7 beneficii obtinute cu
un ERP mobil

Controleaza si gestioneaza afacerea direct de pe telefonul mobil

Despre sistemul ERP | Ce este un ERP?

ERP (“Enterprise Resource Planning”) este un sistem informatic folosit de companii pentru administrarea resurselor si integrarea informatiilor importante ale afacerilor. Un soft ERP cuprinde toate operatiunile unei afaceri si imbunatateste procesele de business, prin automatizarea activitatilor.

Companiile au descoperit ca, odata cu accelerarea mobilitatii, este necesara o mai mare flexibilitate in executarea operatiunilor. Clientii, angajatii si furnizorii sunt majoritatea utilizatori de dispozitive mobile, astfel ca a devenit esential ca afacerile sa tina pasul cu necesitatile si preferintele lor si sa urmareasca imbunatatirea permanenta a acestui segment digital.

De aceea au aparut aplicatiile mobile ERP, cu scopul de a permite utilizatorilor sa gestioneze procesele si operatiunile de oriunde, oricand si de pe orice dispozitiv mobil.

Despre aplicatia mobila ERP | Ce este un ERP mobil?

Aplicatia mobila ERP ofera managerilor si angajatilor acces la informatii in timp real, de oriunde s-ar afla si este parte componenta a sistemului software ERP.

Aplicatiile mobile ERP au o interfata intuitiva si prietenoasa, iar acest lucru contribuie la cresterea productivitatii angajatilor. Personalul care desfasoara activitati in afara birourilor, la sediul clientilor sau in depozite, au acces complet la datele si functionalitatile necesare pentru indeplinirea sarcinilor intr-un timp cat mai scurt.

In plus, informatiile din aplicatia mobila sunt sincronizate perfect cu sistemul ERP, iar datele pot fi accesate si urmarite de catre intreg personalul implicat in administrare, promovare, vanzari, receptie s.a.

7 beneficii ale aplicatiei mobile ERP

Viteza de procesare a documentelor – Acestea ajung direct in ERP.

Calitate imbunatatita a serviciilor – Scade timpul de raspuns in activitatile desfasurate pe teren.

Flexibilitate de lucru – Acces in timp real la sistemul ERP, de oriunde si oricand.

Eficienta crescuta a personalului – datorita interfetei intuitive si usor de utilizat.

Simplificarea procesului de vanzare – Cu ajutorul fluxurilor de lucru implicite.

Bugetul cheltuielilor de aprovizionare – Prezinta in detaliu cheltuielile generate de functia de aprovizionare: cheltuieli de marketing, de stocare, de personal etc.

Vizibilitate asupra activitatilor – Din zone multiple de operare.

Performanta marita – Obiectivele de afaceri se ating intr-un timp mai scurt.

erp-mobil-7-beneficii-soft-gestiune-erp-soft-erp-erp-system-bg2

Viteza de procesare

Aplicatia mobila ERP reduce semnificativ timpul de procesare a marfurilor si comenzilor si creste timpul dedicat clientilor. De asemenea, ofera precizie si viteza de transfer a informatiilor, care ajung direct in sistemul ERP, in timp real. Datorita rapiditatii procesarii datelor, aplicatia ofera companiilor avantajul de a lua decizii rapide in circumstante neprevazute.

Calitate imbunatatita a serviciilor

Mobilitatea aplicatiilor ERP permite angajatilor sa inregistreze datele clientilor la fata locului, sporind astfel eficienta intalnirilor cu acestia. In plus, informatiile furnizate de agent pot fi personalizate in functie de nevoile fiecarui client si de istoricul unic.

Prin intermediul aplicatiei mobile ERP se pot accesa informatiile relevante, indiferent de locatie. Prin urmare, solutionarea cerintelor de la clienti se face mai rapid si usor, iar timpul de asteptare este scurtat.

Flexibilitate de lucru

Un ERP mobil permite introducerea informatiilor cu precizie, oriunde, oricand si intr-un timp scurt. Datele sunt inregistrate si organizate intr-un sistem unic ERP, evitand in acest mod procedurile complexe, predispuse erorilor si consumatoare de resurse.

Eficienta crescuta

Aplicatia mobila ERP permite utilizarea eficienta a timpului, iar angajatii de pe teren acceseaza rapid si usor toate informatiile necesare desfasurarii activitatii.

In plus, deoarece poate fi accesat pe deplin prin intermediul dispozitivelor mobile, timpul de aprobare este scurtat, ceea ce reprezinta un beneficiu major pentru manageri.

Simplificarea procesului de vanzare

Aplicatia mobila ERP este un instrument important pentru personalul din vanzari. Dupa ce ajunge la locatia clientului, agentul poate accesa imediat toate informatiile necesare procedurii de vanzare.

Cu acces imediat la preturile si stocurile produselor, agentii pot inregistra comenzi direct de pe dispozitivele mobile. Comenzile sunt transmise in timp real in sistemul ERP, iar responsabilul de depozit poate pregati marfa pentru expediere.

Timpul alocat clientilor creste semnificativ, de la 50% pana la aproximativ 90%, cu un potential de crestere de pana la 100% deoarece listele de preturi, specificatiile produselor si inventarul pot fi accesate direct din showroom, fara deplasari inutile sau timpi de asteptare.

VIDEO – Retailerul Viamso a crescut de la 50% la 90% timpul dedicat clientului la raft

Inainte de SeniorERP, fiecare persoana de pe showroom se ocupa de client cam 50% din timp si restul de 50% era alocat pentru partea de comenzi, de achizitii sau de negociere a produselor. In acest moment, proportia este undeva inspre 85-90% pe partea de client” – Alin Moldovan, Manager Dezvoltare

Performanta marita

Un ERP mobil imbunatateste precizia si elimina redundanta, automatizand multiple sarcini. In plus, angajatii au mai mult timp la dispozitie sa isi dedice atentia sarcinilor care necesita mai multa concentrare si creativitate, prin accesul la distanta in aplicatie si capacitatea de a interveni in timp real asupra informatiilor.

Vizibilitate asupra activitatilor

Urmarirea activitatii poate fi efectuata din mai multe zone de operare deoarece aplicatiile mobile ERP ofera o mai mare vizibilitate si control asupra afacerii. Daca este necesara monitorizarea operatiunilor comerciale din diferite locatii, acest lucru se face cu usurinta de pe orice dispozitiv Android si cu acces la internet.

Management eficient, cu acces imediat direct de pe dispozitivul mobil

Managerii de proiect pot atribui sarcini angajatilor pentru a se asigura ca obiectivele si prioritatile sunt atinse. Sarcinile sunt alocate usor de pe dispozitive mobile, preluate de personal si executate la fata locului.

Cu acces usor la rapoarte, datele sunt filtrate pe baza criteriilor selectate si informatiile de interes sunt vizualizate rapid. Rapoartele legate de documentele financiare (bilanturi, jurnale de vanzari, fise de cont etc.) pot fi gestionate direct prin telefonul mobil sau tableta.

Timpul de aprobare este scurtat, iar acesta este un avantaj important pentru directori si manageri, care pot rezolva situatiile neprevazute de oriunde si oricand.

SFA, CRM si WMS – functionalitati accesibile din aplicatia ERP pentru mobil

Unele aplicatii mobile ERP includ o gama mai variata de functionalitati pentru a acoperi toate domeniile de activitate. De exemplu, exista ERP-uri mobile care gestioneaza intreg procesul de vanzare, de la preluarea comenzilor clientilor pana la colectarea creantelor, avand urmatoarele functii:

Planificare vizite la clienti – Preluarea comenzilor, incasarea facturilor sau completarea unor formulare.

Colectarea datelor din piata – Defineste formulare, iar agentul trimite feedback-ul primit de la client direct la sediul central.

Preluare comenzi – Aplicatia acopera atat fluxurile de vanzare de tip PreSales, cat si VanSales.

Rapoarte – Vizualizezi rapid informatiile de interes, in cadrul rapoartelor furnizate de aplicatia mobila ERP.

Managementul oportunitatilor – Adaugi cu usurinta potentiali clienti, creezi oportunitati, iar apoi le convertesti in comenzi de vanzare.

Dashboarduri – Angajatii de pe teren sau managerii de vanzari urmaresc performanta in anumite intervale de timp, prin grafica intuitiva si personalizabila la nivel de agent, client, zona, produs etc.

Gestionarea echipamentelor – Gestionezi eficient echipamentele plasate pe teren: primirea, predarea, transferul sau inventarierea.

Sarcini si alerte – Agentii de teren pot crea sarcini si alerte din aplicatia mobila ERP sau managerii de vanzari le pot atribui de la sediul central.

Citeste si:

Afla detalii despre aplicatia mobila SeniorERP – Ce companii o folosesc?

SeniorERP mobil este o aplicatie utilizata in industrii variate, in companii precum: Dinamic 92, Baneasa, Agroland, SanoVita, Monte Banato si multi altii.

close-link
close-link
close-link
close-link