Uniprest Instal a redus cu 50% timpul de bugetare si
raportare, cu solutia CPM de la Senior Software

Uniprest Instal, distribuitor de produse HVAC, genereaza rapid rapoarte detaliate pe diferite zone de business si gestioneaza usor bugetele de venituri si cheltuieli, cu solutia CPM de la Senior Software. Timpul dedicat acestor procese s-a redus la jumatate de cand compania a inlocuit fisierele Excel cu softul pentru managementul performantei. Cu noua solutie, echipa Uniprest a obtinut o imagine clara asupra intregii afaceri si asupra directiilor de actiune care se impun.

Compania Uniprest Instal din Mures, controlata de grupul olandez Rensa, isi desfasoara activitatea intr-un mod mult mai eficient si urmareste atent bugetul pe fiecare centru de profit cu solutia CPM / EPM de la Senior Software. Distribuitorul de instalatii si echipamente de incalzire a redus cu 50% timpul dedicat proceselor de bugetare si raportare de cand a inlocuit fisierele Excel cu noul sistem de management al performantei.

In prezent, echipa Uniprest reuseste sa urmareasca si sa analizeze rapid indicatorii de performanta, sa realizeze si sa valideze bugetul de venituri si cheltuieli fara sa implice prea multe resurse si, nu in ultimul rand, sa traseze intr-un timp mai scurt un plan de afaceri mai eficient. Pe langa economiile majore de timp si alte resurse, distribuitorul beneficiaza de o mai buna vizibilitate si control sporit asupra intregii afaceri, identificand usor noi oportunitati de crestere a vanzarilor.

Rapiditatea cu care vedem KPI-urile si analizele pe care le putem face sunt cele mai mari beneficii obtinute in urma implementarii solutiei CPM. Timpul dedicat proceselor de bugetare si raportare s-a redus la jumatate de cand utilizam sistemul oferit de Senior Software.

Cu CPM lucram intr-un mod mult mai profesionist si e mult mai usor de urmarit bugetul. Prin rapoartele din sistem putem vedea mult mai detaliat situatia noastra, la zi. Urmarim rapoartele de stoc, situatia pe puncte de lucru si centre de profit, relatiile cu furnizorii si clientii, putem sa descoperim noi oportunitati si sa ne dezvoltam relatiile cu acestia. Practic, in prezent, prin prelucrarea rapida de date corecte, putem sa vedem situatia detaliata in timp real, nu peste un an de zile.

logo uniprest instal 2022 new
Attila Fazakas
Managing Director

cpm – corporate performance management

Dashboarduri interactive si acces de la distanta la functionalitati din aplicatie

Datorita sistemului CPM / EPM, echipa Uniprest poate identifica usor clientii la care exista un potential mai mare de vanzare, aceste informatii fiind utile in trasarea directiilor de actiune. Pe langa urmarirea incasarilor pe filiale si clienti, a vanzarilor pe grupe si subgrupe de produse, distribuitorul analizeaza indicatorii de performanta din relatia cu furnizorii.

Reprezentantii Uniprest pot genera dashboarduri interactive ce includ KPI-uri pentru a sumariza performanta afacerii, iar datorita sistemului de broadcasting din CPM aceste informatii sunt transmise automat catre agenti si managerii de vanzari zonale (datele putand fi transmise inclusiv catre utilizatori externi). In plus, personalul Uniprest are acces de la distanta la functionalitati din aplicatie, asigurandu-se astfel flexibilitatea necesara pentru activitatea remote.

Vizibilitate si control asupra costurilor si veniturilor, cu solutia CPM

sistem software bugetare si raportare business intelligence

Un alt aspect important realizat cu ajutorul solutiei CPM este urmarirea impactului majorarii preturilor asupra planurilor de business si asupra cifrei de afaceri.

In perioada aceasta de mariri de preturi putem urmari, printr-un raport, in ce proportie se realizeaza un plan de afaceri sub influenta unor cresteri la preturile produselor pe care le primim de la furnizorii nostri, deci vedem exact care este impactul majorarilor de pret asupra cifrei noastre de afaceri. Prin urmare, putem avea o imagine clara asupra raportului dintre costuri si venituri, informatii pe care le putem folosi in a contura o strategie pe termen lung din care sa rezulte un raport convenabil intre cost si venit si mentinerea clientelei.

- a completat Attila Fazakas.

Despre Uniprest Instal

Parte a grupului Rensa din Olanda, Uniprest Instal este o companie infiintata in 2009, cu sediu si centrul logistic in Targu-Mures, a carei principala activitate este distributia nationala a produselor HVAC (heating – ventilation – air conditioning). Distributia sistemelor pentru instalatii (de apa, gaz, canalizare, termice si sanitare) se realizeaza prin intermediul celor 10 puncte de lucru ale companiei ce acopera cererile clientilor din toate judetele Romaniei. Uniprest Instal are relatii de parteneriat cu aproximativ 120 de furnizori si un portofoliu de circa 300.000 de produse. Cifra de afaceri a distribuitorului se ridica la 47 milioane euro.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link