Interviu Miababy.ro: “Cu WMS reusim sa expediem 80% din comenzi in aceeasi zi in care intra”

Interviu cu domnul Catalin Vladescu, CTO Miababy.ro

Miababy este primul start-up online din Romania dedicat parintilor cu copii de pana la trei ani si a fost lansat la mijlocul anului 2017. Prin intermediul site-ului miababy.ro, compania comercializeaza o gama diversificata de articole de imbracaminte si incaltaminte pentru copii, jucarii, articole de maternitate si alte produse necesare in primii ani de crestere a celor mici. Portofoliul Miababy include zeci de branduri cu traditie precum Blue Seven, Tuc Tuc, Brother Max si Tommee Tippee, certificate si atestate conform standardelor europene.

logo miababy wmsMagazinul online Miababy a pornit cu un capital de aproape jumatate de milion de euro. Investitia a urmarit in principal dezvoltarea platformei de e-commerce, a conceptului de personalizare a continutului, dar si achizitionarea de solutii software care sa automatizeze procesele din cadrul companiei.

Astfel, compania a decis sa implementeze solutia pentru managementul depozitelor de la Senior Software. Catalin Vladescu, CTO Miababy, ne-a vorbit despre motivele pentru care compania a ales acest sistem, despre cum ii ajuta solutia WMS in activitatea de E-commerce si ce rol joaca in planurile de viitor ale afacerii.

1. Cum a inceput proiectul Miababy?

C. Vladescu: Pentru a porni la drum cu o platforma foarte bine gandita, proiectul Miababy a inceput acum un an cu un studiu de piata. Datele statistice ne-au aratat ca exista o cerere in crestere pentru produsele destinate copiilor intre zero si trei ani si ca peste 50% din cei care achizitioneaza online astfel de articole nu sunt parintii copiilor, ci acele persoane care cauta un cadou.

Asa a luat fiinta start-up-ul Miababy, din dorinta de a raspunde solicitarilor acestui segment de piata, de a contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor, sustinand totodata parintii in procesul de crestere a celor mici.

2. Ce v-a determinat sa luati decizia implementarii unei solutii pentru managementul depozitelor?

C. Vladescu: Am considerat de la bun inceput ca investitia in tehnologie este necesara pentru a reduce cat mai mult costul operational si a oferi servicii de calitate.

Deoarece ne numaram printre putinele site-uri de profil care opereaza cu produse 100% in stoc, ne-am dorit sa automatizam cat mai mult fluxurile. Mai mult, ne-am dorit sa ne concentram pe actiuni care nu pot fi procesate de catre o solutie software, actiuni care ne ajuta sa crestem si, odata cu noi, sa creasca si gradul de multumire al clientilor nostri. Avand in vedere aceste aspecte, implementarea unei solutii pentru managementul depozitelor s-a dovedit a fi imperativa.

“In primul rand, aplicatia ne aduce beneficii financiare. Sunt cazuri in care procesam comanda chiar si in 15 minute.”

3. De ce ati ales solutia WMS de la Senior Software?

implementare wms miababyC. Vladescu: Unul dintre criterii a fost compatibilitatea cu alte sisteme pe care le utilizam deja, iar un altul l-a reprezentat validarea din partea altor companii. Am avut oportunitatea de a vedea cum functioneaza aceasta solutie la un alt client Senior Software si am fost foarte multumiti.

De asemenea, pentru noi a contat mult faptul ca putem sa automatizam un procent foarte mare din fluxurile de lucru. Din momentul in care clientul nostru da click pentru a realiza o comanda, singura interactiune cu aceasta are loc in depozit cand trebuie pickuita marfa si pregatita pentru livrare.

Nu in ultimul rand, procesarea unui volum mare de produse cu un numar limitat de resurse a fost unul dintre principalele motive pentru care am ales sa colaboram cu Senior Software.

4. Cum a decurs implementarea sistemului pentru managementul depozitului?

C. Vladescu: Am ramas placut impresionati de know-how-ul si profesionalismul echipei Senior Software. Procesul de implementare a solutiei WMS s-a desfasurat foarte rapid, timpul necesar pentru configurare fiind mai scurt decat ne asteptam initial.

“Cel mai mare beneficiu este cel de a scoate din depozit cat mai multe comenzi intr-un timp cat mai scurt.”

5. Ce beneficii aduce solutia WMS magazinului dumneavoastra online?

C. Vladescu: In primul rand, aplicatia ne aduce beneficii financiare. Datorita acestui sistem reusim sa reducem costurile de procesare a comenzilor si sa ne miscam foarte repede. In prezent, cu ajutorul solutiei WMS de la Senior Software, noi reusim sa expediem 80% din comenzi in aceeasi zi in care intra.

Mai mult, cred ca cel mai mare beneficiu este cel de a scoate din depozit cat mai multe comenzi intr-un timp cat mai scurt. Intervalul de timp, din momentul in care se plaseaza o comanda si pana cand produsul este pregatit de livrare, este foarte scurt. Sunt cazuri in care procesam comanda chiar si in 15 minute.

Totodata, solutia ne ajuta sa monitorizam comenzile mai bine si sa informam clientii despre statusul comenzilor, data fiind integrarea serviciilor de curierat in aplicatia WMS. Astfel, reusim sa emitem AWB-urile si sa le trimitem mai departe in celelalte sisteme cu care lucram, de unde interogam statusul pe care il comunicam clientului in cont si pe e-mail. In acest fel, acesta poate monitoriza in permanenta statusul comenzii lui. Toate aceste beneficii oferite de solutia WMS de la Senior Software se reflecta in final in servicii de calitate oferite clientului.

“Implementarea unei solutii WMS este o investitie necesara pentru un business din industria E-commerce”

6. Cat de important considerati ca este un sistem pentru managementul depozitelor in activitatea de E-commerce?

C. Vladescu: Pe langa calitate, clientii magazinelor online pun foarte mult accent pe viteza. In activitatea de E-commerce este foarte important sa iti gestionezi corect catalogul de produse si stocurile, sa optimizezi spatiul de depozitare si fluxurile de lucru si sa procesezi comenzi fara erori. In acest fel expediezi comanda cat mai repede catre client. O solutie software pentru gestionarea depozitelor te ajuta sa atingi toate aceste obiective si sa ramai competitiv pe piata.

Acestea fiind spuse, consider ca implementarea unei solutii WMS este o investitie necesara pentru un business din acest segment de piata, o investitie pe care o poti amortiza destul de repede.

7. Ce rol joaca sistemul WMS in planurile de viitor ale magazinului online Miababy?

C. Vladescu: In momentul de fata beneficiem de o versiune standard care ne permite sa automatizam mare parte din procese: gestionare volume mari de loturi, printare AWB, printare etichete de produs la receptie, transfer si asa mai departe. Cu siguranta, odata cu evolutia business-ului nostru, va fi nevoie sa dezvoltam si solutia pentru managementul depozitelor.

In acelasi timp, sistemul WMS de la Senior Software ne ajuta si ne va ajuta in continuare sa avem trasabilitate din punct de vedere logistic, sa stim oricand ce stocuri avem si unde se regaseste fiecare articol, ce comenzi de achizitie avem in asteptare si ce produse trebuie receptionate.

Vrei sa livrezi comenzi mai repede si fara erori prin magazinul tau online?

close-link
close-link
close-link
close-link