10 moduri prin care poti reduce costurile cu un sistem software ERP

In prezent, cand au loc scumpiri pe toate planurile, companiile devin din ce in ce mai preocupate de identificarea unor metode de a tine sub control costurile si de a reduce orice tip de cheltuiala. Utilizarea unui soft ERP permite organizatiilor sa minimizeze cheltuielile de business si sa tina evidenta costurilor, dar si sa asigure un nivel crescut de performanta in activitatile zilnice.

Desi implementarea unei astfel de solutii implica, pentru inceput, alocarea unei sume de bani, cei care au luat hotararea sa implementeze un sistem software ERP performant, au obtinut beneficii neasteptate si au putut sa isi recupereze in scurt timp investitia.

Indiferent de industria in care activeaza businessul sau de marimea companiei, automatizarea joaca un rol foarte important in planificarea si managementul resurselor. Un ERP complet sustine afacerile sa gestioneze mult mai eficient resursele, sa obtina acuratete crescuta, economii de timp si multe alte beneficii care se transforma, in final, in avantaje pe plan financiar.

Afla care sunt cele 10 moduri prin care un software ERP te ajuta sa reduci costurile si sa cresti profitabilitatea businessului, dar si ce spun managerii companiilor care au obtinut astfel de rezultate.

Afla care sunt cele 10 moduri prin care un software ERP te ajuta sa reduci costurile si sa cresti profitabilitatea

Automatizarea taskurilor si eficientizarea resurselor, cu un soft ERP

Utilizarea unui soft ERP automatizeaza o gama larga de operatiuni, eliminand activitatile redundante si, totodata, reducand costurile. Prin eliminarea sarcinilor manuale si repetitive, timpii de lucru sunt redusi, iar angajatii se pot concentra pe activitati cu o mai mare valoare pentru companie, crescand productivitatea. Datorita automatizarii si standardizarii procedurilor de business, companiile ajung sa economiseasca si 2-3h pe zi pe o serie de operatiuni.

Putem face mai multe intr-un timp mai scurt si avem date exacte. Un prim avantaj net il reprezinta operativitatea in sarcinile repetitive, poti automatiza foarte mult.

Marius Chiorean, Property Manager - Lactate Torockoi

Reducerea semnificativa a procentului de erori, cu o solutie software ERP

Automatizarea data de o aplicatie ERP reduce interventiile manuale asupra datelor si proceselor de business, ceea ce inseamna ca erorile sunt reduse si, implicit, cheltuielile suplimentare ce pot fi cauzate de acestea. Conectarea unui ERP cu celelalte aplicatii utilizate de companie duce la unificarea operationala a tuturor departamentelor si asigura un flux dinamic al informatiilor, acestea fiind transmise corect de fiecare data.

Datorita automatizarii, numarul comenzilor cu probleme a scazut foarte mult, a crescut acuratetea datelor, am optimizat multe dintre procese si am economisit foarte mult timp si sume importante de bani.

Nicolae Slav, CEO - dEpurtat.ro

Acces la informatii corecte, in timp real, oricand si de oriunde, din aplicatia ERP

Cu un soft ERP poti concepe cu usurinta strategii bazate pe informatii actualizate, pentru ca toti angajatii lucreaza si au acces la aceeasi baza de date. De exemplu, pe baza istoricului de vanzari inregistat in ERP poti realiza previziuni de achizitii, luand in considerare inclusiv fluctuatiile de sezon sau schimbarile din piata.

In plus, datorita integrarii sistemului ERP cu celelalte solutii utilizate in cadrul companiei, ai acces si la alte informatii necesare pentru buna desfasurare a activitatii, precum miscarile de stocuri din depozit, comenzile de client din online, starea comenzilor de productie din fabrica si nu numai.

Aplicatia ERP a minimizat timpii de lucru pierduti, oferindu-ne acces la toate informatiile societatii intr-o singura baza de date.

Marius Constantin, Proprietar - Cipcos Mar Complex

10 moduri prin care poti reduce costurile cu un sistem software erp flexibil si usor de folosit

Optimizarea proceselor de preluare si procesare comenzi, utilizand un soft ERP

Integrarea softurilor ERP moderne cu platformele de vanzari online B2C, B2B sau Marketplace simplifica intregul flux de comanda si ofera vizibilitate asupra stocului disponibil. Un ERP complet permite gestionarea tuturor canalelor de vanzare intr-un singur loc, preluarea si procesarea corecta a unui volum crescut de comenzi intr-un timp mai scurt, fara erori si fara a suplimenta numarul de angajati. De asemenea, un software de tip ERP creste si mai mult vanzarile datorita imbunatatirii relatiilor cu clientii, care vor plasa in mod constant comenzi si vor recomanda mai departe businessul.

Atunci cand avem o comanda de la un client, pregatim comanda, generam factura, si, tot din program, generam AWB-ul, obtinand astfel un flux complet, cu proceduri bine organizate, de la cap la coada.

Alina Tinca, Owner - Masibo Sport

Gestionarea datelor despre clienti si consolidarea relatiilor cu acestia, cu softul ERP

De cele mai multe ori, sistemele ERP din Romania dispun de o serie de functionalitati pentru gestionarea relatiilor cu clientii, precum colectarea, centralizarea si organizarea informatiilor de interes cu privire la acestia. Componenta CRM dintr-un soft ERP cuprinde aspecte precum: organizarea activitatilor zilnice, setarea de notificari si accesul rapid la informatii despre vanzari, clienti si stocuri.

Un soft ERP ofera posibilitatea de a seta si aplica politici comerciale complexe (reduceri, termene de plata, limite de credit), de a gestiona liste de pret diferentiat si de a le actualiza rapid. Angajatii pot sa foloseasca timpul intr-un mod cat mai productiv, pentru ca informatiile din teren, despre clienti si prospecti, sunt preluate rapid, ofertele de vanzare sunt realizate intr-un timp foarte scurt, iar oportunitatile sunt convertite usor in comenzi.

Avem stocurile si comenzile pe care le putem emite din tableta, avem poze cu produse, liste de preturi si multe alte lucruri pe care inainte nu le puteam accesa in showroom.

Alin Moldovan, Manager Dezvoltare - Viamso

Automatizarea operatiunilor financiar-contabile cu ajutorul un software de tip ERP

Cand compania dispune de un software ERP complet, raportarile si obligatiile declarative si de plata catre stat pot fi efectuate direct din sistem si in formatul solicitat de autoritati. Eficientizarea operatiunilor financiar-contabile cu sistemul ERP va sustine cresterea si dezvoltarea afacerii. Cu o aplicatie ERP, companiile beneficiaza de o acuratete crescuta a datelor si de eliminarea neplacerilor care pot fi intampinate: timpul pierdut pentru corectarea erorilor, alocarea unor resurse suplimentare pentru dispunerea declaratiilor sau plata unor penalitati prevazute de stat.

Putem spune ca am economisit cel putin 70% din timpul de facturare dupa implementarea aplicatiei ERP si am redus numarul de erori la mai putin de 2%.

Sorin Felea, Director - Atu Tech

Afla mai multe detalii despre aplicatiile software ERP

Sistemele ERP furnizate de Senior Software ofera o gama extinsa de functionalitati integrate care acopera cu succes toate componentele afacerii, indiferent de domeniul de activitate al companiei. Fie ca alegi un ERP online sau un ERP instalat local, este important sa alegi solutia cea mai potrivita afacerii tale!

Eficientizarea activitatilor de vanzare din teren, cu ERP mobil

Solutiile ERP pot fi folosite si de la distanta, de pe dispozitive mobile, reusind sa acopere fluxuri de vanzare de tip presales, vansales sau vanzare tranzactionala. Prin intermediul aplicatiei ERP online, managerii au vizibilitate si control asupra activitatilor desfasurate in teren, agentii de vanzari pot verifica stocul disponibil de pe telefon sau tableta, pot face rezervari de stoc si sa preia comenzi, transmitandu-le corect spre procesare.

Pe zona de vanzari, avem o situatie mult mai clara despre activitatea agentilor de vanzari pe diversele canale de distributie pe care le deservim.

Ruxandra Alexianu, CEO - Merlins Beverages (Vitamin Aqua)

Vizibilitate si control asupra intregului business, folosind ERP software

Un soft ERP ofera o imagine clara asupra proceselor de business, asupra stocurilor si datelor din companie si te ajuta sa identifici rapid orice problema, inainte ca aceasta sa cauzeze efecte negative pe plan financiar. Totodata, cu un software ERP, agentii de vanzari ai companiei isi pot concentra atentia pe clienti si pe relatia cu acestia, pe dezvoltare si pe celelalte aspecte care aduc plus valoare afacerii.

In prezent, datorita sistemului ERP, lucrurile sunt mai ordonate, avem o situatie clara asupra intregii activitati si ne putem seta obiective foarte precise.

Alina Tinca, Owner - Masibo Sport

Determinarea unor parteneriate de business avantajoase, cu ERP soft

enterprise resource planning - 10 moduri prin care poti reduce costurile

Sistemul ERP te ajuta sa identifici si sa mentii cele mai avantajoase parteneriate de business, indicandu-ti care dintre furnizori iti ofera cele mai bune servicii, la cele mai bune preturi, precum si care este timpul de raspuns, diversitatea sau durata de livrare a produselor. Totodata, cu un software ERP, circuitul produselor de la furnizor la distribuitor si apoi la client este unul fluent, predictibil si profitabil.

Cu ajutorul unui soft ERP, ai posibilitatea de a accesa datele de care ai nevoie, astfel incat sa realizezi analize si raportari detaliate care te vor ajuta sa previi eventualele probleme ce ar putea afecta relatia cu clientii si, implicit, sa ameninte imaginea companiei.

Am luat anumite decizii pe baza unor rapoarte, am delistat anumite produse, am schimbat anumiti furnizori, am devenit mai bine pregatiti in businessul nostru.

Marius Chiorean, Property Manager - Lactate Torockoi

Luarea in timp util a celor mai bune decizii de business, utilizand un soft ERP performant

Un software ERP automatizeaza operatiunile si procesele de culegere a datelor, permite identificarea in timp real a variatiilor de cost, tocmai de aceea poti aplica rapid cele mai potrivite masuri si, in acest fel, previi situatiile de instabilitate financiara. Datorita softului ERP, informatiile sunt mereu actualizate, corecte si la indemana.

Aplicatia ERP ne ajuta sa avem control de la A la Z. Clar este o solutie buna, pentru ca ma pot concentra 100% pe agenda de business.

Alin Ionescu, Director Executiv - Pro Activ

SeniorERP – ERP customizabil si usor de integrat, pentru toate tipurile de business

SeniorERP este un soft flexibil si integrat pentru managementul resurselor, care sustine dezvoltarea afacerilor si le permite conectarea tuturor proceselor de lucru.

Softul cuprinde o gama larga de arii functionale perfect integrate, ce pot fi adaptate in functie de specificul fiecarui business, acoperind cu succes intregul flux de lucru din orice companie. SeniorERP permite o implementare rapida si ofera rezultate imediate. Aplicatia prezinta o interfata intuitiva si ofera un mod de lucru unitar, incurajand colaborarea si stimuland productivitatea angajatilor. Solutia se integreaza usor cu orice aplicatie si dispune de o interfata mobila ce asigura acces rapid in sistem de pe orice dispozitiv mobil, oricand si de oriunde.

SeniorERP - sistem software ERP customizabil si usor de integrat
close-link
close-link
close-link
close-link