SAF-T ANAF - generare declaratia 406.
Declaratii electronice ANAF

Senior Software simplifica procesul de raportare SAF-T, prin includerea Declaratiei 406 in sistemele ERP. Din ianuarie 2022, marii contribuabili trebuie sa depuna sau sa transmita la ANAF noua declaratie informativa D406. Modificarile sistemului fiscal ii privesc intr-o prima etapa pe acestia, ulterior fiind vizati si contribuabilii mici si mijlocii. Senior Software, prin noile dezvoltari din sistemele ERP, urmareste eliminarea provocarilor pe care le-ar putea intampina companiile si simplificarea generarii noii obligatii declarative.

Incepand cu ianuarie 2022, raportarea SAF-T la ANAF, denumita si Declaratia 406, va fi implementată si in Romania. Aceasta modificare majora a sistemului fiscal are implicatii atat la nivel contabil si fiscal, cat si pe plan organizational. Pentru generarea si transmiterea automata a declaratiei 406 la ANAF, solutiile ERP de la Senior Software vin in sprijinul companiilor care vor fi implicate in procesul de digitalizare a transferului de informatii contabile catre autoritatile fiscale, presupus de noul standard de audit SAF-T.

Cum generezi Declaratia D406 – SAF-T pentru ANAF

Pentru o adaptare usoara la transformarile din sistemul fiscal, pe parcursul implementarii Declaratiei D406 (SAF-T pentru ANAF), consultantii Senior Software vor fi alaturi de companiile care utilizeaza solutiile ERP: SeniorERP si SeniorXRP. Astfel, utilizatorii acestor sisteme vor fi sprijiniti in completarea si generarea corecta a fisierului SAF-T pentru transmiterea declaratiei 406 la ANAF, Senior Software asigurandu-se ca orice scenariu specific fiecarei organizatii in parte este acoperit de sistemele ERP.

Specialistii Senior Software au dezvoltat deja in SeniorERP si SeniorXRP o serie de functionalitati ce usureaza identificarea, analiza si completarea datelor in campurile obligatorii ale Declaratiei D406 – din cele 750 de campuri de informatii, 260 sunt obligatorii.

Totodata, in SeniorERP si SeniorXRP se poate genera fisierul PDF cerut de legislatie, poate fi inclusa semnatura electronica direct din ERP si nu in ultimul rand, se pot seta notificari pentru respectarea termenelor limita de depunere, conform prevederilor legislative in vigoare.

Pe langa gestionarea Declaratiei informative D406 (SAF-T pentru ANAF), sistemele ERP de la Senior Software acopera cu succes si alte obligatii declarative si de plata.

Cand se depune Declaratia 406 / SAF-T pentru ANAF si cine are aceasta obligatie

Contribuabilii au obligatia sa depuna Declaratia 406 / SAF-T pentru ANAF lunar sau trimestrial, urmand perioada fiscala aplicabila pentru taxa pe valoare adaugata, iar cei care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA vor depune trimestrial fisierul SAF-T. Potrivit Ghidului Contribuabilului, perioada de depunere pentru D406 difera in functie de categoria de contribuabili din care face parte compania careia ii revine obligatia de raportare SAF-T la ANAF:

declaratii electronice anaf - cand se depune Declaratia 406 SAF-T la ANAF

SAF-T Romania pentru contribuabilii mari

Obligatia de depunere a Declaratiei informative D406 la ANAF incepe de la 1 ianuarie (pentru cei incadrati in categoria mari contribuabili la data de 31 decembrie 2021)

SAF-T Romania pentru contribuabilii mijlocii

Obligatia de depunere a Declaratiei informative D406 la ANAF incepe de la 1 ianuarie 2023 (pentru cei incadrati la categoria contribuabili mijlocii la data de 31 decembrie 2021)

SAF-T Romania pentru contribuabilii mici

Obligatia de depunere a Declaratiei informative D406 la ANAF incepe de la data de 1 ianuarie 2025 (pentru cei incadrati la categoria contribuabili mici la data de 31 decembrie 2021)

Nedepunerea Declaratiei D406 SAF-T la ANAF la termenele prevazute de lege atrage contraventii cu valori intre 1000 si 5000 lei, iar completarea incorecta sau cu date incomplete presupune amenzi intre 500 si 1500 lei.

SeniorERP

Sistem software ERP 100% romanesc, dezvoltat si implementat de Senior Software

Soft ERP cu timp redus de implementare

ERP cu interfata moderna, usor de utilizat

Software ERP de incredere, utilizat de peste 450 de companii din Romania

Gama larga de functionalitati integrate

Ofera un mod de lucru unitar pentru toate departamentele companiei

Este extrem de flexibil si usor de adaptat nevoilor oricarei afaceri

Vezi detalii pe SeniorERP

SeniorXRP

Software ERP complet, performant, pentru managementul afacerilor complexe

ERP dezvoltat pe o platforma internationala, multi-premiata, unica pe piata din Romania

Soft de tip ERP ce incorporeaza tehnologie de ultima generatie (Interfata HTML-5, Open API)

Pe langa modulele specifice unui soft ERP, ofera functionalitati extinse de CRM, WMS, portal B2B, management documente

Incorporeaza platforma de dezvoltare si customizare pentru extinderea functionalitatilor sau adaptarea acestora

Software-ul SeniorXRP se integreaza cu orice aplicatie

Gestioneaza cu succes volume mari de date

Vezi detalii pe SeniorXRP

Meniu
close-link
close-link
close-link
close-link