Cum alegi cel mai bun ERP din Romania? Ce trebuie sa stii, exemple de sisteme ERP

Orice companie, indiferent de industria in care activeaza, are nevoie de un sistem software ERP care sa ii permita sa gestioneze eficient resursele, sa controleze cheltuielile si sa ofere o vizibilitate asupra veniturilor, asupra activitatii angajatilor si, in general, asupra tuturor operatiunilor din firma. Insa, cum alegi cel mai bun sistem ERP din Romania pentru compania ta? Cand piata de ERP din Romania ofera o varietate mare de sisteme si aplicatii, datele pot fi dificil de filtrat, iar luarea unei hotarari devine un proces stresant si plin de indoieli. Prin urmare, am pregatit urmatoarele informatii care te vor ajuta sa afli de ce anume sa tii cont, astfel incat sa poti alege cel mai bun program ERP pentru compania ta.

Cel mai bun ERP din Romania - Alege top ERP exemple de sistem

Cand ai nevoie de un soft ERP?

Nevoia unui ERP vine, in primul rand, ca urmare a dorintei de a obtine o imagine de ansamblu asupra organizatiei si de a controla mai eficient procesele interne. Taskurile repetitive desfasurate de angajati, adesea consumatoare de timp si bani, nu reusesc in permanenta sa pastreze acuratetea datelor, oferind informatii eronate si greu de gestionat.

Digitalizarea proceselor cu un sistem ERP

In astfel de situatii, o automatizare a proceselor din companie este esentiala pentru bunul mers al afacerii. In lipsa automatizarii oferita de sistemele ERP de gestionare a resurselor, costurile cresc, operatiunile devin din ce in ce mai greu de gestionat, iar deciziile de business si, implicit, profitabilitatea afacerii au de suferit.

La ce trebuie sa fii atent pentru a alege cel mai bun ERP din Romania pentru afacerea ta?

Cel mai bun ERP din Romania – pareri

De la o companie la alta, s-ar putea sa constati ca parerile sunt impartite cand vine vorba despre cel mai bun sistem ERP din Romania, fie pentru ca businessurile sunt diferite, fie pentru ca unele afaceri nu au descoperit inca un sistem mai bun decat ceea ce utilizeaza. Informatiile din urmatoarele randuri te vor ajuta sa identifici care sunt elementele importante de care trebuie sa tii cont si cum poti sti care este cel mai bun soft ERP pentru afacerea ta.

Selectia celui mai bun ERP

Inainte de toate, trebuie sa stabilesti in detaliu care sunt nevoile si asteptarile companiei tale. Odata ce cunosti cu exactitate aceste aspecte, iti va fi mult mai usor sa derulezi procesul de selectie pentru cel mai bun ERP din Romania, pentru ca alegerea o vei face in functie de necesitatile businessului tau.

Lista furnizorilor de solutii ERP din Romania

Urmatorul pas este sa iti faci o lista cu sistemele ERP ce sunt perfect adaptate la legislatia din Romania si sa analizezi care dintre solutii au functionalitati si caracteristici care sa corespunda cerintelor tale. Mai departe, trebuie sa iei in calcul urmatoarele: flexibilitatea si mobilitatea solutiei ERP, posibilitatile de customizare, usurinta in utilizare, notorietatea furnizorului si feedbackul clientilor de ERP, dar si integrarea usoara cu alte sisteme software.

ERP-ul a mai fost implementat in companii similare?

Odata ce ai inceput cautarile pentru cel mai bun ERP din Romania, ar fi bine sa te interesezi de experienta furnizorului si daca solutia vizata este utilizata de companii din acelasi domeniu de activitate sau care au fluxuri de lucru similare cu cele ale businessului tau.

Unele solutii software ERP pot avea implementari de durata si pot genera costuri suplimentare enorme pentru a fi adaptate, mai ales daca acestea nu au mai fost implementate in cadrul unor organizatii cu aceleasi particularitati si cerinte ca cele ale companiei pe care o reprezinti.

In general, un sistem ERP trebuie sa fie flexibil si sa dispuna de fluxuri de lucru predefinite care sa nu necesite foarte multe ajustari, iar experienta vasta intr-un anumit domeniu ii permite furnizorului sa ofere solutii adecvate, incorporand know how-ul acumulat de pe urma celorlalte implementari.

Top 10 ERP sistem software best ERP furnizori si pareri

Top ERP Romania

Faptul ca un program ERP a mai fost implementat si in alte companii similare nu inseamna neaparat ca sistemul este unul bun. Pentru a afla daca este sau nu un ERP bun, trebuie sa verifici care este parerea clientilor despre solutia utilizata. Unii furnizori de solutii software ERP ofera transparenta inclusiv cand vine vorba de feedbackul clientilor. Este indicat sa urmaresti studiile de caz sau testimonialele oferite de companiile care utilizeaza deja un sistem ERP din Romania pentru a afla care este pozitia clientilor fata de ERP-ul implementat si cum sta situatia in aceste companii.

La fel de importanta este si relatia furnizorului solutiei ERP cu clientul. Nu este de ajuns ca sistemul sa aiba capabilitati performante care sa corespunda nevoilor tale. Un element important in parteneriatul cu un furnizor de solutii software tine si de relatia pe care acesta o are cu clientii sai si capabilitatile personalului. Este un furnizor de solutii software ERP cu experienta si de incredere? Iti poate oferi suport de calitate oricand e necesar pentru a nu-ti bloca activitatea?

Care este feedbackul clientilor?

Daca nu vrei sa te bazezi doar pe informatiile incluse in paginile web ale furnizorului unei solutii software ERP, poti obtine asigurari si din alte surse. Mai exact, poti apela direct la companiile care au implementat, pentru a verifica veridicitatea informatiilor regasite in comunicarile furnizorilor de ERP sau pentru a afla care e situatia actuala in firmele respective. Urmareste evolutia clientilor care au implementat deja un ERP, ca sa afli cum se prezinta situatia dupa utilizarea softului ales de catre acestia.

Afla mai multe detalii despre aplicatiile software

SeniorERP – software de ultima generatie cu peste 450 de implementari de succes si o gama larga de functionalitati integrate care acopera cu succes toate componentele afacerii, indiferent de domeniul de activitate al companiei.

Businessul tau este diferit? Cum stii ce sistem ERP este cel mai bun pentru afacerea ta?

Nu trebuie sa iti faci griji in situatia in care businessul tau are caracteristici pe care nu le poti identifica la alte companii utilizatoare de ERP. In astfel de cazuri e recomandat sa alegi un soft flexibil, customizabil, potrivit pentru orice industrie si domeniu de activitate. Fiind scalabil, softul ERP cel mai bun pentru afacerea ta va fi capabil sa creasca odata cu businessul. Acest program ERP se va plia usor pe particularitatile afacerii, inclusiv in situatiile in care nu poti anticipa exact ce directie sau ritm de crestere va avea compania in urmatorii ani.

Cel mai bun ERP este cel care ofera functionalitatile de care ai nevoie

Structurile modulare ale softurilor ERP sau ariile functionale ce pot fi adaugate treptat, in functie de nevoile curente si evolutia companiei, te ajuta sa beneficiezi exact de functionalitatile ERP de care ai nevoie. Astfel, poti sa extinzi capabilitatile in ritmul in care doresti si tinand cont de dezvoltarea si nevoile companiei. Luand in calcul criteriile de mai sus, vei putea sa alegi cel mai bun ERP din Romania pentru afacerea ta, cu riscuri minime, evitand situatiile precum necesitatea schimbarii softului ERP peste 3-4 ani, pe motiv ca solutia nu tine pasul cu extinderea si complexitatea activitatii din companie.

Folosesti sau intentionezi sa implementezi si alte solutii software in afara de ERP?

Integrare ERP

Capabilitatile de integrare ale unui soft ERP sunt iarasi un element cheie in alegerea celui mai bun sistem ERP din Romania. Multe companii s-au confruntat cu situatii in care, la integrarea ERP-ului cu alte aplicatii software, au inceput sa apara diverse probleme. Acestea pot fi determinate fie de limitarile tehnice ale solutiilor ERP privind integrarea, fie din cauza ca furnizorii de sisteme sunt diferiti si colaborarea dintre acestia nu este intodeauna lipsita de impedimente.

Alege cel mai bun ERP pentru afacerea ta

In astfel de cazuri, poti opta pentru un furnizor de sisteme care poate sa iti puna la dispozitie o gama completa de solutii software pentru managementul afacerii. O alta varianta, este sa alegi un soft ERP despre care stii ca se integreaza usor cu alte sisteme software, chiar daca acestea provin de la furnizori diferiti. Conectarea fluxurilor dintr-un business si o comunicare usoara intre sistemele din companie sunt esentiale pentru bunul mers al afacerii.

Tipuri si exemple de sisteme ERP software Romania afla care este cel mai bun erp

Tipuri si exemple de sisteme ERP: Afacerea ta dispune de fluxuri de lucru standard sau complexe?

In functie de complexitatea activitatii desfasurate, exista mai multe tipuri de sisteme ERP, iar in alegerea solutiei potrivite trebuie sa tii cont si de acest aspect. Doua exemple in acest sens sunt SeniorXRP si SeniorERP de la Senior Software. Primul (SeniorXRP) gestioneaza volume foarte mari de date si acopera fluxuri de lucru cu in grad de complexitate ridicat, fiind de fapt o platforma cu functionalitati extinse de ERP. Cel de-al doilea (SeniorERP) se adreseaza in mod special companiilor cu fluxuri de lucru relativ standard si un grad mai redus de complexitate. Ambele solutii ERP din Romania sustin mobilitatea in lucru, aplicatia mobila permitand accesul utilizatorilor la functiile din sistem, oricand si de oriunde, de pe orice telefon sau tableta.

In final, nu iti mai ramane de facut decat sa realizezi o analiza corecta a costului unui ERP in raport cu ceea ce are de oferit sistemul in cauza, astfel incat sa alegi o solutie ERP performanta, capabila sa raspunda eficient la provocarile actuale si viitoare ale afacerii.

Software ERP Romania

Descopera cel mai bun ERP din Romania pentru businessul tau!

In functie de complexitatea activitatii desfasurate, Senior Software pune la dispozitia companiilor din Romania doua sisteme performante de tip ERP:

SeniorERP

ERP 100% romanesc

Timp redus de implementare

Interfata moderna, usor de utilizat

Sistem utilizat de peste 450 de companii din Romania

Gama larga de functionalitati integrate

Mod de lucru unitar pentru toate departamentele

Extrem de flexibil si usor de adaptat nevoilor oricarei afaceri din industrii variate

SeniorXRP

ERP complet pentru managementul afacerilor complexe

Dezvoltat pe o platforma internationala, multi-premiata, unica pe piata din Romania

Incorporeaza tehnologie de ultima generatie (Interfata HTML-5, Open API)

Functionalitati extinse de CRM, WMS, portal B2B, management documente

Se integreaza cu orice aplicatie si acopera o varietate mare de verticale de business

Gestioneaza cu succes volume mari de date

close-link
close-link
close-link
close-link