Planificarea productiei in era digitala, dezbatuta de zeci de producatori la Sibiu

Noutati

Aproximativ 50 de reprezentanti ai companiilor de productie au participat la finalul lunii septembrie, la un eveniment marca Senior Software desfasurat la Sibiu. Actiunea, care s-a derulat in parteneriat cu Siemens Romania si Intermodal & Logistics, i-a ajutat pe invitati sa inteleaga cum pot sa optimizeze productia cu solutii software de top. In cadrul evenimentului au fost prezentate studii de caz in care participantii au putut observa in detaliu care sunt beneficiile automatizarii si digitalizarii.

Pe 24 septembrie a avut loc la Sibiu “Planificarea optima a productiei in era digitala”, un eveniment organizat de catre Senior Software, despre importanta planificarii operationale si financiare in productie. In cadrul acestuia au fost prezentate tehnici de automatizare folosite in industria producatoare si contributia solutiilor software in digitalizarea fabricilor, cu expunerea unor exemple concrete din companii romanesti.

Actiunea s-a adresat producatorilor atat din Sibiu, cat si din imprejurimi, interesati de implicatiile inovatiilor tehnologice in domeniul pe care il reprezinta si de cresterea profitabilitatii, fiind prezenti aproximativ 50 de invitati. Cluj, Alba, Bihor, Arges, Brasov, dar si Bucuresti au fost doar cateva din zonele reprezentate de participanti la intalnirea producatorilor de la hotel Hilton Sibiu.

Partenerii evenimentului au fost Siemens Romania si Intermodal & Logistics, iar printre subiectele abordate s-au numarat:

  • Prezentarea contextului socio-economic si a tendintelor in materie de planificare a activitatilor din unitatile de productie
  • Importanta planificarii operationale si financiare in companiile de productie – prezentarea solutiilor APS si MES
  • Rolul sistemelor software dedicate planificarii productiei si managementului performantei
  • Beneficiile obtinute in urma implementarii unor astfel de softuri – exemplificate prin studii de caz video

Alegerea softurilor potrivite contribuie semnificativ la propulsarea unui business in top, mai ales daca vorbim de solutii software integrate, care respecta principiile Industry 4.0. In cadrul evenimentului de la Sibiu am vorbit despre cum functioneaza mai exact solutiile Senior Software dedicate productiei si rezultatele pe care le ofera.

Schimbarile se observa la scurt timp dupa implementare, pornind de la procese mai rapide, mai flexibile si, per total, mai eficiente, astfel incat sa se ajunga la producerea de marfuri de calitate ridicata la costuri reduse. Participantii au aflat, din experientele clientilor Senior Software, cum pot sa reduca timpul dedicat planificarii, durata ciclului de productie, dar si stocurile de materii prime, defectele de fabricatie, volumul de documentatie si asa mai departe.

Pe baza experientelor clientilor Senior Software, participantii la eveniment au putut observa cat de important este un program de planificare pentru munca programatorului de productie, pentru zona de aprovizionare si cea de productie efectiva si cum este posibil sa reduci timpul de planificare de la 7-8 ore, la 15 minute.

a declarat Daniel Toma, Director General Senior Software.

Participantii au reprezentat variate domenii din productie: panificatie, lactate si branzeturi, echipamente electrice si electronice, componente auto si accesorii, articole medicale si produse farmaceutice, materiale chimice, articole de incaltaminte, materiale plastice etc. Invitatii au apreciat in mod deosebit studiile de caz prezentate, dar si sectiunile de business networking si Q&A. In cadrul acestui mediu relaxat, reprezentantii companiilor au putut afla amanunte despre diferite functionalitati ale solutiilor software, precum si exemple de situatii si constrangeri luate in calcul la planificarea productiei si nu numai.

Vezi cum iti poti gestiona intreaga activitate de productie cu ajutorul solutiilor software!

Solicita o sesiune de consultanta Gratuita!

Cateva fotografii de la eveniment:

imagine principala feedback landing page
close-link
close-link
close-link
close-link