6 provocari din comertul online solutionate cu WMS pentru Ecommerce. Cum iti optimizezi depozitul pentru magazinul online?

Managementul depozitului este una dintre cele mai critice si complexe parti ale gestionarii afacerilor de Ecommerce. Acesta include urmarirea si monitorizarea comenzilor, expedierea, receptia si preluarea marfurilor, precum si alte activitati conexe. Pe masura ce comertul online creste si devine mai complex, gestionarea unui depozit poate genera multiple provocari. Insa, acestea pot fi depasite cu ajutorul unui WMS pentru Ecommerce, si atunci apar multiple beneficii atat pentru companie, cat si pentru clientii sai.

In cele ce urmeaza vom discuta despre ce este un WMS Ecommerce, dar si despre 6 dintre cele mai intalnite provocari operationale din comertul online si cum pot fi rezolvate cu o singura solutie.

WMS Ecommerce - optimizezi lantul de aprovizionare pentru comert online

De ce WMS pentru Ecommerce?

Warehouse Management System (WMS) pentru Ecommerce, permite gestionarea eficienta a marfurilor, de la receptia acestora si pana la pregatirea comenzilor si livrarea lor catre clienti. Sistemul pentru managementul depozitelor din Ecommerce automatizeaza activitatile si optimizeaza spatiul de stocare, oferind functionalitati multiple care au rolul sa imbunatateasca performanta zilnica a angajatilor.

WMS Ecommerce eficientizeaza modul de lucru din spatiul de stocare, asigurand trasabilitate completa si contribuind la cresterea afacerii. Prin urmare, daca activitatile si spatiile din depozit sunt gestionate corect, atunci si comenzile pot fi onorate la timp, iar clientii vor reveni pentru comenzi viitoare.

Provocarile cele mai intalnite in Ecommerce, dar si aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti doresti sa optimizezi lantul de aprovizionare pentru comertul online sunt urmatoarele:

Control si viziblitate asupra stocului

In lipsa unei solutii integrate pentru eficientizarea activitatilor din depozitul de Ecommerce, atunci cand se va plasa o comanda online, situatia stocurilor nu va putea fi actualizata in timp real. Pentru ca magazinul online nu se va sincroniza cu situatia reala a stocurilor din depozit, clientii vor ezita sa mai plasese comenzi, nestiind daca produsele pe care le adauga in cos sunt disponibile.

In plus, atunci cand magazinul online nu este sincronizat cu o solutie pentru depozit, confirmarea comenzilor plasate online va presupune discutii telefonice sau raspunsuri pe e-mail – activitati care vor intarzia procesul de vanzare.

Cu ajutorul functionalitatilor solutiei WMS, de inventariere automata si de monitorizare a intrarilor si iesirilor de marfa, care se sincronizeaza cu platforma Ecommerce, vei putea obtine control complet si vizibilitate asupra stocurilor. Totodata, prin intermediul sistemului de notificari care te informeaza atunci cand stocul unui anumit produs este pe punctul de a se epuiza, vei avea posibilitatea sa te asiguri ca depozitul este in permanenta aprovizionat si, astfel, vei putea onora comenzile la timp.

Automatizare procese si fluxuri de lucru

Atunci cand nu ai un WMS pentru gestionarea depozitului de E-commerce, poti intampina dificultati in pozitionarea si localizarea produselor in zonele de stocare. Lipsa unor procese si fluxuri de lucru automatizate te va impiedica sa utilizezi eficient spatiul din depozit si sa identifici rapid produsele. Totodata, asezarea necorespunzatoare a marfurilor va determina erori in procesarea comenzilor.

Prin intermediul unui WMS Ecommerce vei putea utiliza eficient spatiul de stocare, vei elimina aglomeratia din depozit si vei avea posibilitatea sa iti desfasori eficient activitatea si in perioadele de varf / sezoniere. Solutia pentru managementul depozitului iti va permite sa aloci produsele receptionate in spatiile de depozitare in functie de viteza de rotatie a fiecarui tip de produs sau in functie de regulile clasice de gestiune (FIFO / FEFO / CMP).

In plus, prin intermediul functionalitatii avansate de picking, vei putea sa folosesti scenarii diferite pentru colectarea produselor pentru fiecare comanda in parte sau pe grupuri de comenzi, reducand astfel numarul de vizite in depozit.

Viteza de livrare

Daca depozitul de comert online nu este automatizat, manipularea manuala a marfurilor sau folosirea de sisteme invechite pot face ca operatiunile sa se desfasoare cu dificultate. In lipsa unui sistem pentru gestionarea depozitelor, identificarea articolelor este ingreunata si erorile in procesarea comenzilor nu intarzie sa apara, daca informatiile nu sunt transmise la timp sau se pierd pe traseu. De asemenea, procesarea comenzilor va dura mai mult si pot aparea erori si intarzieri in procesul de livrare.

Sistemele software pentru gestionarea depozitelor de E-commerce te ajuta sa ramai competitiv pe piata. Automatizarea fluxurilor de lucru va permite scurtarea timpului de procesare a comenzilor si eliminarea erorilor de introducere si preluare a datelor. Prin folosirea de echipamente de scanare produse si prin generarea de rute optime in spatiul de depozitare, pickerul va putea identifica mai usor si mai rapid articolele comandate.

Mai mult, vei avea posibilitatea sa sincronizezi instrumentele de management in depozit cu serviciile de curierat si, astfel, produsele comandate vor ajunge intr-un timp mult mai scurt la destinatari, iar clientii vor reveni pentru comenzi in magazinul tau online.

WMS - Warehouse Management System - sistem software WMS de management al depozitului

Vizibilitate end-to-end

In situatia in care nu ai o imagine de ansamblu asupra depozitului, nu vei putea sa optimizezi rutele de deplasare si sa utilizezi eficient resursele. In acelasi timp, in lipsa unei solutii WMS pentru E-commerce, nu vei avea vizibilitate completa asupra stocului de produse in toate locatiile si etapele de tranzit. Din aceasta cauza pot aparea probleme legate de trasabilitatea stocurilor, marfa expirata in depozit si gestionarea retururilor de la clienti.

WMS te ajuta sa urmaresti produsul de la receptie si pana la livrare. Cu ajutorul solutiei pentru depozite, stii exact ce ai de facut, cu ce oameni si in cat timp, pentru ca iti ofera vizibilitate completa asupra operatiunilor din depozit. Sistemul iti permite sa identifici in timp real produsul comandat, indiferent de stadiul de operare al articolului in cauza: receptie, zona de rezerva etc. Totodata, prin intermediul functionalitatii de mapare a depozitului vei putea sa generezi rute optime de deplasare si, implicit, vei reduce costurile.

Instrumente software flexibile si performante

Utilizatorii magazinelor online se asteapta la acelasi nivel de servicii pe care il ofera retailerii traditionali. Asteptarile clientilor se schimba de la o zi la alta, iar daca sistemul utilizat nu iti permite sa implementezi aceste schimbari in timp util, nu vei putea raspunde nivelului de service solicitat de noul val de clienti.

Mai mult, atunci cand nu dispui de un WMS Ecommerce, datele nu vor fi sincronizate, iar acuratetea informatiilor va fi compromisa. Prin urmare, furnizarea de date eronate si cu o durata mare de asteptare va determina clientii sa se orienteze catre alte magazine online, mai bine pregatite.

Utilizand un Warehouse Management System (WMS) pentru depozitele de Ecommerce, te poti asigura ca ai oamenii potriviti in locul potrivit, la timpul potrivit, iar angajatii tai vor beneficia de instrumente software care sa le ofere acces imediat la informatii legate de produse si stocul acestora.

Datorita flexibilitatii solutiei software WMS, care se adapteaza la schimbari si se integreaza usor cu alte platforme, vei putea comunica unitar cu clientii tai din orice punct al lantului logistic. In acest fel, consumatorii vor fi informati corect, la orice ora din zi, indiferent de dispozitivul de pe care isi fac cumparaturile, iar oamenii din depozit vor localiza cu usurinta produsul comandat.

Afla mai multe detalii despre solutia WMS pentru Ecommerce

Solutia WMS pentru Ecommerce de la Senior Software permite gestionarea eficienta a marfurilor, de la receptia acestora si pana la pregatirea comenzilor si livrarea lor catre client. Afla cum se potriveste solutia WMS modelului tau de business!

Productivitate scazuta la costuri mari

Monitorizarea activitatii personalului si eliminarea activitatilor repetitive este o provocare des intalnita in depozitele de Ecommerce. Astfel ca, lipsa unui WMS in activitatile de comert online, atrage dupa sine o gestionare ineficienta a resurselor umane, determinand totodata o crestere a costurilor si o productivitate scazuta. Surplusul sau lipsa de personal iti poate afecta de multe ori activitatile din depozit, iar instruirea noilor angajati este costisitoare si dureaza prea mult.

WMS te ajuta sa elimini activitatile repetitive si timpii morti din depozit. Folosind un sistem performant pentru managementul depozitului de comert online, vei eficientiza timpul de lucru al operatorilor din depozit si vei reduce gradul de uzura a utilajelor prin monitorizarea productivitatii fortei de munca si alocarea inteligenta de sarcini.

Cu un WMS vei putea creste randamentul operational, pentru ca sistemul iti permite o alocare dinamica a task-urilor catre angajati, in functie de prioritatea comenzilor si volumul de munca. In plus, instruirea noilor angajati va fi realizata mult mai usor si mai rapid prin intermediul inovatiilor din tehnologie. Un exemplu in acest sens sunt functiile Pick by light / Pick by voice care ii semnalizeaza angajatului prin comenzi vizuale sau vocale unde se afla produsul.

WMS pentru Ecommerce de la Senior Software

WMS (Warehouse Management System) de la Senior Software este creat pe o platforma recunoscuta la nivel international si incorporeaza cele mai bune practici din domeniul sistemelor de gestionare a spatiilor de depozitare. Printre functionalitatile cheie ale solutiei software pentru managementul depozitelor de Ecommerce, care acopera cu succes nevoile companiilor de toate dimensiunile, se numara:

Scanare marfa la receptie

Descarcare FIFO / FEFO

Sisteme de picking handsfree, pe baza de lumina, voce, unde radio

Trasabilitate loturi

Tiparire si scanare coduri de bare

Etichetare si impachetare comenzi

Inventariere automata

Cross Docking

Notificari si alerte

Raportare si urmarire KPI

solutie software WMS Ecommerce de la Senior Software

Elimina provocarile din depozit cu WMS pentru Ecommerce! Afla mai multe detalii de la unul din expertii nostri in logistica.

Ce spun clientii care utilizeaza cu succes WMS in depozitele de Ecommerce

close-link
close-link
close-link
close-link