MONTE BANATO: ”Prin rapoarte personalizate din ERP,
reusim sa economisim undeva la 2 ore pe zi cu usurinta”

Pangram, producatorul pastelor Monte Banato, si-a eficientizat afacerea folosind suita de sisteme integrate pentru managementul afacerii, formata din ERP, BI si SFA, de la Senior Software. Compania a solutionat usor provocarile, a crescut controlul asupra costurilor si cash-flow-ului, si a obtinut o viteza mai mare de lucru, gestionand simplu resursele din productie si distributie.

Producatorul pastelor Monte Banato, lider al pietei de paste fainoase cu ou din Romania, a optimizat intreaga afacere cu sistemele integrate Senior Software. Pangram inregistreaza o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro si produce zilnic 40 de tone de paste si 2,5 tone de saratele. In ultimii ani, compania a crescut operativitatea pe toate segmentele de business cu ajutorul proceselor integrate si conectate.


SISTEME IMPLEMENTATE

Producatorul de paste Monte Banato a inceput sa foloseasa solutiile Senior Software in urma cu 4 ani, simplificand astfel activitatea si eliminand problemele majore din companie.

Sistemele utilizate de companie sunt:

SeniorERP – soft ERP pentru managementul integrat al resurselor

SeniorVisualBI – soft BI pentru raportarea si analiza datelor

SeniorSFA – soft SFA pentru managementul agentilor de vanzari

Cateva dintre procesele optimizate de echipa Monte Banato cu solutiile Senior Software sunt: urmarirea planului de productie si calculul costurilor de productie, colectarea si transmiterea comenzilor, facturarea si rezervarea stocului si gestionarea bugetelor de marketing.

siteme erp bi si sfa implementate de catre producatorul monte banato pangram

In procesul de urmarire a planului de productie, prin rapoarte personalizate din ERP, reusim sa economisim undeva la 2 ore pe zi cu usurinta, orice informatie fiind la distanta de cateva secunde. SFA ne aduce marele avantaj de a fi o solutie integrata cu ERP. Integrarea solutiilor presupune o functionalitate in timp real, iar erorile aparute in comunicare dispar complet. Echipa noastra de vanzari are acces rapid la tot ce inseamna stocuri, bugete. Totul se intampla in timp real, inclusiv transmiterea comenzilor.

Solutia Business Intelligence o folosim pe doua directii, pe zona de vanzari si pe cea de financiar. Avem posibilitatea sa urmarim efectele promotiilor pe care le lansam, sa gestionam bugetul de promotii si sa vedem in ce masura se consuma acele bugete. Pe partea de financiar, lucrurile s-au simplificat incredibil de mult.

Liviu Semenescu
Director General - Pangram - Monte Banato

Ce provocari a solutionat Monte Banato cu solutiile Senior Software?

Pana la inceperea colaborarii cu Senior Software, principala problema a producatorului era data de faptul ca vechiul soft ERP nu avea perspective de dezvoltare si cauza diverse probleme, precum: lipsa acuratetei datelor, a vizibilitatii asupra stocurilor, asupra productiei programate si nu numai.

Utilizarea de solutii software de la furnizori diferiti a ridicat, de asemenea, numeroase probleme companiei, precum generarea unor preturi gresite, aplicarea unor promotii in mod defectuos etc.

Cu solutiile integrate Senior Software, problemele au inceput sa dispara, asa, ca si cand folosesti o pastila care iti ia durerea cu mana. Lista de beneficii este destul de lunga si se tot lungeste pe zi ce trece. Avem beneficii pe toate segmentele si la toate nivelurile.

Un beneficiu important, adus de solutiile software, l-a reprezentat scaderea la aproape zero a cantitatilor solicitate de clienti si nelivrate. Modul de operare in sistem inlatura erorile umane, iar optimizarile sunt atat pe partea de vanzari […], cat si pe partea de logistica si de programare a productiei. Inainte, existau intarzieri in urmarirea evolutiei costurilor si aveam un delay de o luna in a actualiza pretul de productie, iar in prezent totul se intampla in timp real si avem o imagine imediata asupra variatiilor […]. Ultimele beneficii tin de partea de bugetare, de inchidere a unei luni si de P&L, unde vezi imediat ce costuri nu ti-au fost facturate

- a completat Liviu Semenescu

Despre Pangram – Monte Banato

Infiintata in 1994, compania Pangram a devenit cunoscuta pe piata din Romania prin brandul Monte Banato. Producatorul a adus pentru prima data, pe piata locala, conceptul de paste fainoase cu ou. Activitatea companiei se axeaza atat pe productia, cat si pe distributia pastelor fainoase si saratelelor Monte Banato. Compania realizeaza distributie si pentru produse din brandurile italiene Colussi, Misura si Agnesi.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link