Cum sa alegi o solutie integrata de tip WMS?

In economia extrem de competitiva de astazi, capacitatea de a raspunde productiv si rapid la cerintele in continua schimbare ale clientilor reprezinta un avantaj concurential important. In acelasi timp, managementul eficient al operatiunilor de depozitare si distributie este esential pentru succesul continuu al business-ului.

De aceea, decizia de a alege un modul ERP sau un sistem independent pentru managementul depozitului nu este simpla, iar importanta strategica a procesului de selectie nu poate fi minimizata. Analiza initiala pentru a determina solutia WMS potrivita trebuie sa ia in calcul depasirile de buget, eventuale nemultumiri ale clientilor, costurile de integrare, dar si riscul pierderii avantajului competitiv.

Cu atat de multe criterii de considerat pentru a lua decizia corecta pentru afacerea ta, este important sa fii informat despre ceea ce inseamna cu adevarat alegerea si implementarea unui WMS potrivit.

Cum sa alegi o solutie integrata de tip WMS

In continuare vom examina diversele criterii necesare pentru a determina cea mai potrivita solutie pentru afacerea ta. Astfel, o analiza temeinica a unui sistem ar trebui sa cuprinda urmatoarele aspecte:

Inainte de a lua o decizie in privinta unui software de gestiune a depozitului, este imperativ sa se ia in calcul strategia de afaceri, cultura organizationala, cerintele operationale si scopul in care sistemul WMS este destinat sa functioneze. Acest lucru ar putea parea evident, dar atunci cand vine vorba de automatizari operationale, strategia de afaceri este adesea tratata superficial.

Totodata, succesul unei astfel de solutii trebuie sa fie masurat prin capacitatea acesteia de a aduce valoare adaugata afacerii. Datorita aplicabilitatii sporite a unui sistem WMS, acesta influenteaza mai multe departamente din cadrul unei companii, iar decizia achizitiei trebuie sa le implice direct.

Diferite departamente din cadrul companiei se vor concentra pe elemente distincte din subiectele listate mai sus. De exemplu, un director IT sau un specialist in operatiuni vor fi preocupati, in primul rand, de implementare si suport. Cu toate acestea, maximizarea rezultatelor este componenta cea mai importanta, aceasta fiind cea care satisface strategia de afaceri, iar toate celelalte elemente trebuie analizate tinand cont de aceasta perspectiva.

In cazul in care clientii nu obtin ceea ce-si doresc, atunci cand doresc, cum isi doresc, pentru un pret pe care sunt dispusi sa-l plateasca, acesta este lucrul pe care si-l vor aminti mai intai despre afacerea ta. De aceea, maximizarea rezultatelor afacerii este principalul obiectiv pe care trebuie sa-l urmaresti atunci cand alegi si implementezi un sistem de management al depozitelor. Iar acest obiectiv nu se poate atinge daca solutia aleasa nu are functionalitatile si capabilitatile necesare business-ului tau actual si viitor.

Vezi cum se potriveste solutia WMS modelului tau de business!

Alege sistemul care te ajuta sa anticipezi si sa rezolvi problemele din depozit!
Meniu
close-link
close-link
close-link
close-link