Cum s-au schimbat fabricile din Romania cu softurile de productie de la Senior Software

Planificare productie | Management activitati productie | Digitalizare productie

Mentinerea ritmului si a calitatii productiei reprezinta principala preocupare a oricarui producator. De asemenea, posibilitatea de a folosi toate resursele din fabrica la capacitate maxima, in conformitate cu termenele de livrare ale produselor finite, este unul dintre obiectivele majore cu privire la cresterea eficientei operationale si eliminarea pierderilor de materii prime si materiale.

Sistemele software APS (soft pentru planificarea productiei) si MES (soft pentru managementul activitatilor de productie) imbunatatesc performanta companiilor producatoare, elimina metodele ineficiente de lucru si integreaza toate dispozitivele si instrumentele din fabrica, imbunatatind astfel productivitatea si profitabilitatea. Totodata, prin utilizarea solutiilor APS si MES producatorii se echipeaza cu instrumente informatice puternice care digitalizeaza informatia si o fac disponibila in timp real.

Alege softurile de productie pentru planificarea productiei si pentru managementul activitatilor de productie

Sistemele pentru productie de la Senior Software transforma fabricile din Romania

Softurile de productie APS si MES de la Senior Software sunt unice pe piata din Romania si ofera beneficii cuantificabile intr-un timp redus. Aceste rezultate sunt cel mai usor de observat la companiile producatoare care folosesc deja sistemele si au explicat cum s-au schimbat activitatile si procesele de lucru din fabricile lor.

Flexibil a crescut profitabilitatea afacerii, iar operatiunile din fabrica sunt planificate in detaliu, din cateva clickuri, cu sistemele APS si MES

Flexibil este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de sisteme anti-vibratie, care a optimizat fluxurile de lucru din fabrica si a eficientizat productia cu ajutorul sistemelor software pentru productie APS si MES de la Senior Software.

Daniel Borota, Directorul General al companiei Flexibil, spune ca prin implementarea solutiilor MES si APS compania a obtinut o gestionare mult mai buna a materiilor prime, a capacitatilor de productie, avand ca rezultat cresterea productivitatii si a profitabilitatii.

Astfel, Flexibil a devenit mai eficient in gestionarea tuturor operatiunilor de productie, fluxul de date a fost fluidizat, iar fabrica functioneaza in prezent la cel mai inalt nivel de eficienta.

Ce beneficii a obtinut Flexibil cu sistemele APS pentru planificarea productiei si MES pentru managementul activitatilor de productie

Planificarea detaliata a productiei

Acces in timp real la informatii actualizate

Gestionarea volumului de comenzi, a materiei prime si a capacitatii de productie

Vizibilitate si control asupra tuturor operatiunilor din fabrica

Scurtarea timpilor de livrare si eficienta operationala

Optimizarea costurilor de productie / cantitatilor / timpilor de lucru

TeraSteel a crescut productia cu 10%, iar orice modificare din planul de productie se realizeaza in timp real, fara intarzierea comenzilor, datorita sistemului APS

TeraSteel este lider european intre producatorii de panouri termoizolante si structuri zincate. Producatorul a optimizat productia din cele 3 fabrici aflate in Romania si Serbia, a imbunatatit relatiile cu clientii si a crescut productia cu peste 10%, folosind solutia APS.

Dupa implementarea softului dedicat planificarii productiei, TeraSteel – subsidiara Grupului TeraPlast – a ajuns la o capacitate de productie anuala de panouri sandwich de peste 3,7 milioane m², iar productia de panouri zincate s-a ridica la peste 7.000 de tone.

Cosmin Patroiu, General Manager TeraSteel, a declarat ca in urma implementarii solutiei APS de la Senior Software a optimizat intreaga activitate de productie si a obtinut control complet in fabrica:

Daca se intampla ceva cu furnizarea materiei prime sau daca un santier, un client este in intarziere, noi putem sa replanificam totul, astfel incat sa fim perfect optimizati in orice moment. Faptul ca putem schimba planificarea productiei de 3, 7, 10 ori pe zi fara sa pierdem bani este lucrul cel mai important si asta ne da control, adica noi suntem stapani pe situatia de la noi din curte.

TeraSteel a obtinut numeroase beneficii in urma utilizarii sistemului APS (soft de planificare si programare avansata a productiei), printre care:

Cresterea capacitatii de productie (7000 mp/zi in Romania si 8000 mp/zi in Serbia)

Posibilitatea de reprogramare a 400-500 de comenzi in doar 10-15 secunde

Flexibilitate in planificarea operatiunilor de zi cu zi si trasabilitate in relatia cu clientii

Planificare de la distanta a productiei din Serbia

Modificari in timp real si control deplin asupra afacerii

Eliminarea timpilor morti si a pierderilor financiare

Barum Automotive a optimizat planificarea productiei pe termen mediu si lung, cu softul APS

Barum Automotive, companie care face parte din grupul BARTH din Germania, a eficientizat planificarea activitatilor si a resurselor din productie, utilizand sistemul APS (Advanced Planning & Scheduling).

Barum Automotive este un producator de piese si componente realizate prin aschiere, folosite in industria de automobile, in constructii si nu numai. Producatorul a decis sa investeasca intr-un sistem modern de tip APS deoarece, fara automatizare, planificarea productiei se putea realiza doar pentru ziua curenta. Astfel, in urma implementarii softului de planificare si programare avansata a productiei, compania poate sa planifice usor, pe termen scurt si mediu, un volum mare de comenzi, pe mai multe utilaje.

Ce beneficii a obtinut Barum Automotive dupa utilizarea sistemului APS de la Senior Software

Planificarea productiei in functie de disponibilitatea resurselor si pregatirea personalului

Actualizarea rapida a planurilor de productie

Gestionarea eficienta a resurselor si fluidizarea activitatilor

Cresterea productivitatii angajatilor si a calitatii in productie

Organizarea si optimizarea programului de lucru

Imbunatatirea acuratetii datelor

Planificarea optima a proceselor de mentenanta

Imbunatatirea relatiilor cu clientii si cu partenerii

Afla mai multe despre solutiile pentru producatori si cum te pot ajuta acestea sa cresti productivitatea!

Industry 4.0 | Automatizare fabrica | Digitalizare | Interconectare

Citeste si:

Sisteme software pentru productie

Despre APS | Ce este APS?

APS (Advanced Planning & Scheduling) este un soft de planificare a productiei care iti arata ce sa produci, cand sa produci, pe ce echipamente si cu ce resurse. Sistemul APS foloseste algoritmi de calcul avansat, care echilibreaza capacitatea de productie cu cererea si genereaza previziuni de productie fezabile.

Solutia APS planifica intreaga activitate de productie, de la operatiuni si resurse existente pana la necesarul de materii prime sau activitatile de mentenanta.

Vrei sa afli mai multe detalii despre softul de planificare a productiei?

Despre MES | Ce este MES?

MES (Manufacturing Execution System) este un soft pentru managementul activitatilor de productie, care ofera control asupra tuturor operatiunilor din fabrica, din momentul lansarii comenzii de client pana la obtinerea produsului finit.

Softul MES faciliteaza interconectarea utilajelor, a oamenilor si a proceselor, monitorizand in timp real modul in care sunt folosite resursele si procesele din fabrica.

Vrei sa afli mai multe detalii despre softul de management al productiei?

close-link
close-link
close-link
close-link