VIDEO: Cum iei decizii informate folosind Analizele Comparative

Afla cat de usor este sa realizezi rapoarte comparative cu ajutorul solutiei CPM/EPM (Corporate Performance Management/Enterprise Performance Management)

Peste 78% din companiile din intreaga lume inca folosesc instrumente invechite precum Excel pentru majoritatea deciziilor de business. Insa, atunci cand avem de-a face cu puncte de lucru multiple, localizate chiar in tari diferite, iar informatiile din companie sunt disponibile in mai multe limbi si in valute diferite, volumul de date creste exponential, iar bazele de date sunt mai greu de gestionat. Astfel, analiza si compararea informatiilor devine rapid confuza, complicata si cu erori de calitate a datelor.

Solutia CPM pune la dispozitia utilizatorilor un instrument foarte puternic si rapid pentru dezvoltarea si vizualizarea rapoartelor comparative. Sistemul iti ofera baze de date consolidate si iti permite sa executi cu doar cateva click-uri scenarii de comparatie la care nici nu te puteai gandi inainte.

Ce spun clientii solutiei CPM

Sistemul CPM ne-a ajutat sa economisim aproximativ 50% din timpul zilnic cu organizarea si prelucrarea datelor, in timp ce rapoartele oferite de solutie ne-au ajutat sa evitam pierderi de zeci de mii de euro. Va pot spune ca diferenta dintre modul vechi de lucru – cu Excel – si sistemul CPM este uriasa. Nu credeam ca poate exista o solutie care sa imi simplifice munca atat de mult

Ionut Podariu, Director Financiar Halewood Wines Romania

Solutia CPM ne ofera functionalitati de bugetare si raportare in aceeasi aplicatie, astfel incat acum putem accesa date comerciale si financiare, atat la nivel de centru de profit, cat si pe toata compania. Mai mult, informatiile necesare analizei de management sunt prezentate in rapoarte comparative pe perioade diferite, tabelar, dar si in grafice sugestive

Viorica Zainescu, Director Financiar Romcarbon

Efectuarea unei decizii corecte necesita un proces specific:

Intelegerea situatiei si a scopului

Identificarea alternativelor

Compararea alternativelor

Alegerea unei alternative

 Multi manageri aleg instrumente de tip Excel pentru decizii mai bune, insa o solutie de analiza de sine statatoare nu sustine cu adevarat procesul decizional pana la final. Afacerile complexe necesita modele multidimensionale, orientate catre viitor, care sa coreleze initiativele de analiza cu obiectivele de business pe tot parcursul procesului decizional.

Ai nevoie de mai multe informatii?
Descarca prezentarea completa a Solutiei CPM!
close-link
close-link
close-link
close-link
close-link