Distribuitorul Light Candel Art a optimizat activitatea logistica si a redus cu 30% timpul de pregatire comenzi

Light Candel Art a eficientizat fluxurile de lucru din companie cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software. Distribuitorul de lumanari din Ilfov are acces usor si in timp real la orice informatie de business, gestioneaza optim stocurile si proceseaza rapid un volum mare de comenzi.

Light Candel Art a scazut considerabil timpul de preluare si pregatire comenzi, a organizat depozitele si a imbunatatit procesul decizional cu ajutorul sistemelor ERP, BI si WMS, puse la dispozitie de Senior Software. Datorita utilizarii acestor solutii perfect integrate, compania care realizeaza distributie de lumanari si candele si a carei cifra de afaceri este de 125 de milioane RON, beneficiaza de un flux de lucru bine organizat si neintrerupt. Automatizarea a permis imbunatatirea productivitatii angajatilor, a satisfactiei clientilor, eliminarea erorilor umane si, totodata, cresterea vanzarilor.

Inainte de parteneriatul cu Senior Software, echipa Light Candel Art intampina multiple provocari. Distribuitorul nu avea acces la date actualizate, nu putea estima cu precizie necesarul de stoc si nici nu putea gestiona optim volumul crescut de marfa, iar pregatirea comenzilor se realiza cu dificultate. In plus, rapoartele incomplete, emise cu intarziere si fara sa garanteze acuratetea datelor afectau planurile de dezvoltare ale companiei. Toate aceste situatii au fost solutionate in urma implementarii sistemelor SeniorERP soft ERP de gestionare resurse, SeniorVisualBI soft BI de raportare si analiza date si WMS soft management depozit, de la Senior Software.

beneficii obtinute de light candel art cu solutii software din romania

Solutiile Senior Software ne-au ajutat sa depasim dificultatile din ultimii ani. […] BI-ul, pe baza datelor din ERP despre preturi, vanzari, furnizori, clienti, ne-a ajutat sa facem niste previziuni cat mai precise si sa asiguram necesarul de stoc intr-o perioada in care nu prea mai puteai estima nimic.

WMS a permis organizarea optima a depozitelor si reducerea, cu cel putin 30%, a timpului de pregatire comenzi. In anul urmator implementarii WMS, cam cu acelasi numar de angajati, am avut o cifra de afaceri cu 40% mai mare si tot atunci am crescut si profitul […]. Sistemele Senior Software sunt perfecte pentru afacerea noastra si fara ele nu cred ca am mai putea functiona.

logo light candel art client senior software
Ciprian Zeca
Director Economic - Light Candel Art

Cu BI, echipa Light Candel Art poate analiza datele din ERP pentru a urmari situatia detaliata a vanzarilor, acestea putand fi defalcate pe grupe de produse, furnizori, tipuri de clienti etc. In plus, compania poate emite previziuni cat mai precise privind cererea si necesarul de stoc, chiar si cu cateva luni inainte. Sistemul WMS a contribuit semnificativ la eficientizarea proceselor de picking. Totodata, datorita legaturilor dintre sistemele WMS, ERP si platformele de vanzari online, comenzile clientilor sunt preluate si pregatite intr-un timp scurt, pastrandu-se acuratetea datelor.

Fara WMS probabil am fi avut multi clienti nemultumiti. Softul ne arata in orice moment unde avem fiecare articol si cantitatile de care dispunem. Inainte de acesta, erau situatii in care marfa se pregatea pana la ora 9 sau 10 seara, iar acum nici in plin sezon nu se depaseste ora 7, rareori se ajunge la 7.30 […]. Dupa ce angajatii s-au obisnuit cu softul WMS […], cresterea vanzarilor a fost exponentiala.

- a completat Ciprian Zeca, Director Economic - Light Candel Art

Despre Light Candel Art

Infiintata in 2008, Light Candel Art comercializeaza candele, lumanari, betisoare parfumate si uleiuri aromate, produsele distribuite fiind atat din brandul propriu – LCA, cat si de la furnizori precum Bispol si Bolsius. In general, distributia acestora este realizata catre marile magazine si hipermarketuri din Romania. Compania are un spatiu de stocare cu o capacitate de 10.000 de paleti, dispune de un personal format din 70 de angajati si are un portofoliu de produse cu 1.000 de SKU-uri. Canalele de vanzare online utilizate sunt: lca.ro si Trada Marketplace.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link