Software.

Solutia TMS oferita de Senior Software iti permite prin setari sa armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor, avand astfel un avantaj in relatia cu clientii si o comunicare eficienta intre partea de logistica si clientul final.

In planificarea curselor, solutia tine cont de setarea coordonatelor GPS ale clientului, programul de lucru al clientului, timpii alocati pentru incarcarea si descarcarea marfurilor atat la client, cat si in depozit, capacitatea flotei si tonajul pentru fiecare autovehicul in parte, timpii de conducere pentru soferii cu categoria C, acolo unde legislatia impune un anumit program.

Planificarea echipajelor se face cu o seara inainte, astfel incat a doua zi fiecare stie care este activitatea lui pentru intreaga zi, clientii, timpii si traseul. Sistemul permite o comunicare eficienta intre operatorul de ruta si echipajele de distributie.

- a specificat Simina Costin, Director Operatiuni.

“Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi”

Datorita automatizarii si a flexibilitatii date de sistemul TMS, Top Market planifica si executa eficient proceselor de livrare. Cu solutia pentru managementul transportului si optimizarea livrarilor, in prezent, distribuitorul reuseste sa livreze marfa intr-un timp mai scurt si la costuri minime.

Ca si economii realizate in mod direct de pe urma utilizarii sistemului pentru managementul transportului de la Senior Software am obtinut o reducere a consumului de combustibil cu aproximativ 3% si o crestere a eficientei la incarcare de circa 2%, iar conversia comenzi-livrari a avut o imbunatatire de peste 20%. Sigur, procentele par mici, dar trebuie sa ne gandim ca noi intr-o luna, in plin sezon, facem in jur de 90.000 de kilometri in zona de distributie, ceea ce inseamna cam de doua ori inconjurul Pamantului luat la Ecuator. Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi. Alegerea acestui sistem a fost una inspirata.

- a mentionat Marin Tarta, Director Executiv.

close-link
close-link
close-link
close-link