PLM, ERP si MES – pilonii fabricii digitale

Sistemele software interconectate iti transforma unitatea de productie intr-o fabrica inteligenta. Poti realiza automatizarea productiei si digitalizarea fabricii, incepand de la stabilirea conceptului si pana la lansarea produsului pe piata.

DIGITALIZAREA
Garantia unui viitor in industria producatoare

Transforma tehnologiile digitale in pilonii unei productii inteligente, prin trecerea la Industrializarea 4.0! Acceptarea si aplicarea conceptului de CPS (Cyber-Physical-System) in cadrul proceselor tehnologice si decizionale din companie, iti vor permite sa optimizezi intreaga productie, pornind de la concepere si planificare si pana la executie si lansare pe piata.

Manufacturierii recunosc importanta tranformarii productiei prin trecerea la Industry 4.0 si au in plan sa investeasca in digitalizarea fabricii, deoarece o considera principala modalitate de crestere a eficientei unei companii.

Astfel, 79% vizeaza investiile in productie, 50% in control si 45% in planificare. Prin urmare, directia in care compania alege sa investeasca va determina si pozitia pe piata. Tu in ce investesti?

Pentru a raspunde eficient cerintelor legate de COST, CALITATE si TIMP ai nevoie de o fabrica digitala, in care pana si cele mai complexe operatiuni sunt gestionate rapid si simplu.

Solutiile PLM, ERP si MES sunt softuri flexibile si interconectate care sustin procesul de Industrializare 4.0 si te ajuta sa transformi centrele de productie in Smart Factory, astfel incat sa poti realiza produsului corect, la timpul potrivit si la un cost adecvat.

Solutiile se integreaza nativ una cu cealalta, transmit in timp real informatii corecte si conecteaza toate resursele din zonele de productie. In plus, pe langa utilizarea de tehnici de automatizare, conectand solutiile potrivite, activitatile pot fi simplificate si din punct de vedere al implicatiilor creative presupuse de procesul de fabricare.

Softurile care fac fabrica buna impreuna

De ce e nevoie de trei solutii? Modernizarea procesului de productie incepe de la etapa de design, parcurge pe rand toate celelalte faze pana la introducerea produsului pe piata si continua cu reutilizarea datelor si dezvoltarea de produs.

Astfel, se formeaza un circuit inchis care, datorita fluxului continuu de informatii actualizate, se adapteaza constant la cerintele pietei.

In acest context, ERP si MES reprezinta un „must-have” pentru automatizarea proceselor relevante de intretinere, iar PLM – solutia de gestiune a ciclului de viata al produsului care completeaza ansamblul de sisteme software pentru productie prin inovatie.

Legatura dintre cele trei sisteme iti va permite sa raspunzi provocarilor actuale prin realizarea de produse de calitate si customizari in masa, toate livrate intr-un timp mai scurt si la costuri reduse.

new plm

Operatiuni simplificate de la A la Z

PLM ERP MES Schema

Actiunea sistemelor in etapele productiei

1. PLM reutilizeaza date, coreland istoricul informational cu noi idei. Solutia gestioneaza tot ceea ce tine de dezvoltare de produs, concept, design, proiectare, simularea si asamblarea virtuala, asigurand solutiei ERP structura produselor.

2. ERP utilizeaza datele de produs, determinate in cadrul sistemului PLM, in procesul de planificare a resurselor si a monetarului, tinand cont de o gama intreaga de factori care ar putea influenta programarile din centrele de productie.
Citeste si: Cloud ERP Software – Ce este ERP in cloud si cum functioneaza?

3. Retetele de productie, odata realizate in sistemul software ERP, sunt transmise catre MES, sistem care se ocupa mai departe de executia si monitorizarea operatiunilor din fabrica. De asemenea, se poate realiza si o interfatare cu masinile de productie, pentru automatizarea procesului pana la nivel de utilaj.

Rezultatele obtinute

Trasabilitate / vizibilitate crescuta si comunicare neintrerupta intre procese

O singura baza de date cu toate informatiile colectate, impartasite si utilizate rapid si sigur

Reducerea considerabila a erorilor si a activitatilor manuale repetitive si un control crescut asupra productiei

Imbunatatirea colaborarii dintre departamente si a relatiilor cu furnizorii

Alocarea facila de noi comenzi sau a eventualelor modificari in productie fara a afecta activitatea

Economii majore de timp in prelucrarea datelor, cererilor de clienti si a comenzilor de productie

Identificarea oportunitatilor si imbunatatirea performantelor din fabrica

Decizii mai bune de business prin monitorizarea si analiza de KPI in timp real

Cresterea productivitatii, reducerea costurilor si a duratei de lansare a produselor pe piata

Vezi cum iti poti gestiona intreaga activitate de productie cu ajutorul solutiilor software!

Ai nevoie de mai multe informatii?

Descarca prezentarea Solutiilor pentru PRODUCTIE!
close-link

Ai nevoie de mai multe informatii?

Descarca prezentarea Solutiilor pentru PRODUCTIE!
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link