Barum Automotive isi va planifica intreaga productie
cu solutia APS de la Senior Software

Producatorul Barum Automotive a ales sistemul APS (Advanced Planning & Scheduling) de la Senior Software, un soft modern pentru planificarea avansata a productiei. Compania din Timisoara a decis sa foloseasca aceasta solutie pentru a-si optimiza planificarea pe termen mediu si lung a volumului mare de comenzi.

Barum Automotive, companie care face parte din grupul BARTH din Germania, a achizitionat solutia APS de la Senior Software pentru a eficientiza planificarea activitatilor si a resurselor din productie.

Cu o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro, Barum Automotive este un producator de piese si componente realizate prin aschiere, folosite in industria de automobile, in constructii si nu numai. Echipa manageriala a decis sa investeasca intr-un sistem modern de tip APS deoarece, fara automatizare, planificarea productiei se putea realiza doar pentru ziua curenta.

In lipsa unui sistem software, in momentul in care realizam planificarea productiei, aceasta se putea face doar pentru ziua respectiva. Prin urmare, am decis sa implementam sistemul APS de la Senior Software deoarece ne dorim sa putem planifica usor, pe termen scurt si mediu, un volum mare de comenzi pe mai multe utilaje. Prezentarea capabilitatilor sistemului si a beneficiilor pe care le poate aduce aceasta solutie ne-au convins sa incepem parteneriatul cu Senior Software

Sorin Frentoni
Manager Productie

Cu ajutorul sistemului APS de la Senior Software, producatorul din Timisoara isi propune sa obtina imbunatatiri importante pentru fabrica, precum:

Planificarea usoara a productiei, in functie de disponibilitatea resurselor si pregatirea personalului

Generarea rapida de noi planuri de productie in cazul in care intervin diferite modificari (ex.: comenzi noi care necesita prioritate, utilaje ce au nevoie de reparatii urgente, lipsa personal etc.)

Utilizarea resurselor intr-un mod mai eficient si fluidizarea activitatilor din productie

Cresterea productivitatii angajatilor si a calitatii in productie

Optimizarea timpilor de lucru si organizare

Imbunatatirea acuratetii datelor

Planificarea eficienta a proceselor de mentenanta

Imbunatatirea relatiilor cu clientii si cu partenerii

avantaje soft planificarea si programarea productiei, optimizare proces productie

In continuare, avem planificate o serie de transferuri tehnologice si sunt in derulare mai multe proiecte noi. Pana in prezent, colaborarea cu echipa Senior Software a decurs foarte bine si asteptam de la APS sa faca ceea ce stie mai bine

- a completat Sorin Frentoni.

Sistemul APS – folosit cu brio in diferite ramuri ale productiei
din Romania si din afara tarii

TeraSteel, TeraPlast, Ecolor, Flexibil, Kober si Voestalpine sunt alte companii care au ales sistemul APS de la Senior Software. Cu ajutorul softului APS, acestea stiu exact ce sa produca, cand sa produca, cu ce oameni si pe ce masini si utilaje.

Printre principalele beneficii observate de companiile care utilizeaza deja solutia de planificare a productiei se numara:

Majorarea cu peste 10% a capacitatii de productie

Aplicarea de modificari, in timp real, in planul de productie

Planificarea de la distanta a resurselor si operatiunilor din fabrici

Replanificarea a circa 500 de comenzi in maxim 15 secunde

Testarea rapida de diferite tipuri / scenarii de productie

Asigurarea comunicarii si a unui flux continuu de date prin integrarea cu celelalte aplicatii

Planificarea aprovizionarii si adaugarea sau ajustarea comenzilor din cateva clickuri

Eliminarea timpilor morti si a pierderilor financiare

Flexibilitate in activitate si trasabilitate in relatia cu clientii

Control asupra afacerii si imbunatatirea pozitiei pe piata

sistem APS – optimizare capacitate productie, programarea productiei

Despre Barum Automotive

Parte a grupului BARTH din Germania, Barum Automotive este o fabrica din Timisoara care produce piese si componente realizate prin tehnica aschierii. Din 2004, compania s-a desprins din cadrul Barum Technik si functioneaza in mod independent. Piesele prelucrate de Barum Automotive sunt utilizate in industria de automobile, la nave si turbine eoliene, la utilaje de prelucrare manuala si in constructii. Compania are o echipa de peste 280 de angajati si inregistreaza o cifra de afaceri ce depaseste 7 milioane de euro.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link