Pontaj: Optimizeaza costurile si procedurile interne cu solutii dedicate

Fisa pontaj | Pontaj electronic | Aplicatie pontaj

Un software HR de management al resurselor umane stimuleaza cresterea afacerii, asigura conformitatea si imbunatateste eficienta.

Activitatea de pontaj este o etapa esentiala a procesului de lucru pentru companii din diferite domenii de activitate si de diferite dimensiuni, care poate fi adaptata in functie de cultura organizationala si obiectivele echipei.

Fisa de pontaj ofera informatii detaliate cu privire la orele lucrate de catre fiecare angajat, indiferent daca activitatea se desfasoara remote (de acasa), pe teren sau la birou.

Sistemul de pontaj electronic urmareste cu usurinta intreg programul de lucru al angajatilor (fix sau in ture), ofera o mai mare flexibilitate personalului (permite introducerea manuala a task-urilor) si calculeaza automat orele lucrate, avand astfel un punct de plecare pentru salarii.

Aplicatia de pontaj poate fi integrata cu solutia de calcul salarial, iar prin automatizarea celor doua procese, datele din sistemul de pontaj sunt transferate automat in softul de salarizare. Astfel, calculul salarial este efectuat in fiecare luna cu o mai mare precizie, iar posibilele erori sunt eliminate.

Pontaj ce este afla totul despre pontaj electronic beneficii functionalitati

Ce este pontajul? | Despre fisa de pontaj

Pontajul este cel mai simplu mod de a calcula costurile de munca si este utilizat din cele mai vechi timpuri. Procedura de pontaj contribuie eficient la obtinerea datelor importante de afaceri (colectarea datelor despre forta de munca, activitati realizate etc.) si ajuta la analiza si imbunatatirea performantei.

Fisa de pontaj le permite managerilor sa urmareasca gradul de incarcare a angajatilor si sa observe care sunt sarcinile consumatoare de timp. Totodata, angajatii pot urmari timpul alocat unui task, avand posibilitatea sa sporeasca eficienta procesului de lucru.

Aplicatia de pontaj electronic cuprinde urmatoarele functionalitati:

Gestionare program de lucru – planificare ture si evaluare proceduri de lucru;

Configurare reguli program – prin variatiuni de tipuri de ore lucrate (normale, suplimentare, ture de noapte, weekend etc.) si prin definirea zilelor de repaus / absente (concedii de odihna / medicale, repausuri periodice, sarbatori legale, concedii fara plata etc.);

Centralizare date – intr-un sistem unic de pontaj;

Evidenta ore lucrate – se calculeaza automat numarul de ore lucrate, turele (de zi, noapte sau weekend), orele remote sau zilele speciale (sedinte, cursuri de pregatire profesionala, deplasari in interes de serviciu si altele);

Fisa pontaj – este generata automat, in functie de turele de lucru definite direct in aplicatia de pontaj sau in contractele de munca;

Calcul salarii – tinand cont de multiple elemente precum: baza de calcul, numarul de ore lucrate intr-o luna, bonusurile angajatului, concediile efectuate in luna respectiva, daca angajatul are sau nu retineri salariale, daca a efectuat ore suplimentare, daca beneficiaza de sporuri de diverse tipuri si altele;

Management concedii – zilele de concediu sunt gestionate eficient, evitand suprapunerile de concediu de odihna, absente necontorizate ale angajatilor, concedii medicale neinregistrate etc.

Cum te ajuta modulul de pontaj? | Care sunt beneficiile unui astfel de modul?

Imagine de ansamblu – asupra situatiei angajatilor, privind programul de lucru si respectarea acestuia;

Personalizare program – vizibilitate asupra orelor lucrate de catre angajati (program fix sau ture), cu posibilitatea de configurare, filtrare si setare parametri specifici companiei;

Flexibilitate angajati – completarea orelor lucrate se poate face direct de catre salariat, iar informatiile introduse pot fi urmarite in timp real, fiind centralizate rapid si fara erori;

Optimizare departament HR – prin accesul la un sistem unic de resurse umane efortul de centralizare a datelor este redus, iar riscul aparitiei erorilor este eliminat;

Automatizare – softul de pontaj genereaza fisele de pontaj automat, in baza informatiilor inregistrate;

Respectarea normelor legislative – aplicatia de pontaj este actualizata constant atunci cand apar schimbari legislative in legislatia muncii, dar si atunci cand in companie apar schimbari in Regulamentul intern;

Plata la timp a salariilor – erorile de calcul salarial sunt eliminate, iar timpul alocat calcularii acestora este redus considerabil;

Transparenta si proceduri simplificate – salariatul introduce informatiile despre orele lucrate in softul de pontaj, dupa care acestea pot fi verificate daca au fost introduse / repartizate corect. Astfel, angajatul primeste remuneratia corecta, fara sa fie nevoie de calcule suplimentare.

Automatizeaza managementul resurselor umane cu solutia de HR de la Senior Software

Pontaj online – aplicatie in contextul telemuncii

Un soft de pontaj electronic simplifica procedurile de lucru interne si modul de operare in activitatea zilnica, generand rapoarte detaliate cu privire la rentabilitatea si costurile proiectelor desfasurate.

Aplicatia pentru pontaj poate fi accesata de pe telefoane mobile sau tablete cu sistem Android, fara a fi necesara instalarea suplimentara a altor aplicatii. Atat angajatii, cat si angajatorul pot accesa softul de pontaj de la distanta, lucru care contribuie la cresterea productivitatii companiei.

In programul de pontaj online, managerul are vizibilitate completa si poate sa centralizeze eficient numarul de ore lucrate si activitatile realizate pentru fiecare proiect in parte. Totodata, datele pot fi analizate individual per angajat, generand rapoarte cu numarul de ore lucrate de catre acesta pe un anumit proiect.

Citeste si articolul: Contractul de munca cu zero ore, o noua propunere legislativa

Sistem de pontaj online integrat cu softul de salarizare

Prin intermediul celor doua instrumente digitale – aplicatie de pontaj si soft de salarizare – sunt automatizate doua dintre activitatile de baza ale departamentului de HR (procesul de pontare si calculul salarial), economisind timp si resurse financiare.

Softul de salarizare importa rapid datele din sistemul de pontaj lunar, configureaza prime / sporuri / tichete de masa si multe altele, iar calculele sunt realizate automat in baza regulilor definite din aplicatie. In plus, pot fi generate automat statele de salarii si declaratia 112.

Integrarea aplicatiei de pontaj cu softul de salarizare vine la pachet cu multiple beneficii, printre care:

Centralizare: softul de salarizare extrage rapid datele din aplicatia de pontaj lunar;

Precizie: salariile sunt calculate cu maxima acuratete, in baza informatiilor inregistrate;

Securitate: datele sunt accesate doar de catre utilizatorii inregistrati;

Viteza: procesarea informatiilor se face in timp real;

Automatizare: activitatile departamentului de HR sunt automatizate, iar posibilele erori de introducere a datelor sunt eliminate;

Eficienta: specialistii de resurse umane vor putea aloca mai mult timp pe proiecte cu valoare adaugata mai mare pentru intreaga companie.

Citeste si:

Beneficiile operarii in aplicatia de pontaj electronic HR Software

Aplicatia de pontaj electronic HR Software ofera flexibilitate si permite configurari avansate, potrivite oricarei industrii, in doar 3 etape simple:

1. Setare reguli

– se stabilesc regulile de business care vor fi aplicate modului in care va fi inregistrata activitatea angajatilor in sistem;

2. Management activitati

– prin intermediul panoului de control se inregistreaza si se urmareste modul in care este desfasurata activitatea;

3. Analiza datelor

– distribuind orele lucrate de catre angajati sau colaboratori pe diverse proiecte / departamente / activitati, se obtine o imagine clara asupra intregului flux de lucru si informatii relevante despre costuri si profitabilitate.

hr software romania resurse umane

Softul de pontaj HR Software ofera o imagine de ansamblu asupra activitatii intregii companii, ajutand personalul din conducere sa monitorizeze si sa eficientizeze sarcinile tuturor membrilor echipei. Aplicatia de pontaj HR Software are o interfanta intuitiva si este adaptata cerintelor GDPR, fiind proiectata sa pastreze in siguranta datele personale ale angajatilor pe care departamentul de HR trebuie sa le stocheze.

close-link
close-link
close-link
close-link