Distribuitorul Sipex Company a automatizat raportarea SAF-T cu sistemul SeniorERP

Unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania, Sipex Company, realizeaza raportarea SAF-T cu sistemul SeniorERP. Senior Software a adaptat solutia ERP din portofoliu pentru a permite companiilor sa depuna cu succes Declaratia 406, conform noilor prevederi legale.

Declaratia 406 poate fi depusa de catre companiile din portofoliul Senior Software, direct din sistemul SeniorERPsoft ERP pentru gestionarea resurselor, solutia fiind adaptata pentru a facilita intregul proces pe care il presupune raportarea SAF-T.

Cu o cifra de afaceri de peste 52 milioane euro, distribuitorul de materiale si finisaje pentru constructii, Sipex Company, se numara printre marii contribuabili care s-au conformat cu succes la noile modificari legislative, transmitand Declaratia 406 (D406) catre ANAF direct din SeniorERP. Compania detine 12 centre logistice, iar volumul de tranzactii realizat lunar de catre distribuitor este unul impresionant.

Am fost primul client Senior Software care a depus D406. Dupa testarile si maparile initiale, necesare generarii fisierului SAF-T, declaratia a fost transmisa din SeniorERP catre ANAF fara erori. […]

Este clar ca fara SeniorERP ar fi fost dificil sa depunem aceasta declaratie. […] Dispunem de toate datele intr-un singur loc si de acuratete maxima. […] Recomand oricui Senior Software si sistemul SeniorERP.

sipex logo new 2023 mic
Costin Gheorghe
Director Economic - Sipex Company

Pentru a raspunde cu succes provocarilor ridicate de noile modificari si a simplifica intregul proces, Senior Software pune la dispozitia companiilor un sistem ERP perfect integrat, ce dispune de toate configurarile necesare pentru depunerea D406 in conformitate cu prevederile SAF-T. SeniorERP ofera o baza unica de date, prezentand o singura versiune de adevar. Solutia faciliteaza fluxul de informatii din companie, datele pentru raportarea SAF-T fiind preluate rapid si corect.

SAF-T nu este o simpla declaratie. […] Pentru a putea acumula know-how-ul specific, am demarat un proiect pilot in cadrul caruia am selectat o serie de clienti mari, cu activitate complexa si cu departamente financiare foarte bine puse la punct. In acest mod, am reusit sa acoperim o mare varietate de situatii si suntem in masura sa le acordam tuturor clientilor nostri atat suport tehnic, cat si consultanta de specialitate.

- a mentionat Daniel Toma, Director General Senior Software.

Realizarea raportarii SAF-T cu SeniorERP presupune: identificarea si verificarea datelor necesare raportarii; asocierea nomenclatoarelor din ERP cu cele puse la dispozitie de ANAF; incarcarea datelor in declararea SAF-T; exportul datelor in format XML catre autoritatile fiscale.

Fisierul Standard de Control Fiscal (SAF-T) este standardul international pentru schimbul electronic de date contabile intre companii si autoritatile fiscale, D406 fiind o noua obligatie declarativa intrata in vigoare in 2022. Companiile trebuie sa raporteze periodic un set de informatii catre autoritatile fiscale, intr-o forma care sa faciliteze revizuirea de catre ANAF a operatiunilor desfasurate de acestea. Din ianuarie 2023, sistemul de raportare SAF-T a devenit obligatoriu si pentru contribuabilii mijlocii.

Despre Sipex Company

Cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu, Sipex Company se numara printre cei mai importanti distribuitori de materiale si finisaje de constructii din Romania, ocupand locul 2 la nivel national pe aceast segment. Compania dispune de 12 puncte de lucru si un personal format din aproximativ 300 de angajati. Distribuitorul are in portofoliu branduri precum Baumit, Brikston, Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom si nu numai, adresandu-se segmentului de retail, firmelor de constructii, clientilor din sectorul industrial si persoanelor fizice.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link