Domeniul resurselor umane evolueaza in mod constant si se adapteaza la nevoile si asteptarile in schimbare ale angajatilor, angajatorilor si societatii. Pe masura ce afacerile continua sa evolueze, profesionistii din domeniul HR trebuie sa ramana in fata curbei, asigurandu-se ca adopta cele mai eficiente strategii si ca sunt echipati cu tehnologii de ultima generatie.

Pe baza tendintelor actuale si a previziunilor, vom aprofunda in articolul de fata cateva dintre tendintele cheie care se preconizeaza ca vor domina peisajul HR in 2024 si vor modela felul in care organizatiile isi vor gestiona forta de munca. Intelegand aceste tendinte emergente, profesionistii din domeniul resurselor umane isi pot adapta in mod pro-activ strategiile pentru a atrage, angaja si creste rata de retentie a angajatilor valorosi in lumea dinamica a muncii.

tendintele cheie care se preconizeaza ca vor domina peisajul HR - resurse umane - in 2024

Imbunatatirea experientei angajatilor, privind dezvoltarea si perfectionarea profesionala

O tendinta importanta care va lua amploare in 2024 este dezvoltarea si perfectionarea angajatilor. Echipele de resurse umane isi vor muta atentia de la metodele traditionale de recrutare la cultivarea si dezvoltarea talentelor existente. Investind in programe de dezvoltare a angajatilor, organizatiile isi pot imputernici forta de munca cu abilitatile si cunostintele necesare pentru a prospera intr-un peisaj de afaceri in continua schimbare.

In plus, conversatiile despre cariera si oportunitatile de crestere vor deveni mai frecvente si mai accesibile. Profesionistii in resurse umane vor juca un rol crucial in facilitarea discutiilor despre aspiratiile profesionale, oferind indrumare pentru dezvoltarea competentelor si identificand potentialele metode de crestere in cadrul companiei.

HR software joaca un rol important in imbunatatirea experientei, dezvoltarii personale si profesionale

Sistemul software HR contribuie la eficientizarea diferitelor procese, cum ar fi integrarea personalului, managementul performantei si feedbackul angajatilor. Prin automatizarea acestor sarcini, profesionistii in HR se pot concentra mai mult pe crearea unui mediu de lucru pozitiv si pe satisfacerea nevoilor angajatilor.

Un soft HR pentru departamentul de resurse umane poate ajuta la crearea si gestionarea planurilor de dezvoltare profesionala pentru angajati. Sistemul contribuie la identificarea lipsurilor de competente prin analiza datelor privind performanta angajatilor, autoevaluari sau feedbackul de la manageri. Aceste informatii pot fi folosite pentru a crea planuri de dezvoltare personalizate pentru fiecare angajat.

Mai mult, software-ul HR permite organizatiilor sa stabileasca obiective specifice, masurabile, accesibile, relevante si incadrate in timp (SMART) pentru angajati. Aceste obiective pot fi aliniate cu obiectivele companiei si cu aspiratiile de cariera ale angajatului. Sistemul le permite, totodata, angajatilor si managerilor sa urmareasca progresul catre obiectivele lor de dezvoltare. Ofera vizibilitate asupra cursurilor de formare finalizate, a certificarilor sau a altor etape.

Prin urmare, folosind softul pentru resurse umane, companiile pot eficientiza sarcinile administrative, pot spori implicarea angajatilor si pot promova o cultura a invatarii si cresterii continue.

Forta de munca agila si munca remote

Pe masura ce efectele perioadei de pandemie continua sa remodeleze mediul de lucru, a devenit din ce in ce mai clar ca lucrul la distanta nu este doar o solutie temporara, ci o parte integranta a viitorului muncii. Evenimentele din ultima perioada au fortat companiile sa adopte tehnologia intr-un ritm mai alert, iar multe organizatii au fost nevoite sa isi schimbe strategiile de HR pentru a se adapta muncii remote, precum si la un mod de lucru digital.

Crearea si gestionarea unei forte de munca agile necesita o schimbare a mentalitatii, culturii si practicilor atat pentru profesionistii in resurse umane, cat si pentru lideri de business. Organizatiile trebuie sa isi defineasca viziunea si obiectivele privind forta de munca, sa evalueze starea actuala a acesteia, sa implementeze politici si procese care sa permita cresterea eficientei in randul resursei umane. Totodata, companiile trebuie sa implementeze un sistem de monitorizare a rezultatelor pentru ca lucru la distanta sa fie un succes.

Maximizarea productivitatii si flexibilitatii, principalele beneficii ale combinarii tehnologiei HR cu munca de la distanta

In scenariul actual, in care munca de la distanta a devenit noua norma, este si mai important sa se adopte instrumente software de HR care pot ajuta la eficientizarea proceselor de lucru si la imbunatatirea satisfactiei la locul de munca.

Unul dintre avantajele majore ale combinarii tehnologiei HR cu munca remote este ca permite organizatiilor sa creeze o forta de munca mai agila. Cu setul potrivit de instrumente, angajatii pot lucra de oriunde si pot ramane, in acelasi timp, conectati cu membrii echipei din care fac parte. In plus, solutiile de HR, prin functionalitatile de urmarire automata a timpului de lucru si de monitorizare a performantei, pot ajuta managerii sa tina evidenta progresului echipei si sa ofere feedback in timp util.

Prin sistemul de self-service, solutia pentru HR permite angajatilor sa aiba un control mai mare asupra datelor si informatiilor personale si profesionale. Ca urmare, angajatii au posibilitatea sa acceseze direct documentele personale, precum si informatiile de interes, fara a mai fi necesara asistenta din partea departamentului de resurse umane. Totodata, isi pot genera documentele de la distanta, conectandu-se la sistem cu ajutorul credentialelor lor.

Atentie sporita acordata confidentialitatii si securitatii datelor

Odata cu utilizarea tot mai frecventa a tehnologiei de HR, confidentialitatea si securitatea datelor va deveni un aspect din ce in ce mai important pentru specialistii din domeniul resurselor umane. In anii urmatori, ne putem astepta sa vedem un accent mai mare in ceea ce privesc masurile de securitate cibernetica, protectia datelor si respectarea reglementarilor privind confidentialitatea datelor.

Softul HR poate ajuta organizatiile sa acorde mai multa atentie confidentialitatii si securitatii datelor

Deoarece specialistii in resurse umane opereaza zilnic cu date sensibile de tipul celor cu caracter personal pentru angajati si candidati, alaturi de salarii si alte beneficii, HR software ofera un set larg de politici, tehnologii si sisteme de control care contribuie la protejarea datelor si informatiilor de potentialele amenintari.

Software-ul pentru HR, permite organizatiilor sa defineasca controale de acces si permisiuni pentru diferiti utilizatori, fapt care asigura ca doar personalul autorizat poate accesa datele sensibile ale angajatilor. Datorita functiilor de criptare, datele sunt stocate in siguranta si pot fi accesate numai de persoane autorizate.

Mai mult, sistemul pentru HR ajuta organizatiile sa respecte reglementarile privind confidentialitatea datelor, cum ar fi Regulamentul General de Protectie a Datelor (GDPR), oferind instrumente pentru a gestiona consimtamantul, pastrarea datelor si solicitarile persoanelor vizate. Astfel, prin utilizarea unui software de resurse umane, organizatiile pot asigura confidentialitatea si integritatea datelor angajatilor.

solutia software Sincron HR Software Romania

Analiza resurselor umane bazata pe date

Disponibilitatea si accesibilitatea datelor vor permite profesionistilor din HR sa ia decizii mai informate si strategice cu privire la forta de munca. Analiza datelor va ajuta profesionistii din HR sa inteleaga starea actuala a fortei de munca, sa identifice tendintele si modelele din piata, sa previzioneze cu usurinta rezultatele viitoare si sa optimizeze procesele si politicile interne.

Specialistii in HR, ajutati de instrumentele si tehnicile de analiza a datelor, vor putea sa colecteze, vizualizeze, analizeze si sa comunice datele in mod eficient.

HR Analytics pentru decizii corecte, bazate pe date actualizate in timp real

Software-ul de resurse umane este un instrument puternic care poate ajuta la colectarea, organizarea si analizarea datelor legate de resursele umane, oferind informatii valoroase pentru companie. Prin instrumentul de HR Analytics, datele si informatiile stocate in aplicatia de resurse umane pot fi accesate si prelucrate in rapoarte si analize de HR flexibile, pentru a lua decizii de business rapide si informate.

Atunci cand datele de HR sunt stocate in cloud, acestea pot fi accesate oricand, de pe orice dispozitiv conectat la Internet, iar organizatiile au posibilitatea sa vizualizeze si analizeze datele rapid si eficient, in rapoarte si analize de HR valoroase.

Mai mult, un sistem performant de HR permite companiilor sa acceseze datele rapid si eficient, in rapoarte si analize HR prezentate sub forma de imagini si grafice atractive. Astfel, pot fi analizati punctual diversi indicatori de performanta sau monitorizate datele de HR la nivel mai extins, creand in aplicatie dashboarduri personalizate, dinamice, precum si rapoarte interactive care faciliteaza colaborarea in echipa.

Combinand informatiile bazate pe date obtinute din multiple surse complementare, se pot obtine directii de business valoroase, care pot ajuta departamentul de HR sa traseze o strategie de urmat pentru viitor, venind cu propuneri, previziuni sau recomandari. Calitatea deciziilor luate este imbunatatita semnificativ, acestea fiind bazate pe cifre concrete ce permit schimbarea modului in care este abordat managementul resurselor umane – de la reactiv la pro-activ.

Sincron HR Software: O singura aplicatie pentru toate activitatile HR din companie

Sincron HR Software pentru managementul resurselor umane, ajuta companiile sa gestioneze intregul ciclul de evolutie a angajatului, de la recrutare pana la pensionare. Sistemul software pentru HR simplifica activitatea specialistilor din domeniul resurselor umane si ajuta la automatizarea proceselor de recrutare, salarizare, pontaj si administrare personal, folosind tehnologii de ultima generatie din domeniul instrumentelor de HR.

Sincron HR Software este o platforma HR in cloud, care este compatibila cu dispozitivele mobile. Pe langa accesul imediat, garantat de o conexiune la internet, software-ul pentru managementul resurselor umane poate fi accesat de pe dispozitive mobile (telefoane smart, tablete), solutia pentru HR fiind in continuare utilizabila si pe laptop. Avand o interfata prietenoasa, sistemul poate fi utilizat online (in cloud) de catre toti angajatii, oriunde s-ar afla acestia.

beneficiile oferite de Sincron HR Software - aplicatia pentru Managementul Resurselor Umane

Printre beneficiile si avantajele oferite de Sincron HR Software se numara:

Eficientizeaza comunicarea interna si ofera transparenta in cadrul organizatiei

Imbunatateste experienta de utilizator si simplifica procesul de identificare a angajatilor

Standardizeaza informatiile cheie care sunt necesare in procesele de HR si centralizeaza functiile interne la nivel de companie

Ofera vedere de ansamblu asupra intregului proces de recrutare si imbunatateste deciziile manageriale

Eficientizeaza activitatile de gestiune a documentelor in raport cu angajatul

Elimina sarcinile repetitive si consumatoare de timp

Ofera vizibilitate completa asupra costurilor cu angajatii

Elimina riscul de penalizari din partea autoritatilor competente, datorita actualizarii aplicatiei cu modificarile legislative

Faciliteaza identificarea nevoilor de dezvoltare ale angajatilor si oferirea sprijinului necesar pentru imbunatatirea performantei

Este un instrument de analiza a informatiei prietenos, intuitiv, destinat utilizatorilor non-tehnici

Contribuie la prelucrarea facila a datelor de resurse umane si transformarea lor in rapoarte si analize date, fara a fi necesara interventia unui consultant

Vezi cum se potriveste aplicatia pentru Managementul Resurselor Umane afacerii tale!

Afla mai multe detalii de la un consultant!

close-link
close-link
close-link
close-link