Distribuitorul Sipex Company si-a optimizat afacerea cu sisteme integrate de la Senior Software

Sipex Company, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania, si-a eficientizat si dezvoltat afacerea cu ajutorul unor softuri performante, de la Senior Software. Datorita sistemelor utilizate, compania a obtinut vizibilitate sporita asupra intregului business, a inregistrat economii majore de timp si a crescut controlul asupra costurilor.

Distribuitorul Sipex Company si-a optimizat afacerea cu ajutorul unui pachet de sisteme flexibile si integrate, de la Senior Software. Cu o cifra de afaceri de 59 milioane de euro, compania detine 12 centre logistice, un parc auto cu aproximativ 200 de autovehicule si intentioneaza sa deschida noi puncte de lucru. Din anul 2022, actiunile Sipex au inceput sa fie tranzactionate in piata AeRO, iar distribuitorul are in plan transferul in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti si continuarea dezvoltarii cu sustinerea solutiilor oferite de Senior Software.

Compania a achizitionat din portofoliul furnizorului de solutii software urmatoarele sisteme:

SeniorERP – soft ERP (Enterprise Resource Planning) pentru managementul resurselor

SeniorVisualBI – soft Business Intelligence pentru raportarea si analiza datelor

SeniorSFA – soft SFA (Sales Force Automation) pentru automatizarea fortei de vanzari

SeniorB2B – platforma ecommerce B2B business-to-business

De cand am implementat SeniorERP, timpii s-au imbunatatit pe toata linia operationala. Am eficientizat fiecare transport si tinem sub control costurile privind consumul de combustibil […]. Pentru noi, lucrul cel mai important este obtinerea rapoartelor in timp real cu SeniorVisualBI, care este o solutie magnifica. Putem urmari vanzarile pe agent, pe zona, pe tip de produs […].

Este dovedit faptul ca Senior Software ne-a ajutat foarte mult in dezvoltarea noastra. Dorim in continuare sa ne dezvoltam, sa deschidem si alte puncte de lucru si cu siguranta vom gasi in partenerul nostru sprijin pentru atingerea acestor noi obiective.

sipex logo new 2023 mic
Costin Gheorghe
Director Economic - Sipex Company

beneficii obtinute

Pana la inceperea colaborarii cu Senior Software, majoritatea proceselor din companie erau efectuate manual, mod de lucru ce consuma prea multe resurse si era predispus erorilor. Odata cu automatizarea proceselor de business, Sipex Company a reusit sa depaseasca provocarile intampinate si sa gestioneze integrat intreaga afacere. Primele schimbari de pe urma utilizarii sistemelor Senior Software au putut fi observate de catre distribuitor la putin timp dupa implementare, iar cu timpul compania a obtinut din ce in ce mai multe beneficii.

Printre rezultatele pe care Sipex Company le-a inregistrat cu sistemele Senior Software se numara:

Vizibilitate in timp real asupra intregii afaceri

Control sporit asupra costurilor si a modului in care sunt utilizate resursele

Generarea de rapoarte si analize complexe

Cresterea productivitatii si a performantelor agentilor din teren

Imbunatatirea relatiei comerciale cu partenerii

beneficii obtinute de sipex company cu sistemele Senior Software Romania

Implementarea SFA-ului […] ne-a usurat si eficientizat enorm activitatea. Agentii nostri merg in teren si pot vedea pe tableta, in timp real, situatia stocurilor, pot face rezervari de stoc si pot lansa rapid comenzi. Apoi, operatorii preiau comenzile respective, genereaza dispozitiile de livrare catre gestionari, iar marfa este pregatita si incarcata in masini, dupa care sunt generate avizele de insotire marfa sau facturile. Si solutia B2B a adus un plus important in businessul nostru. Foarte multi parteneri au fost incantati sa isi poata vedea in orice moment statusul comenzilor […].

- a completat Costin Gheorghe.

Despre Sipex Company

Cu o experienta de peste 26 de ani pe piata, Sipex Company ofera produse si solutii complete pentru domeniul constructiilor, ocupand locul 2 la nivel national pe acest segment. Compania realizeaza vanzarea prin intermediul a 3 canale: retail traditional, B2B si online, si dispune de un personal format din 300 de angajati. Distribuitorul are in portofoliu branduri precum Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm si nu numai.

Citeste si:

close-link
close-link
close-link
close-link