Economiseste bani la pompa de benzina cu software de optimizare a rutei de transport

Tendinta ascendenta a preturilor la combustibil continua sa afecteze in special detinatorii de flote auto. La 31 mai, media nationala pentru un litru de benzina era de 8,3 lei/litru, iar pentru motorina de 8,86 lei/litru. Pentru soferii de autovehicule mari acest lucru inseamna ca umplerea rezervoarelor, cu o capacitate medie de 150 litri, ar costa undeva intre 1,245 lei si 1,329 lei, insemnand o crestere de peste 34% fata de anul trecut in aceeasi perioada si dublu fata de media anului 2020.

In prezent, tarifele la combustibil au atins niveluri record, iar analistii prevad ca preturile vor continua cel mai probabil sa creasca. Din nefericire, aceste cresteri de preturi afecteaza puternic industria de transport, industrie care este deja afectata de lipsa de personal calificat.

functionalitati si beneficii soft transport gestiune rute transport tms

Deoarece cheltuielile referitoare la combustibil sunt unele dintre cele mai mari cheltuieli pentru orice flota auto, aceste costuri ar putea deveni insurmontabile, iar o strategie simpla, dar importanta pentru a face fata provocarilor, este implementarea unui soft transport de optimizare a rutei.

In continuare, iti vom prezenta cum te poate ajuta un soft de optimizare rute transport sa scazi costurile chiar si atunci cand preturile sunt in crestere.

-40% kilometri parcursi

-30% costuri de livrare

-30% timp de
livrare

-25% necesar de masini

Cum te ajuta un soft transport de optimizare a rutei sa reduci costurile?

Un software de planificare a rutei / software de optimizare a rutei, ajuta companiile de transport sa planifice si sa programeze rutele de transport in cel mai eficient mod posibil. Optimizarea rutei se refera la procesul pe care un soft transport il foloseste pentru a gasi cea mai economica ruta pentru un autovehicul, in timp ce ia in calcul numarul de livrari pe care trebuie sa le faca, orele de lucru ale soferilor, intervalele de timp si alte variabile.

Folosind algoritmi avansati, planificatorul de rute calculeaza cele mai eficiente mijloace pentru utilizarea optima a resurselor (masini, soferi, combustibil) si reduce costurile de transport in doar cateva luni.

Creste productivitatea in transport cu planificator rute

Creste productivitatea in transport cu planificator rute tms

Aplicatia planificare rute transport ajuta ca flota de camioane sa devina mai productiva. Sa presupunem ca detii o flota care ruleaza in principal in zonele urbane. Limitele de greutate sau de spatiu in remorca pot reduce numarul de livrari care pot fi facute intr-o zi, asa ca este recomandat sa iei in calcul optiuni alternative.

Folosind un soft transport pentru optimizare a rutei, poti experimenta un numar variat de scenarii care vor evalua posibilitatile de modificare a traseului sau a flotei. Softul de transport te ajuta sa gasesti cele mai bune rute, tinand cont de resursele actuale.

Pot fi planificate scenarii de rutare luand in calcul factori multipli, cum ar fi capacitatea vehiculului, distanta dintre opriri, ore diferite ale zilei, programul preferat de sofer si chiar solicitarile speciale ale clientilor. Nu este vorba despre cel mai rapid traseu, ci despre cel mai eficient traseu. S-ar putea chiar sa descoperi ca poti folosi mai putine camioane pe zi sau ca poti rula pe rutele urbane cu autovehicule mai mici.

Obtine costuri mai mici cu privire la combustibil, utilizand un software transport

Prin automatizarea planificarii rutei, utilizezi la capacitate maxima autovehiculele in ambele directii de mers (dus-intors). Sistemul reduce kilometrii pe care trebuie sa-i parcurga soferii si ofera certitudinea ca rutele alese sunt cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Acest lucru nu doar ca ajuta soferul sa nu piarda timpul la volan, dar il ajuta si sa ajunga la mai multe opriri intr-o zi, toate cu acelasi plin de rezervor. Astfel, stabilirea rutelor de livrare cu ajutorul unui soft transport pentru optimizarea traseului, are ca rezultat, pe langa reducerea kilometrilor parcursi si obtinerea unui consum mai mic de combustibil.

Totodata, cu reducerea kilometrilor in plus si a opririlor redundante, se va putea reduce si necesarul de masini din parcul auto. Prin scaderea numarului de kilometri parcursi si prin utilizarea mult mai eficienta a resurselor (soferi, camioane), vei obtine mai multe livrari intr-un timp mai scurt si cu mai putine autovehicule pe drum.

Beneficiul imediat este faptul ca pentru fiecare masina, pentru fiecare cursa propusa, stim cati kilometri urmeaza sa faca, in cat timp, cu ce costuri, si avem astfel posibilitatea de a analiza ulterior daca masina s-a incadrat in parametrii cursei. Rezulta de aici, pe langa garantia unor costuri minime de transport, o analiza transparenta a activitatii fiecarui om din departament pe baza careia se pot imbunatati multe aspecte organizationale.

Iulian Parascanu, Administrator Grupul de Distributie ETA

Lucreaza simplu si inteligent cu software TMS

Din cauza cresterii continue a pretului la combustibil, ca operator de flota privata trebuie sa actionezi rapid pentru a economisi bani in orice mod posibil, raspunzand provocarilor din industrie prin integrarea unui soft transport de planificare a rutelor.

Cu sistemul de optimizare rute poti planifica independent rute pentru fiecare autovehicul, calculand traseul intre punctele de oprire pentru fiecare masina in parte si luand in considerare inclusiv taxele de drum. Traseele soferilor pot fi planificate manual sau automat si pot fi optimizate indiferent ca este vorba de un plan zilnic, saptamanal sau lunar.

Totodata, solutia de optimizare rute iti permite sa calculezi costurile de transport pentru fiecare masina in parte, indiferent daca este vorba de un autovehicul din propriul parc auto sau de un agent intermediar. Poti crea si gestiona tarife individuale de transport pentru fiecare agent intermediar, acestea putand fi utilizate pentru calculul exact al costurilor transportului. Calculele se fac folosind o structura simpla de cost, bazata pe distanta si volum, sau complexa, incluzand si diferite suprataxe. Analizand aceste date, poti decide daca este mai profitabil sa aloci anumite rute catre intermediari sau catre propriile autovehicule.

soft transport pentru optimizarea rutelor reducerea costurilor

Beneficii obtinute in urma utilizarii softului TMS – Transport Management System

Personalizarea interfetei sistemului, in functie de preferintele fiecarui utilizator, prin functia de Drag & Drop

Optimizarea traseelor, in functie de intervalele de livrare, pauzele obligatorii pentru soferi, taxe si restrictii de drum

Reducerea timpului de livrare, datorita planificarii inteligente a comenzilor in functie de restrictiile la nivel de marfa, autovehicul sau client

Planificarea rapida si eficienta a rutelor, in doar cateva secunde

Imbunatatirea calitatii serviciilor, prin livrarea mai rapida a marfurilor, la costuri mai mici

Planificarea mixta, in functie de tipul autovehiculelor (dimensiuni, capacitati sau viteze diferite etc.)

Calcularea emisiilor de substante poluante si transmiterea valorilor catre alte sisteme pentru a fi analizate

Accesarea bazei de date simultan, din locatii diferite, de catre mai multi utilizatori

Reducerea costurilor, prin optimizarea rutelor de transport

Reducerea timpului de planificare si livrare a comenzilor si imbunatatirea relatiilor cu clientii

Discuta cu echipa noastra de experti!

Afla mai multe detalii despre modul in care un soft transport te poate ajuta sa economisesti bani!

Citeste si:

Functionalitati ale softului de planificare si optimizare rute

Planificare automata rute

Alocare curse

Calcul costuri transport

Urmarire colete

Optimizare rute

Monitorizare GPS

Calcul emisii CO2

Dovada de livrare

Creare rute impuse

Navigatie profesionala

Gestionare coduri bare

Chat online

Rezultate obtinute de companii cu B2B de la Senior Software

close-link
close-link
close-link
close-link