Cat costa un sistem ERP de management al afacerii si de ce raspunsul nu poate fi dat pe loc?

Daca sunteti in cautarea unei solutii de management al afacerii si ati ajuns in etapa cererii de oferte, cel mai probabil nu veti primi prea multe raspunsuri concrete – in speta, preturi exacte – inainte de o prezentare sau o discutie cu furnizorul de software. O estimare exacta se poate primi numai in urma unei analize de business.

Cat costa o solutie de management al afacerii (ERP)? De ce unii furnizori insista sa afle atat de multe informatii inainte de a va oferi un pret?
 • Cat costa ERP de la Senior Software - sistem de management al afacerii din RomaniaDeoarece trebuie sa identifice in mod corect nevoile companiei. Un astfel de sistem poate acoperi toate activitatile unei societati. In functie de nevoile companiei, tipul afacerii, numarul de angajati, fluxurile de business si nu numai, veti regasi in sistem acele functionalitati care va sunt necesare, dar si altele care fie nu se regasesc in tipul afacerii dumneavoastra, fie nu va sunt necesare momentan.
 • In cadrul unei prezentari urmate de o analiza de business, veti observa exact ce functionalitati sunt compatibile cu afacerea proprie, prin urmare alegerea unui model de licentiere se simplifica.
 • Nu in ultimul rand, o oferta variaza si in functie de modelul de livrare:
  • SaaS (Online), care presupune costuri de implementare si un abonament lunar
  • On Premises, care implica- licente la nivel de utilizator
   mentenanta
   – echipamente hardware
   – implementare, training, suport post-implementare
   – customizari si add-on-uri
 • Un raspuns primit “pe loc” de la un furnizor poate insemna un proces de ofertare superficial, care adeseori atrage costuri ascunse, nu acopera toate necesitatile reale ale companiei si nici nu ia in calcul dezvoltarea unui business.
 • Capacitatea furnizorului de software de a raspunde nevoilor companiei pe termen lung este un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont in momentul in care cereti oferta. In caz contrar, va fi nevoie sa schimbati sistemul, lucru care implica noi investitii, training nou, perioada de acomodare etc.

In cadrul analizei detaliate a nevoilor, veti putea realiza un forecast al cheltuielilor si implicit va veti dimensiona corect asteptarile.

close-link
close-link
close-link
close-link