Obtine stabilitate financiara in vremuri incerte, cu software EPM (Enterprise Performance Management)

EPM imbunatateste vizibilitatea financiara si acuratetea previzionarilor pentru decizii rapide si corecte

Avand in vedere situatia economica incerta si cresterea pretului la utilitati si materii prime la nivel international, precum si efectele provocate de aceste majorari, companiile au nevoie de capabilitati analitice si predictive avansate in procesele operationale, pentru a tine pasul cu schimbarile rapide din mediul de afaceri actual.

EPM (Enterprise Performance Management) este o solutie integrata de management al performantei, care incorporeaza capabilitati de analiza avansata si previzionare a datelor si care ofera informatii de afaceri in timp util, imbunatatind acuratetea si eficienta procesului decizional.

Astfel, prin sistemul EPM, datele din perioade diferite (ani, luni etc.) pot fi comparate cu usurinta, indiferent daca este vorba de sume bugetate sau reale, iar comparatiile si calculele pot fi realizate din doar cateva clickuri, sistemul afisand imediat atat valorile aferente perioadelor selectate, cat si diferenta dintre valorile reale si cele bugetate. In acest mod, utilizatorii vor putea sa observe cu usurinta daca obiectivele stabilite sunt fezabile si vor putea identifica cele mai eficiente masuri pentru atingerea acestora.

In continuare, vom analiza cum poate imbunatati solutia software EPM procesul decizional prin furnizarea de informatii exacte si generarea de analize predictive, precum si modul in care organizatiile pot folosi tehnologia pentru a-si atinge obiectivele.

EPM Enterprise Performance Management analize predictive previziuni exacte de business

Indiferent care va fi evolutia economica, afla ce poti face ca sa fii pregatit

Transforma istoricul in previziuni exacte de business in vremuri nesigure, cu solutia EPM

Cu ajutorul solutiei EPM de management al performantei pot fi realizate previziuni exacte, intr-un timp foarte scurt si cu minim de efort. Functia de modelare automata le permite utilizatorilor sa evalueze caracteristicile fiecarei serii cronologice, producand astfel un model adecvat si ruland previziuni extrem de precise intr-un timp scurt. Previzionarea poate fi modificata prin includerea mai multor informatii in scenariu pentru a lua in considerare impactul variabilelor externe (covariabile) asupra prognozei.

Datele pot fi modificate in orice etapa a proceselor de planificare si previzionare si se pot adauga noi unitati de business, produse, piete sau investitii intr-un mod controlat, simuland apoi efectul unui nou scenariu asupra intregului model de business.

Adapteaza-te rapid la noile situatii, facand previzionari rapide si flexibile, cu EPM

Cu ajutorul solutiei software EPM, companiile au acces la date imediat dupa ce acestea au fost introduse in sistem, ceea ce inseamna ca impactul asupra rezultatului este imediat vizibil pentru toata echipa.

Functionalitatea de split si splat a solutiei face, de asemenea, mult mai usoara distribuirea datelor pe mai multe luni, centre de cost sau conturi. Prognozele pot fi realizate lunar, putand fi astfel comparate cu valorile reale si ajutand la imbunatatirea procesului decizional pe tot parcursul anului.

Pe langa compararea cifrelor reale cu bugetul, companiile au posibilitatea sa raporteze cu usurinta previziunile lunar, deoarece sistemul software EPM permite efectuarea calculelor de variatie cu un singur click. Totodata, coloana bugetului poate fi schimbata intr-o prognoza printr-o singura apasare de buton, iar variatiile pot fi calculate automat.

Valorifica puterea functiilor statistice, cu sistemul software EPM

Solutia ofera un set de functii statistice out-of-box, de la traditionalele minim/maxim, media si variatia standard pana la algoritmi special conceputi pentru analiza de business, cum ar fi frecventa, relevanta, starea de repaus si planificarea. Utilizatorii pot folosi instantaneu aceste functii pentru a crea orice analiza, tablou de bord sau raport, in timp util.

Nu poti fi sigur de nimic, dar iti poti face calculele in avans

Previzioneaza si evalueaza impactul factorilor operationali asupra rezultatelor strategice si financiare cu EPM

Cu software-ul EPM pentru managementul performantei intreprinderilor, utilizatorii au posibilitatea sa modifice manual sau automat perioada de referinta la care se raporteaza, putand urmari astfel variatia valorilor bugetate vs. realizate sub influenta unor cresteri de pret.

Dashboard KPI pentru vanzari si marketing

EPM pentru analiza avansata si previzionare a datelor

Incorporeaza capabilitati de analiza avansata si previziune a datelor in procesele de business ale companiei, ca sa poti tine pasul cu ritmul de dezvoltare al afacerilor de azi

Implementarea unui sistem robust de planificare, bugetare si previzionare avansata ajuta organizatiile sa dezvolte rapoarte financiare si analitice mai precise, ceea ce poate duce la previziuni mai precise si, in cele din urma, la cresterea veniturilor, chiar si intr-o perioada economica incerta.

Astfel, un sistem avansat de management al performantei intreprinderii de tip CPM / EPM ofera organizatiilor multiple beneficii, printre care:

Actualizeaza rapid planurile si previziunile ca raspuns la noile schimbari sau oportunitati, identificand zonele de risc intr-un timp scurt pentru a remedia problemele inainte ca acestea sa devina grave

Identifica si analizeaza impactul schimbarilor pe masura ce acestea apar

Consolideaza legaturile dintre planurile operationale si cele financiare

Planifica si anticipeaza fluxurile de numerar

Imbunatateste comunicarea si colaborarea intre partile interesate

Furnizeaza rapid si in mod constant planuri si prognoze fiabile, impreuna cu planuri de urgenta, pentru o serie de evenimente / situatii neprevazute

Analizeaza variatiile si abaterile de la planurile stabilite, oferind posibilitatea de a lua prompt masuri corective

Decizii strategice mai sigure, bazate pe date solide, intr-un timp foarte scurt

Citeste si:

Nu am găsit niciun rezultat.
close-link
close-link
close-link
close-link