Ce este Business to Business (B2B)? Afla ce inseamna B2B si cum functioneaza un portal e-commerce de comert electronic.

Activitatea de comert electronic e-commerce B2B se refera la tranzactiile comerciale online care au loc intre doua companii. Un portal de comert electronic Business to Business functioneaza similar unui magazin online, diferenta fiind aceea ca se adreseaza persoanelor juridice si nu celor fizice. Spunem ca functioneaza similar, pentru ca rolul sau este acelasi, si anume de a prezenta clientilor oferta de produse si/sau servicii a companiei care il detine.

Comertul electronic - portal B2B ecommerce Business to Business

Ce este comertul electronic de tip B2B (Business to Business E-commerce)?

Conceptul de e-commerce B2B este in continua evolutie, iar in functie de modul in care se realizeaza tranzactiile, in prezent intalnim urmatoarele tipuri de portaluri B2B:

 1. Orientate catre cumparator – portalurile sau site-urile de comert electronic B2B sunt detinute de catre o comunitate de companii interesate sa cumpere diverse produse sau servicii, care urmaresc desfasurarea cat mai eficienta a procesului achizitie. Acest portal e-commerce ii ajuta pe cumparatori sa obtina cele mai bune preturi de la furnizori si sa beneficieze de costuri scazute de administrare. Pe de alta parte, furnizorii au ocazia sa isi promoveze cataloagele catre potentialii clienti.
 2. Orientate catre furnizor – acestea sunt portaluri e-commerce gestionate de catre furnizorii care urmaresc generarea unui canal de vanzari online catre potentialii clienti. Aceste portaluri de comert electronic le ofera furnizorilor vizibilitate crescuta in piata, ajutandu-i sa atraga mai multi prospecti. La randul lor, si cumparatorii au de castigat de pe urma unui astfel de portal e-commerce B2B pentru ca au acces la informatii detaliate despre furnizori si pot cauta mai eficient produse si servicii similare.
 3. Independente – sunt gestionate de catre o terta parte care ofera o platforma e-commerce B2B comuna – accesibila atat de catre furnizori, cat si de catre cumparatori. Membrii inregistrati ai platformei pot afisa reclame, solicita oferte sau organiza licitatii.
 4. Platforme online de tranzactii pe verticala – acestea conecteaza fiecare sector al unei anumite industrii. Aceste portaluri cresc eficienta de operare si reduc costurile logistice.
 5. Platforme online de tranzactii pe orizontala – acestea conecteaza furnizori si cumparatori din industrii variate din intreaga lume. Sunt similare unei piete imense unde oamenii pot vinde sau de unde pot achizitiona produse sau servicii.

Cum functioneaza un portal e-commerce B2B?

In cadrul unui portal e-commerce B2B compania – furnizor isi prezinta produsele sau serviciile pe care le ofera, impreuna cu preturile, stocurile precum si alte detalii utile pentru procesul de vanzare online, cum ar fi discount-uri personalizate pe tipuri de clienti. Compania – client acceseaza portalul de comert electronic B2B, analizeaza oferta disponibila, iar in cazul in care este interesata poate plasa o comanda sau o cerere de oferta, dupa caz.

Platforma e-commerce B2B

De cele mai multe ori compania care detine portalul e-commerce B2B va oferi clientilor sai datele de inregistrare sau le va permite sa isi creeze singuri cont. In acest mod fiecare client va beneficia de acces securizat la informatiile legate de comenzile online, solduri sau oferte personalizate, iar oferta prezentata va putea fi ajustata in functie de preferintele utilizatorului care este logat in portal.

In prezent, activitatea de e-commerce B2B a imprumutat multe dintre avantajele oferite de platforma B2C business to consumer. Astfel, un portal e-commerce B2B poate fi la fel de atractiv ca un magazin online, incluzand elemente specifice acestuia din urma, precum promotii, reduceri, imagini si prezentari detaliate ale produselor, suport online, sisteme de cupoane sau puncte de loialitate samd.

Ce este comertul electronic de tip B2B Business to Business E-commerce

Comertul electronic – portal B2B – care sunt avantajele:

Accesul la o piata noua, care este in continua crestere, si la categorii noi de consumatori, cum ar fi cei care prefera comertul online in detrimentul celui traditional

Fidelizarea clientilor, datorita modului sigur si rapid prin care pot achizitiona online produsele si serviciile

Acces la un canal de promovare si vanzare disponibil 24/7, accesibil de oriunde exista conexiune la internet, inclusiv de pe platforme mobile

Facilitarea comunicarii cu clientii, prin posibilitatea de integrare in portalul e-commerce a unui serviciu de suport online

Posibilitatea de a actualiza in timp real oferta disponibila pe platforma de comert online

Un mod facil de prezentare a unui numar mare de caracteristici ale produselor

Posibilitatea de a atasa imagini, prezentari, demonstratii video sau alte informatii multimedia care sa ajute la vanzare

Reducerea costurilor implicate de tiparirea cataloagelor, ele putand fi prezentate in format electronic

Acces la o varietate mare de metode de promovare, specifice comertului online: newslettere, bannere etc.

Acces la o aplicatie de comert electronic flexibila, care poate fi personalizata pe specificul afacerii, fluxuri de lucru samd.

Afla mai multe detalii despre solutiile de comert electronic

Platformele de la Senior Software se adreseaza tuturor companiilor care desfasoara tranzactii comerciale si doresc o promovare eficienta in zona de online, fie ca este vorba despre wholesaleri (vanzare cu ridicata / en gros), reselleri sau retaileri (vanzare cu amanuntul / vanzare en detail).

Atat Producatorii cat si Distribuitorii din domeniul B2B pot detine o platforma e-commerce. Pentru ca fiecare are nevoi diferite, de aceea si portal B2B de comert online ofera avantaje diferite. Astfel:

Un portal pentru afaceri online B2B pentru Distribuitori ofera

Un portal pentru afaceri online B2B pentru Distribuitori ofera:

Cataloage complete insotite de imagini

Specificatii detaliate ale produselor

Unitati multiple de masura pentru acelasi produs

Stocare multi-depozit

O metoda rapida si usoara de a comanda

Un portal e-commerce B2B (Business to Business) pentru Producatori ofera:

Securitate crescuta pentru clienti

Accesul clientilor la preturile negociate

Informatii detaliate despre produse, cum ar fi metoda de fabricatie

Informatii despre stadiul comenzii/produselor comandate

Un portal e-commerce B2B pentru Producatori ofera

Portal e-commerce B2B integrat cu sistemul ERP:

Conectarea unui portal B2B la sistemul ERP implica schimbul automat de informatii intre acestea. Astfel:

 • Informatiile despre clientii care se inregistreaza in portal sunt transmise si in ERP
 • Politicile comerciale stabilite in relatia cu partenerii, odata setate in sistemul software ERP sunt preluate si in portal: orice comanda creata in portalul e-commerce ia in considerare termenele de plata si discounturile stabilite in contractele cu clientii.
 • Preturile disponibile in listele de pret in ERP sunt sincronizate cu cele din portalul de comert online, iar orice modificare facuta in ERP este vizibila si in portal
 • Toate comenzile plasate in portalul B2B ajung automat in ERP pentru a fi procesate
 • Stocurile din ERP sunt vizibile si in portal
 • Clientii pot vedea oricand starea comenzilor, a soldurilor, a facturilor samd.

Portal e-commerce B2B integrat cu ERP: care sunt avantajele?

Asigura transparenta informatiilor

Automatizeaza procesul de preluare a comenzilor in portalul e-commerce

Ofera functionalitati de self-service

Scade timpul de onorare a comenzilor si creste acuratetea acestora

Elimina posibilitatea de aparitie a erorilor umane

Ofera securitate crescuta pentru utilizatorii inregistrati

Platforme e-commerce B2B si B2C in Romania

Promoveaza inteligent afacerea cu platforma e-commerce potrivita!

Fie ca ai nevoie de o platforma de comert electronic pentru activitati de tip business-to-business sau business-to-consumers, solutiile Senior Software te ajuta sa iti simplifici procesele din companie si iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a obtine performantele dorite in vanzari. Alege portalul de vanzari care ti se potriveste:

Portal B2B

Creste vizibilitatea afacerii si imbunatateste relatia cu partenerii de afaceri cu platforma de comert electronic business-to-business SeniorB2B. Platforma de vanzari B2B de la Senior Software asigura o promovare eficienta a portofoliului de produse, acces securizat pentru fiecare utilizator si, nu in ultimul rand, simplifica procesele de comanda pentru clienti si te ajuta sa gestionezi rapid si eficient comenzile de la clienti.

Magazin online B2C

Cumparatorii se indrepta in numar tot mai mare catre comertul electronic, fapt pentru care iti punem la dispozitie magazine online moderne, cu toate instrumentele necesare pentru a atrage cat mai multi clienti si a obtine performantele dorite in vanzari. Cu SeniorB2C iti promovezi afacerea simplu si rapid si atragi clienti de pretutindeni. Produsele tale obtin vizibilitate maxima pe piata si procesezi mai multe comenzi intr-un timp foarte scurt.

close-link
close-link
close-link
close-link