Cel mai nou magazin online pentru bebelusi expediaza 80% din comenzi in aceeasi zi, cu ajutorul unei solutii software WMS

Cel mai nou magazin online din Romania, dedicat parintilor de copii sub trei ani, foloseste un sistem software care ii permite sa proceseze comenzile chiar si in 15 minute. Este vorba despre solutia WMS de la Senior Software pentru optimizarea spatiului de depozitare si automatizarea fluxurilor de lucru dintr-un depozit.

logo miababy wmsLansat la mijlocul anului 2017, Miababy este primul magazin online din Romania dedicat parintilor de copii cu varsta sub trei ani. Din dorinta de a reduce cat mai mult costul operational si a oferi servicii de calitate, compania a decis sa automatizeze fluxurile de lucru din depozit, mai ales in contextul in care platforma E-commerce opereaza cu produse 100% in stoc.

Astfel, Miababy a ales sa implementeze solutia WMS (Warehouse Management System) de la Senior Software.

“Implementarea sistemului WMS s-a dovedit a fi imperativa deoarece ne-am dorit sa ne concentram pe actiuni care ne ajuta sa crestem si, odata cu noi, sa creasca si gradul de multumire al clientilor nostri. De asemenea, procesarea unui volum mare de comenzi cu un numar limitat de resurse a fost unul dintre principalele motive pentru care am ales sa utilizam solutia de la Senior Software, a declarat Catalin Vladescu, CTO Miababy.ro.

Implementare solutiei WMS pentru E-commerce de la Senior Software i-a adus magazinului online numeroase beneficii. Prin folosirea acestui sistem, compania a obtinut trasabilitate completa asupra marfurilor din spatiul de depozitare. In plus, Miababy a reusit sa scada costurile de depozitare, iar acuratetea informatiilor si timpul de livrare au fost imbunatatite.

Reusim sa reducem costurile de procesare a comenzilor si sa ne miscam foarte repede. In prezent, cu ajutorul solutiei WMS de la Senior Software, expediem 80% din comenzi in aceeasi zi in care intra. Cred ca cel mai mare beneficiu este cel de a scoate rapid din depozit cat mai multe comenzi. Intervalul de timp, din momentul in care se plaseaza o comanda si pana cand produsul este pregatit de livrare, este foarte scurt. Sunt cazuri in care procesam comanda chiar si in 15 minute, a adaugat Catalin Vladescu.

implementare wms miababyPrin intermediul functionalitatilor multiple, echipa Miababy stie oricand ce stocuri sunt in depozit si unde se regaseste fiecare articol, dar si ce comenzi de achizitie sunt in asteptare si ce produse trebuie receptionate.

Mai mult, automatizarea a permis simplificarea intregului proces de lucru, de la plasarea comenzii si pana la livrare, prin eliminarea activitatilor repetitive si cresterea productivitatii angajatilor.

Din momentul in care clientul nostru da click pentru a achizitiona un produs, singura interactiune cu o comanda are loc in depozit, cand trebuie pickuita marfa si pregatita pentru livrare. Totodata, solutia ne ajuta sa informam clientii despre statusul comenzilor datorita integrarii serviciilor de curierat in WMS”, a completat reprezentantul companiei Miababy.

Nu in ultimul rand, cu ajutorul unor echipamente furnizate tot de Senior Software (ex.: scaner cod de bare, imprimanta etichete autoadezive), comenzile sunt pregatite pentru livrare rapida si fara erori umane.

Alte companii din Romania care folosesc cu succes solutia WMS de la Senior Software sunt: Delaco, Alexandrion, Sanovita, Croco, Dinamic 92, Stera Chemicals, Life Logistics, Herlitz si nu numai.

close-link
close-link
close-link
close-link